Interview met schrijfster Sara Knockaert

interviewq

Ik werd door Sara Knockaert, schrijfster van het boek “Vlinder uit Cocon” benaderd, of ik haar boek wilde lezen. Hierop heb ik voorgesteld om ook een interview te doen met haar en zo wat meer te weten te komen over Sara. Hier stond ze meteen voor open. Hartelijk dank hiervoor.

Wat doe je naast het schrijven van boeken?
Naast het schrijven van boeken werk ik voltijds als hotelreceptioniste. Bovendien lees ik graag in mijn vrije tijd. Als een boek mij echt boeit kan ik uren aan een stuk doorlezen. En ik probeer drie keer per week te gaan sporten.

Wilde je altijd al schrijver worden?
Als kind schreef ik al veel verhaaltjes die ik in mijn kamer verstopte. Ik vond het een leuke bezigheid in de schoolvakanties. In school vond ik het leuk om opstellen te schrijven. De leerkrachten gaven mij altijd goede punten en positief commentaar op mijn opstellen. Ik droomde als kind al om ooit eens mijn eigen boek uit te geven. En deze droom is dus werkelijkheid geworden, door het uitbrengen van mijn boek Vlinder uit cocon.

Heb je zelf favoriete schrijvers? Zo ja, wie zijn dit?
Aangezien ik graag en veel lees, heb ik natuurlijk een aantal lievelingsschrijvers. Ik lees heel graag de boeken van Santa Montefiore, Kate Morton, Cecelia Ahern en Dan Brown.

Heeft het schrijven van je eerste boek je leven veranderd?
Het schrijven van mijn boek heeft mijn leven zeker veranderd. Ik ben creatiever geworden. Ik had vroeger ook veel ideeën voor verhaaltjes. Maar tijdens het schrijven van mijn boek heb ik gemerkt dat dit een hele stroom ideeën op gang bracht. Bovendien ben ik nu meer opmerkzaam in het dagelijkse leven. Ik heb namelijk ontdekt dat alles een bron van inspiratie kan zijn, de mensen die je tegenkomt, iets wat je op de radio hoort of op televisie ziet, gesprekken tussen mensen enzovoorts.

Wat is volgens jou de kunst van het schrijven?
De kunst van het schrijven is voor mij de lezer te kunnen boeien van begin tot het einde van het boek. De lezer zich helemaal laten verdiepen in het verhaal en dat hij de wereld rondom zich helemaal vergeet.

Schrijf je je boek, met je doelgroep in je achterhoofd? Of komt de doelgroep van het boek pas achteraf kijken?
Neen. Ik schrijf eerst het verhaal en zoek daarna een passende doelgroep. Eventueel moet ik dan wel een paar aanpassingen doen aan het verhaal maar dat vind ik niet erg.

Vind je de eerste zin van een boek moeilijk of rolt die zo uit je pen, en heb je dit van te voren al helemaal in je hoofd?
De eerste zin van een boek is echt lastig. Je wil de lezer prikkelen om het hele boek te lezen maar tegelijkertijd wil je niet alles in een keer verklappen.

Hoe bedenk je een personage en haal je hier ook karaktereigenschappen van mensen uit je omgeving bij?
De personages en karaktereigenschappen ontstaan uit mijn pure fantasie.

Hoe ga je om met recensies? Positief of negatief?
ik ga heel positief om met recensies. Ik sta open voor feedback. Deze feedback kan ik dan gebruiken bij het schrijven van mijn volgende boek zodat dit nog beter wordt.

Wil je je volgende boek ook bij Boekscout uitgeven? Of ga je dit via een andere uitgever doen?
Ik ga proberen om mijn volgend boek bij een andere uitgever onder te brengen. Het probleem van boekscout is dat het boek fysiek niet in de boekhandel ligt. Ik denk dat dit echt niet goed is voor de verkoop. Wil ik het boek in de boekhandel hebben, moet ik nog commissie afgeven en de boeken betalen. Bovendien heb ik van boekhandels te horen gekregen dat ze liever niet met boekscout werken omdat er lange levertijden zijn. Daarnaast moet ik de promotie van mijn boek helemaal zelf doen, boekscout zet het boek alleen maar op hun webshop. In de promotie gaat veel tijd zitten waardoor ik minder tijd heb om te werken aan mijn volgend boek.

Ik zal deze week ook de recensie van haar boek Vlinder uit Cocon plaatsen. Sara heeft ook een eigen website waar je ook nog meer over haar kunt lezen. De website is: Saraschrijftblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge