Inge Verbruggen – Doodverklaard

Informatie die te lezen is op de achterflap: Heb jij jezelf al eens gegoogled?

Isa Mendonck is gelukkig met haar leven. Ze doet het goed op school en heeft een hechte vriendengroep. Op een feestje leert ze de knappe Siebe kennen. De ochtend erna googlet ze zichzelf uit verveling en vindt bij de vijfde hit een doodskaartje… van zichzelf! Totaal overstuur roept ze de hulp van haar vrienden in. Wie wil haar dood en kan zo’n gedetailleerd overlijdensbericht opstellen? En waarom? Ze heeft nog nooit iemand kwaad gedaan! De stappen die de dader neemt, worden drastischer en levensgevaarlijk.

Het boek “Doodverklaard” vertelt in eerste instantie het verhaal van 6 vrienden, die eigenlijk bijna alles samen doen. Als Isa bij haar vriendin Josie blijft slapen en al vroeg wakker is, besluit ze op tijd naar huis te gaan. Zoals vaker besluit ze zichzelf te googlen en dan schrikt ze zich dood. Ze komt een doodskaartje van zichzelf tegen. Ze roept de hulp van haar vrienden in en besluit even voorzichtig te zijn. Isa raakt steeds verder geïsoleerd en ook haar vrienden willen op een bepaald moment niks meer van haar weten. Wat is er aan de hand? En wie wil Isa iets aan doen?

De cover laat een groepje jongeren zien die bij elkaar zitten, met een meisje op de voorgrond die iets apart zit. Dit is voor mijn gevoel Isa. Afgezonderd van de groep. Steeds eenzamer en alleen. Op de achterkant staat de tekst “Heb jij jezelf al eens gegoogeld?” Deze tekst had van mij op de voorkant er bij mogen staan. Dit is een pakkende tekst, die me erg aansprak en die naar mijn idee de cover nog beter gemaakt zou hebben. Echter de cover vind ik ook nu erg goed passen en spreekt me erg aan.

Het boek leest makkelijk weg en je merkt inderdaad dat het een young adult is doordat er weinig moeilijke woorden gebruikt worden. De spanning is eigenlijk in het hele boek aanwezig en zorgt ervoor dat je steeds verder wilt lezen. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en ik werd een aantal keren op het verkeerde been gezet, dat ik de verkeerde verdachte in mijn hoofd had. Het boek is zeer zeker ook geschikt voor de iets oudere lezer. Je kunt je erg makkelijk verplaatsen in de hoofdpersoon Isa. En ik leefde erg met haar mee tijdens haar belevenissen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Doodverklaard
Auteur: Inge Verbruggen
Uitgeverij: Uitgeverij Kramat
Aantal pagina’s paperback: 286
ISBN Paperback: 9789462420649
Prijs paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge