In gesprek met… Melissa Skaye + Winactie

Vandaag is het weer feest in boekenland en straks gaan wij ook richting Hoorn, waar de boekpresentatie van ‘Verborgen tralies’ gehouden zal worden. Maar wij mochten Melissa al vóór deze feestelijke dag een aantal vragen stellen. Hoe leuk is dat? Als klap op de vuurpijl mogen wij ook nog één fysiek gesigneerd exemplaar van haar gloednieuwe thriller ‘Verborgen tralies’ verloten. Lezen jullie weer gezellig mee?

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie is Melissa Skaye?

Moeder van een vijfentwintigjarige zoon en een tweeëntwintigjarige dochter, ruim 27 jaar heel gelukkig getrouwd. Ik word als lezer graag op een verkeerd been gezet en doe dat mijn lezers ook aan. Ik houd ontzettend van mijn familie, we hebben een sterke band. Ik ben dol op lachen, kletsen, knuffelen, gezelligheid en een grote fan van kerst. Erg emotioneel, huilend om boeken, films en verhalen. Hoe ouder, hoe erger. Ik vind het superleuk ergens wat te drinken of op visite te gaan, iets te ondernemen, maar ik vind het altijd weer erg fijn om home sweet home te zijn.

Vandaag is je boek ‘Verborgen tralies’ verschenen. Kun je ons in het kort vertellen waar het boek over gaat?

Het betreft alweer deel 7 van de VT-reeks en voor het eerst speelt, op veler verzoek, rechercheur Luca Borra een hoofdrol. Hij krijgt het niet makkelijk, want in 2017 verdwijnt zijn vriendin Aisha Vermeulen en is na vier jaar nog niet terecht. Ondanks alle hulp die hij van zijn partner Sanne Philips, de recherche en paragnost Will de Jager krijgt, blijft ze onvindbaar. Haar kinderen Roan en Amber zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca raakt in een depressie waaruit niemand hem weet te krijgen. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt.

Al jouw titels hebben twee woorden en beginnen met een V en een T. Daardoor is het natuurlijk ook de VT-serie. Maar hoe ben je hierop gekomen?

Dat berust op stom toeval. Na VT1, Virtuele tango, stuurde ik het manuscript van VT2 op naar een van mijn vaste proeflezers. Toen ze de titel zag, Verboden tranen, vroeg ze of ik het bewust weer met een V en een T had gedaan. Dat was niet zo, maar ik vond dat zo leuk dat ik het zo liet. Het is soms erg moeilijk een passende titel te bedenken, maar tot nu toe lukt het, met flink wat hulp, nog steeds.

In het verleden heb je ook een boek geschreven samen met J. Sharpe. Hier waren wij ook erg over te spreken. Bestaat er een kans dat je opnieuw een boek met een andere auteur samen gaat schrijven? En zo ja, met wie zou je dit zien zitten?

Bedankt voor het compliment! Meedogenloos was een leuk avontuur, we hebben er veel plezier aan beleefd. Voorlopig zit een samenwerking, met wie ook, niet in de planning.

Alle auteurs hebben wel een voorbeeld. Heb jij ook een auteur waar jij tegenop kijkt? En zo ja, wat maakt deze auteur dan zo goed in jouw ogen?

Harlan Coben geeft je als lezer het gevoel dat hij tegen en met je praat. Stephen King en Michael Robotham zijn meestervertellers. Elk boek van deze heren brengt leesplezier én is leerzaam op veel vlakken. Ik heb ook genoten en geleerd van Patricia Cornwell, (De Kay Scarpetta-reeks)

We hebben helaas moeten vernemen dat je uitgever Theo van Rijn een stapje terug doet. Hoe is dit voor jou? En wat heeft uitgeverij LetterRijn voor jouw schrijf carrière betekend?

Inderdaad, al wist ik het al een tijdje. Gelukkig blijft Theo op de achtergrond aanwezig, ik raak hem als redacteur niet graag kwijt. Door LetterRijn heb ik hele fijne lezers ontmoet, meer leespubliek gekregen én natuurlijk, tot nu toe, zes titels in de kast staan, plus een aantal spannende verhalenbundels waarin een verhaal van mij is opgenomen.

In je verhalen schuw je lugubere details niet en daar smullen wij iedere keer weer van. Zijn deze lugubere details schrijven het leukste? Of schrijf je toch liever andere scenes in een verhaal?

Iedereen die me kent weet dat ik nogal een emotioneel mens ben. Daarom is mijn antwoord wellicht een beetje vreemd: Ik geef toe dat ik er wel van kan genieten. Ik schrijf niet bewust gruwel om de gruwel, het heeft altijd wel een doel. Dus ja, ik kan me ermee vermaken op één keer na: in VT4 Verminkte toekomst, iets met hondenpoep en Emma Philips. Ik werd er zelf beroerd van. Van lezers hoorde ik soortgelijk. Toch vind ik het ook heerlijk om echt in een hoofd te duiken, vanuit een persoon te schrijven en dat kan om van alles gaan. Verdriet, liefde, vriendschap, plezier en angst.

Als je een fictief personage tot leven zou mogen brengen, wie zou dat dan zijn? En natuurlijk waarom?

Paragnost Will de Jager. Hij is voor mij als een echt persoon. Mijn biologische vader leeft al bijna 35 jaar niet meer, maar was tijdens leven paragnost. Ik ben er zeker van dat hij bij me was toen ik, zonder dit van plan te zijn, Will in VT2 introduceerde én dat hij bij me is, telkens als ik over Will schrijf. Ik heb mijn vader zelfs een rolletje gegeven, hij is de (reeds overleden) spiritueel begeleider van Will. Ik ben er zeker van dat ik de dikste vrienden met Will zou zijn.

Lezers willen altijd graag de auteur achter het boek ontmoeten. Ga je, rondom ‘Verborgen tralies’ nog het land in om lezers te ontmoeten?

Als boekhandels me willen ontvangen, is dat altijd leuk, al staat er nu even niets op de planning. Ik geef toe dat ik meer die zolderkamer-auteur ben, ik sta niet graag op de voorgrond.

Uiteindelijk sluiten wij het interview altijd met de bekende vraag af: Ben je alweer met een nieuw boek bezig en als dit zo is zijn wij natuurlijk nieuwsgierig of je al een tipje van de sluier wilt lichten?

Ik heb een standalone afgerond, Het kind in mij en werk nu aan VT8. Daar kan ik nog niet veel over kwijt, behalve dat de bekende personages meedoen én er veel gruwelijke moorden plaatsvinden, gepleegd door een dader die ontzettend moeilijk te vinden en te doorgronden is.

Wij willen Melissa natuurlijk heel erg bedanken voor het beantwoorden van onze vragen, als mede voor het beschikbaar stellen van het gesigneerde winactie-exemplaar. Nu hebben wij haar een beetje beter leren kennen en weten wij ook al meteen dat er een vervolg zal komen op ‘Verborgen tralies’ en ook nog een standalone zal verschijnen. Super tof!

Wil jij nu kans maken op een fysiek gesigneerd exemplaar van ‘Verborgen tralies’? Doe dan hieronder mee en wie weet valt er binnenkort een exemplaar bij jou op de deurmat.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Verborgen tralies’, geschreven door Melissa Skaye, verloten. Hier willen wij Melissa natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Geef antwoord op de vraag: Hoe heet de standalone die Melissa net heeft afgerond?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Melissa Skaye’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel dit interview & winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over dit interview & winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like en save de foto over dit interview & winactie bij Koukleum.nl en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over dit interview & winactie een duimpje en deel het bericht.

Per woonadres 1 inzending. Meerdere inzendingen per adres worden verwijderd.

Deze winactie loopt tot en met 24 november 2022. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

One thought on “In gesprek met… Melissa Skaye + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge