Iris Visser – De eerste pagina

We ontvingen een persmail over de nieuwe serie van Iris Visser. Aangezien ik eerder al de Liefs uit-serie, van haar hand gelezen had, was ik al snel overtuigd, dat ik deze serie ook graag wilde lezen. Dus uiteraard op de persmail gereageerd en niet veel later ontvingen wij het recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen we HarperFirst uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Karlijn is blij met haar leven. Ze runt een boekhandel samen met haar beste vriend Stijn, heeft leuke vriendinnen en een trouwe papegaai die haar ’koningin’ noemt. En toch is er nog iets wat ze graag zou willen: een date met Casper, de knappe klant die er een serieuze boekenverslaving op na lijkt te houden. Maar hoe vaak ze hem ook onderwerpt aan haar klunzige geflirt, ze krijgt de vraag niet over haar lippen.

Wanneer ze voor Valentijnsdag boekenblinddates organiseert, ontdekt Karlijn een boek met haar naam erop. En dat niet alleen, er zit een briefje in van een stille aanbidder. Dat moet haast wel van Casper zijn, toch?

De cover

De cover is rood en er ligt een opengeslagen boek op de cover. Bovenop het boek staan een jongen en een meisje. Een pagina is tussen hen in omgekruld in een hart. De cover maakt mij meteen nieuwsgierig en het boek zou me dan ook zeker opgevallen zijn in de digitale boekhandel.

De auteur

Iris Visser schreef de succesvolle Kobo-serie Liefs uit… en is sindsdien niet meer weg te denken uit feelgoodland. Met Valentijnstraat debuteert ze bij HarperCollins en voorziet ze lezers wederom van komische romantiek. Zwijmelen gegarandeerd!

Het verhaal

Karlijn runt, samen met haar best vriend Stijn, een boekhandel, heeft leuke vriendinnen, en een trouwe papegaai die haar ‘koningin’ noemt. Ze is blij met haar leven. In de boekhandel komt Casper, een knappe klant, regelmatig langs. Hij lijkt een ware boekenverslaving te hebben. Er is nog één ding wat ze graag zou willen en dat is een dat met de knappe Casper. Ze probeert iedere keer weer met hem te flirten, maar de vraag voor een date krijgt ze maar niet over haar lippen.

Dan besluiten ze boekenblinddates te organiseren voor Valentijnsdag, en ontdekt Karlijn een boek met haar naam erop. Dan zit er ook nog een briefje van een stille aanbidder in. Dat boek moet dan toch wel van Casper zijn, toch?

Mijn mening

Een verhaal wat zich afspeelt in Zuid-limburg is uiteraard al een groot pluspunt. 😀 Als het zich dan ook nog grotendeels afspeelt in een boekhandel dan kan er toch eigenlijk al niet veel meer misgaan? Als je daar ook nog de schrijfkwaliteit van Iris Visser bij optelt, weet je eigenlijk al bijna zeker dat je een heerlijk verhaal gaat lezen en zo was het ook. Karlijn is stiekem verliefd op haar klant Casper, maar hem mee op date vragen, dat durft ze niet, ze zou een blauwtje kunnen lopen. Dus ze houdt het bij wat onhandig flirten. Als ze samen met haar beste vriend Stijn besluit om voor Valentijnsdag een blinddate met boeken te organiseren, is er ook opeens een boek met haar naam erop. Dit moet toch haast wel van Casper zijn… Of? Het is uiteraard een vrij voorspelbaar verhaal, maar dit mag van mij bij een feelgood. Je weet dat de liefde toch altijd anders gaat als in eerste instantie gedacht wordt. En dat vind ik altijd net zo leuk bij een feelgood.

De schrijfstijl van Iris kende ik al uit de Liefde uit-serie, en ik merk dat ik haar schrijfstijl steeds meer begin te waarderen. Haar humor die ze op een leuke manier in het verhaal inbouwt. Niet alleen door de onmogelijke situaties waar Karlijn zich in manoeuvreert, maar ook door de zinspelingen en vergelijkingen die Iris gebruikt. Heerlijk deze humor.

Ondanks dat het een kort verhaal is (iets meer dan 100 pagina’s) weet Iris de personages voldoende uit te werken en ze ook nog een achtergrond mee te geven, waardoor ik echt het gevoel had dat ik de personages echt leerde kennen. Dit vind ik erg knap, want in een kort verhaal merk je toch vaak dat de personages vaak wat vlakker blijven. Dit is hier absoluut niet het geval.

Één ding is in ieder geval zeker, ‘De tweede ronde‘ en ‘De derde akte‘, het tweede en derde deel uit deze serie, komen zeer zeker op mijn nog-te-lezen-lijst te staan en wil ik binnenkort ook gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-eerste-pagina

Ik lees Nederlands challenge

Dit is het vijfentwintigste boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Mijn overzicht van de gelezen boek vind je hier. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Gegevens van dit boek:
Titel: De eerste pagina
Serie: Valentijnstraat
Auteur: Iris Visser
Uitgever: HarperFirst
Aantal pagina’s e-book: 142
Verteller luisterboek: Elisa Beuger
Duur luisterboek: 04:28:00
ISBN e-book: 9789402768633
ISBN luisterboek: 9789402769210
Prijs e-book: € 2,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge