Isabelle Paz Soldan – Liefde & ananas

Ik zag in de folder van uitgeverij Zomer & Keuning een feelgood roman staan van een voor mij onbekende auteur. Echter de korte inhoud sprak mij aan, dus ik stuurde een mailtje naar de uitgever en ik kreeg al snel antwoord terug dat we het boek zouden ontvangen. Niet lang na verschijning viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Anna’s leven bevindt zich zo ver van ‘de rit’ dat ze niet eens meer vage hoop heeft dat het goed komt. Ze is al dertig, maar is bepaald nog niet waar ze wil zijn. Ze is al jaren niet verliefd geweest, woont in een studentenhuis met twee jongens met wie ze het liefst Mario Kart speelt – nul aantrekkingskracht, helaas- en op haar werk kan ze niet doorgroeien. Via dat werk ontmoet ze wél leuke mannen. Tenminste, dat denkt ze, want ze ontdekt helaas al snel dat er telkens weer wat mis mee is. Of is er soms iets mis met háár?

De cover

Op de cover zie je twee benen met pumps. Het lijkt alsof de benen in de lucht hangen. Op één been zitten allerlei post-its geplakt. Op de achtergrond zie je ananassen. De cover is vrolijk en zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Isabelle Paz Soldan schrijft grappig en herkenbaar over het leven van een single dertiger. Ze studeerde archeologie en heeft nu een kantoorbaan in Eindhoven, waar ze ook woont.

Het verhaal

Anna is niet echt tevreden met haar leven. Ze is al dertig, maar ze had gehoopt toch al iets verder te zijn in haar leven. Het is al jaren geleden dat ze verliefd geweest is, ze woont nog steeds in een studentenhuis, samen met twee jongens met wie ze het allerliefst Mario Kart speelt. En de doorgroei mogelijkheden op haar werk zijn ver te zoeken. Op haar werk ontmoet ze wel regelmatig leuke mannen, maar elke keer als ze ze iets beter leert kennen, blijkt dat er telkens weer iets mis met hen is. Of is er eigenlijk gewoon iets mis met haar?

Mijn mening

De cover en korte inhoud komen op mij over alsof ik een luchtig verhaal ga lezen en dat blijkt ook te kloppen. Het is het debuut van Isabelle Paz Soldan en ze heeft er een heerlijk verhaal van gemaakt. Anna is de hoofdpersoon en zij wordt neergezet als een beetje onzeker en wanhopig op zoek naar de liefde. Ze heeft weinig sociale contacten en hierdoor probeert ze de liefde uit de kantoorvijver te vissen. Want volgens mij wordt er op de uitgeverij waar Anna werkt meer geroddeld en geflirt dan dat er gewerkt wordt, maar dat terzijde. Het werk wordt vaak in overuren gedaan, omdat Anna het werk overdag niet afgekregen heeft. Hoe zou dat toch komen? 🙂 De personages zijn niet heel diep uitgewerkt, maar dat is bij dit boek ook niet nodig. Je weet voldoende over de personages om het verhaal goed te volgen en beslissingen te kunnen snappen.

Het is soms wat rommelig geschreven, maar dat vergeef je de auteur al snel vanwege de vlotte schrijfstijl en de sarcastische humor die ze aan de dag legt. Zo heb ik regelmatig echt moeten lachen om de dingen die Anna overkwamen of die haar gebeurden door haar onhandigheden, soms met nare gevolgen voor anderen. Waar Anna dan wel mee zat, maar aan de andere kant ook wel redelijk snel weer overheen stapt. Echter gelukkig komt alles op het einde natuurlijk weer goed, alleen of die liefde echt zo wil vlotten, daarvoor zul je dit boek toch echt zelf moeten lezen.

Ik vond het een geweldig verhaal om te lezen, waar je een avond heerlijk onderuit op de bank kon hangen en niet te diep na hoefde te denken onder het lezen. Een genot. Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende deel in de Love & Fruits-serie van Isabelle Paz Soldans hand. Want dit boek was haar debuut en dit beloofd dus veel goeds voor de toekomst.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Liefde-en-ananas

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde & ananas
Auteur: Isabelle Paz Soldan
Serie: Love & Fruits-serie
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 240
ISBN paperback: 9789020541489
ISBN e-book: 9789020541496
Prijs paperback: € 12,50
Prijs e-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge