Ingeborg van Beek – Levenshaast

Levenshaast

Informatie die te lezen is op de achterflap: ‘Mijn naam is Ingeborg. Ik ben negenendertig en sta midden in het leven. Ik heb een zoon van vier, een dochter van twee, een eigen bedrijf en heel veel plezier. En ik heb ook een hersentumor´. Ingeborg van Beek kreeg twee jaar geleden een verpletterende diagnose: een ongeneeslijke hersentumor. Terwijl ze tijdens de onderzoeken en de levensbedreigende operatie heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart worden gebracht. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in haar hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu. De opbrengst van dit boek gaat ten dele naar de Stichting STOPhersentumoren. In Nederland komen er jaarlijks ongeveer 1200 hersentumorpatiënten bij en dagelijks sterven er twee mensen door een hersentumor. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Stichting STOPhersentumoren zamelt geld in om onderzoek voor elke vorm van hersentumoren mogelijk te maken.  

Ik zag dit boek toevallig voorbijkomen in een reclamemail. Het verhaal sprak me aan dus ik ben hem meteen gaan lezen. Het verhaal begint op het moment dat het dochtertje van Ingeborg net een paar weken oud is. En ze een heftige epileptische aanval krijgt. Dit pakt je vrijwel direct en ik had meteen het gevoel dat ik zomaar een inkijkje kreeg in het leven van Ingeborg. Wat ik wel merkte was, dat ik de levenshaast die Ingeborg voelde ook heel zelf voelde en het gevoel had alsof ik heel snel moest lezen. De haast die Ingeborg ervaart, ervaar ik tijdens het lezen. Sommige beslissingen van Ingeborg snapte ik niet heel goed, maar ik zit dan ook niet in haar situatie waardoor ik niet kan beslissen wat ik zou doen in zo’n situatie. Wellicht zou ik ook gekke dingen willen doen als ik wist dat ik een tumor in mijn hoofd had. Echter andere beslissingen kon ik me echt aan ergeren, maar aan het eind van het verhaal merk je ook dat Ingeborg dat zelf ook heeft. Ik kon me door de schrijfwijze van Ingeborg wel erg goed inleven in haar verhaal. Ik vind het een verhaal wat je extra bewust maakt van de ziekte, en dat het niet zomaar afgelopen is na de operatie, maar dat de persoon met de hersentumor soms ook gewoon mens wil zijn en niet diegene met een hersentumor. Een eerlijk openhartig verhaal.

Een deel van de opbrengst van dit boek komt ten goede van STOPhersentumoren. Dus mocht je dit boek besluiten te kopen dan steun je ook nog eens dit goede doel.

Gegevens van dit boek:
Titel: Levenshaast
Auteur: Ingeborg van Beek
Uitgeverij: Xander uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 254
Aantal pagina’s E-book: 121
ISBN Paperback: 9789401605168
ISBN E-book: 9789401605175
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge