Isabel Ashdown – Kleine zus

De afgelopen tijd zijn er heel wat boeken verschenen die over zusjes of meisjes gingen. En ik heb al gemerkt dat er verschillende goede boeken tussen zaten, zoals bijvoorbeeld “Het meisje in het ijs“. Nu sprak de korte inhoud van het boek “Kleine zus”, die eerst de titel “Mijn kleine zusje” gekregen had, erg aan, dus ik was blij dat ik dit boek mocht recenseren van Boekerij. Ik wil Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat ze elkaar zestien jaar lang niet hebben gezien, worden de zussen Jessica en Emily weer met elkaar herenigd. Nu ze hun lastige verleden achter zich hebben gelaten, keert de warmte tussen hen gelukkig terug. Algauw trekt Jess zelfs in bij Emily in haar comfortabele eilandhuis, waar ze woont met haar man en dochtertje Daisy. Pijn en oud zeer maken plaats voor harmonie en familieliefde. Eind goed al goed, zo lijkt het.

Maar als Daisy verdwijnt terwijl Jess op haar past, begint het perfecte leven dat Emily zo zorgvuldig heeft opgebouwd uit elkaar te vallen. Had ze haar zusje wel moeten vertrouwen, na alles wat er in het verleden is gebeurd?

De cover

De cover van dit boek laat twee kinderen op het strand zien bij geel met blauwe strandhuisjes. Ze hebben regenjasjes aan. En er is een donkere dreigende lucht. Op de cover staat in het geel de titel Kleine zus, boven en onder de titel staan allerlei andere benamingen voor de zus, bijvoorbeeld, nare zus, foute zus, enz. Dit maakte mij erg nieuwsgierig. Had de zus zoveel verschillende gezichten? Of was er wat anders aan de hand. Door de verschillende soorten “zus” die op de cover staan, zou ik het boek wel opgepakt hebben, want dit zorgt er voor dat ik me afvraag wat er aan de hand is.

De auteur

Isabel Ashdown is geboren in Londen en opgegroeid aan de zuidkant van Engeland. Ze woont tegenwoordig in Sussex met haar man, twee kinderen en hun twee honden Charlie en Leonard. Samen met Leonard, de teckel, is ze trotse vrijwilliger bij Pet as therapy waarbij voorgelezen wordt door jonge lezers om hun zo het vertrouwen in het lezen te geven en hun de levenslange liefde voor boeken mee te geven. Isabel Ashdown won met haar debuut de Mail on Sunday- schrijfwedstrijd. Het boek Kleine zus zorgde voor de internationale doorbraak. Naast haar vrijwilligerswerk is Ashdown fulltime schrijver.

Het verhaal

De zussen Jess en Emily hebben elkaar zestien jaar niet gezien. Nu worden ze herenigd en laten ze hun verleden achter zich. De warmte die ze ooit gedeeld hebben is snel weer terug tussen Jessica en Emily. Emily nodigt Jessica zelfs al snel uit om bij hun te komen wonen in hun eilandhuis, waar Emily met haar man, stiefdochter Chloe en dochtertje Daisy woont. Het verleden wordt vergeten en maakt plaats voor familieliefde en geluk. Alles lijkt goed te zijn.

Maar als Daisy verdwijnt, net op het moment dat Jess op haar past, brokkelt het perfecte leven van Emily langzaam af. Had ze Jess wel moeten vertrouwen, na alles wat er in het verleden al gebeurd is?

Mijn mening

Het boek is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel lees je de ene keer het verhaal van Jess en daarna weer van Emily. Hierdoor kom je over deze twee heel veel te weten. Ook gaan ze soms terug naar hun jeugd en merk je dat ze het in hun jeugd niet makkelijk gehad hebben en er genoeg dingen gespeeld hebben. Hierdoor hebben ze elkaar ook zestien jaar niet gezien. Ieder gezinslid gedraagt zich zo, dat ze het gedaan zouden kunnen hebben en je wordt iedere keer opnieuw aan het twijfelen gebracht. Dit vind ik erg goed gedaan en zorgt ervoor dat je het boek eigenlijk niet weg wilt leggen.
In het begin moest ik even wennen en had ik wel even wat moeite om in het verhaal te komen, maar ik denk dat dit na zo’n 50 pagina’s wel voorbij was. Toen wilde ik alleen nog maar weten hoe het verder ging.

In het tweede deel komt er een derde verhaallijn bij. Wie dit is, kom je achter zodra je het boek leest. 😉 Hierdoor wordt alles weer op zijn kop gegooid en blijkt het verhaal toch weer heel anders in elkaar te zitten en vraag je je af wie je nu werkelijk kunt vertrouwen.

Dit boek is echt een mustread voor de liefhebber van psychologische thrillers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleine zus
Auteur: Isabel Ashdown
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789022582411
ISBN E-book: 9789402310207
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Tot en met 2 april 2018 maak je kans op 1 exemplaar van Kleine zus. Lees er hier alles over. 

One thought on “Isabel Ashdown – Kleine zus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge