Ingrid Oonincx – Pretty boy

Ik zag dat bij De Crime Compagnie het boek “Pretty boy” geschreven door Ingrid Oonincx zou verschijnen. En na het lezen van de achterflap wist ik het. Dit boek moest ik lezen. Het klonk als een spannend boek. Dus na een korte mailwisseling met De Crime Compagnie had ik het boek direct na verschijnen in de brievenbus. Hier wil ik De Crime Compagnie dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Hannah de geheimzinnige Jack ontmoet, denkt ze dat ze de ware heeft gevonden. Maar waarom doet hij zo vreemd als er een kind vermist wordt in hun omgeving? En waarom vertelt hij nooit iets over zijn jeugd in Canada? Hannah’s onwrikbare vertrouwen in haar echtgenoot begint te wankelen. Als hun eigen zoon verdwijnt, ontdekt Hannah de ijzingwekkende waarheid over de man van wie ze zielsveel houdt. 

De cover

De cover laat een foto zien van een goed uitziende jongeman. De foto is niet helemaal scherp. Ik neem aan dat dit Pretty boy moet voorstellen. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Aan de ene kant omdat het een boek is van De Crime Compagnie. Aan de andere kant door de zin die op de cover staat “Wie is de man die naast je slaapt”. Deze zin maakt me erg nieuwsgierig naar het boek.

De auteur

Ingrid Oonincx (Baarle-Nassau, 1968) publiceerde bij The House of Books vier goed ontvangen thrillers: Nickname, Botsing, Sluipweg en Medicijn. Oonincx studeerde journalistiek en is communicatieadviseur bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Daarnaast schrijft ze een wekelijkse column in het Brabants Dagblad. In 2015 heeft Ingrid zich aangesloten bij schrijverscollectief Moordwijven waarin een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters zich verenigd heeft.

Het verhaal

Hannah en Jack zijn al een aantal jaar getrouwd. Ze hebben een gezellige avond met hun buren Laura en Jeff. Aan het einde van deze avond verdwijnt Tommie, het zoontje van Laura en Jeff. Wat is er gebeurd? Waarom hadden Laura en Jeff ruzie? En hoezo gedraagt Jack zich zo vreemd? Jack is altijd al een beetje terug getrokken geweest, maar Hannah heeft hier nooit iets achter gezocht. Maar hoezo verteld hij nooit iets over zijn jeugd? Hannah’s vertrouwen begint te wankelen. Als dan ook nog hun eigen zoon Max verdwijnt komt Hannah achter de afschuwelijke waarheid over Jack, de man van wie ze zielsveel houdt.

Mijn mening
Het verhaal begint met twee verhaallijnen. Een verhaallijn uit 1994 in het kleine plaatsje Thruth or Consequences in New Mexico in Amerika. Deze verhaallijn gaat over Billy, zijn broertje Bird en hun moeder Allison. En een verhaallijn in 2017, dat zich afspeelt in Doodeind, een plaatsje in Noord-Brabant. Het boek heeft korte hoofdstukken en boven ieder hoofdstuk staat duidelijk aangegeven in welke tijd het hoofdstuk zich afspeelt. In het begin vroeg ik me even af wat beide verhaallijnen met elkaar te maken hadden maar op een bepaald moment wordt dit duidelijk en past het mooi in elkaar. De spanning wordt goed opgebouwd en doordat heden en verleden afgewisseld wordt, wordt de drang om verder te lezen nog groter. Doordat aan het einde van een hoofdstuk in het heden (2017) iets spannends gebeurd en je dan eerst een hoofdstuk uit het verleden krijgt, wil je ook het hoofdstuk erna nog lezen, want je wilt weten hoe het in het heden verder gaat.
Ik had lange tijd niet door hoe het verhaal in elkaar zat en dit zorgde er voor dat ik regelmatig een verkeerde dader voor ogen had. Hier heeft Oonincx goed haar best gedaan om me op een dwaalspoor te zetten. Het einde was onverwachts en zeer zeker niet voorspelbaar.
Dit is een sterke thriller die je aan het boek gekluisterd houdt. Zodra je aan het boek begint heb je nergens anders meer tijd voor.

Gegevens van dit boek:
Titel: Pretty boy
Auteur: Ingrid Oonincx
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s E-book: 350
ISBN paperback: 9789461093158
ISBN E-book: 9789461093271
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge