Iris Visser – Liefs uit Ibiza

Nadat we een persmail ontvingen met de vraag of we interesse hadden om ‘Liefs uit Ibiza’, geschreven door Iris Visser, te lezen, hoefde ik hier niet lang na te denken. Ik had ‘Liefs uit Londen‘ met veel plezier gelezen, dus naar het nieuwe boek uit deze serie was ik zeker nieuwsgierig. Nadat we geantwoord hadden dat wij zeker interesse hadden, ontvingen wij het recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen we Oona Agency hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten.

Tijdens een van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren…

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw die over het strand door de zee loopt. Ze heeft een zomerjurkje aan. De cover doet zomers aan en ik vind de cover goed bij het verhaal passen. Ik denk dat deze verhalen ook goed gelezen zouden worden als ze als paperback uitgebracht zouden worden en dan zou de cover zeker opvallen in de boekhandel.

De auteur

Iris Visser (1993) is opgegroeid op Vlieland en woont tegenwoordig in Utrecht. Ze wist al op jonge leeftijd dat ze schrijfster wilde worden. Nadat groep 5 van O.B.S. de Zeester in 2001 geveld werd door een luizeninvasie, moest ze een week thuiszitten. Ze vouwde papiertjes dubbel, plaatste een nietje in het midden en begon met schrijven. In 2019 stond ze met haar debuutroman ‘Bij Kennis’ in de finale van de #Kobotalent schrijfwedstrijd en in 2020 was ze met ‘Een Gevoelige Snaar’ een van de winnaars van de #Bouquetschrijfwedstrijd. In 2021 verscheen de Kobo Original ‘Liefs uit Londen’.

Het verhaal

Eva heeft als kind en puber vele zomers in de strandtent van haar familie op Ibiza doorgebracht. Ze heeft hier erg fijne herinneringen aan. Als ze door haar nichtje gebeld wordt dat de strandtent van haar opa en oma in zwaar weer verkeerd, hoeft ze niet lang na te denken. Ze heeft een aantal vrije maanden en ze besluit meteen het vliegtuig naar Ibiza te nemen. Met haar studie bedrijfseconomie kan ze wellicht nog iets betekenen voor haar opa en oma en de strandtent.

Haar nichtje neemt haar één van de eerste avonden mee naar een hippe club, waar ze de knappe Elias ontmoet. Als ze aan het eind van de avond zijn nummer op zak heeft en een date in het vooruitzicht, blijkt haar werkvakantie opeens een romantisch tintje te krijgen. Maar dan komt ze onverwachts in een heel andere setting oog in oog te staan met de knappe Elias. Haar droomman blijkt een hele nare kant te hebben en ze besluit dat ze heel ver bij hem uit de buurt moet blijven. Maar de vraag is of haar dit gaat lukken.

Mijn mening

Waar we in ‘Liefs uit Londen‘ nog afreisden naar Londen gaan we nu naar het zonnige Ibiza. En ik kan je vertellen dat Visser het warme zomer gevoel echt weet over te brengen tijdens het lezen. Ze heeft een beeldende schrijfstijl, waardoor je je onder het lezen, echt op Ibiza waande. De vlotte pen die we al leerden kennen in ‘Liefs uit Londen’ heeft ze ook in dit boek weer weten te behouden. Hierdoor vloog je echt door het boek en was het aan de kant leggen van het boek, moeilijk. Dat is voor mij altijd een teken dat het boek goed is.

In ‘Liefs uit Londen’ merkte ik al dat Visser een geweldig gevoel van humor heeft en dit ook goed weet over te brengen. Dit heeft ze ook deze keer weer voor elkaar weten te krijgen en ik moest regelmatig grinniken om de verschillende gebeurtenissen. Ik zag sommige dingen echt helemaal voor me.

Ook de emoties van Eva komen levensecht over en ze kwam hierdoor ook als een echt persoon op mij over. Het zou zomaar een vriendin of buurmeisje kunnen zijn. Ik had wel graag wat meer over de opa en oma van Eva willen lezen. De strandtent is tenslotte van hun en haar oma staat nog steeds in de keuken. En ik zou het geweldig gevonden hebben als de oma van Eva bijvoorbeeld met een zelfde strijdlust samen met Eva meegegaan was om zaken te regelen in plaats van haar nicht Mia.

Aan de ene kant wil je steeds doorlezen en aan de andere kant wil je tegen het einde langzamer lezen, want je weet dat het moment komt dat je afscheid gaat nemen van het boek en dat wil je eigenlijk ook niet, vooral door de goede uitwerking van Visser en het gevoel dat je vanuit het druilerige Nederland zo even naar Ibiza verdwijnt.

Gelukkig hoeven we niet meer te wachten op een volgend deel want 25 november is het derde deel in de ‘Liefs uit’-serie verschenen namelijk ‘Liefs uit New York‘.

Ik denk dat Visser zeker een plek veroverd heeft tussen de Nederlandse feelgoodauteurs en ik hoop dat haar boeken ook snel als paperback verschijnen, zodat nog meer mensen van haar verhalen kunnen genieten.

Leesfragment

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefs uit Ibiza
Serie: Liefs uit
Auteur: Iris Visser
Uitgever: Kobo Originals
Aantal pagina’s e-book: 224
Verteller luisterboek: Susan Muskee
Duur luisterboek: 06:36:00
ISBN e-book: 9781774535363
ISBN luisterboek: 9781774535356
Prijs e-book: € 7,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge