In gesprek met… Marina Folkers

Aangezien vandaag, de paperbacks van, ‘Faye en Sean‘ en ‘Zoektocht terug‘, van Marina Folkers, in een nieuw jasje verschijnen. Vonden wij het wel eens tijd worden om in gesprek te gaan met deze auteur. Wie is ze? En waarom is er eigenlijk gekozen voor deze nieuwe coverlijn? Je leest het allemaal hieronder in ‘In gesprek met… Marina Folkers. 🙂

Voor de mensen die je nog niet kennen. Wie is Marina Folkers?

Ik ben feelgoodauteur, moeder, echtgenote. Niet altijd in die volgorde, hoor! haha. Ik hou van de natuur en ik ben een enorme dierenliefhebber. Mijn favoriete landen zijn Frankrijk en Engeland, vandaar dat deze landen ook terug te vinden zijn in mijn boeken. Muziek vind ik heerlijk en lezen doe ik ook graag. Wandelen en koffie drinken op terrasjes doe ik ook graag en zoveel mogelijk.

Je hebt ondertussen al een aantal boeken geschreven, wat kunnen we nog van jou verwachten qua boeken in de toekomst?

Vier boeken zijn inmiddels gepubliceerd en de vijfde is onderweg. Ook al is IK HOU JE VAST qua script afgerond, het voelt wel alsof ik hier nog mee bezig ben. De cover is net bekend gemaakt, de redactie moet nog beginnen, evenals de promotie en de lancering. Ik zit er dus eigenlijk volop in en dat bevalt me prima. IK HOU JE VAST is een bijzondere roman en nét iets anders dan mijn andere feelgoods. Het heeft namelijk een aangrijpend en uniek thema. Het was niet eenvoudig om dit te combineren met een mooi feelgoodverhaal, maar volgens mijn proeflezers en de uitgever ben ik hier absoluut in geslaagd. De personages Ethan en Millie zijn echt voor mij gaan leven en ik wil ze nog niet loslaten. Zodra ik met een ander boek bezig ga, moet ik me inleven in nieuwe personages en moet ik los zijn van IK HOU JE VAST. In mijn achterhoofd begint er al wel wat te borrelen, maar de rust om ermee verder te gaan heb ik op dit moment niet. Het is in elk geval zeker dat er na IK HOU JE VAST een nieuwe roman komt. Voorlopig ga ik lekker door met schrijven.

De covers van Zoektocht terug en Faye en Sean hebben een nieuwe cover gekregen. Waarom is hier voor gekozen?

Faye en Sean en Zoektocht terug waren in eerste instantie verschenen bij mijn eerste uitgever. Na Zoektocht terug was ik benaderd door uitgeverij Zomer & Keuning waar Onder de sterren van Montpellier en Meer dan ooit zijn verschenen. Dit was zo’n succes, dat de uitgever ook graag mijn eerste boeken wilde overnemen. Uiteraard hoorde hier een nieuwe cover bij.

De covers hebben nu allemaal een unieke herkenbare stijl. Je herkent er meteen een Marina Folkers boek in, is hier bewust voor gekozen?

Inderdaad is hier bewust voor gekozen. Precies om wat je zegt: dat zorgt voor herkenning bij lezers.

Heb je een speciale plek waar je je verhalen schrijft?

Ik schrijf altijd in de woonkamer, op de bank met de laptop op een tafeltje en een apart toetsenbord op mijn schoot. Als ik namelijk mijn laptop op schoot heb, krijg ik binnen de kortste keren last van mijn armen en nek. Ik droom weleens om ergens anders te schrijven, zomaar ergens op een mooi plekje in de natuur. Dat lijkt me heerlijk. Praktisch zal het niet zijn om met je laptop ergens op de grond te gaan zitten. In de zon al helemaal niet. Misschien moet het bij dromen blijven?

Hoe kom je aan de inspiratie voor je verhalen?

Op die vraag moet ik altijd antwoorden: ‘ik heb geen idee!’ Dit is altijd zo ongrijpbaar. Meestal begint het met een gevoel of een sfeer. Daar groeit ‘vanzelf’ een personage bij en met het personage ontstaat het verhaal.

Heb je een auteur waar je wel eens een boek samen mee zou willen schrijven?

Nee, ik denk dat ik het liefst in mijn eigen ‘bubbel’ blijf, om daarmee ook dicht bij mijn eigen gevoel te blijven.

Lees je zelf? En zo ja, wat is dan je favoriete genre en auteur?

Ja, ik lees heel graag! Feelgood is absoluut mijn favoriete genre. Wat mijn favoriete auteur is, kan ik niet zeggen. De auteur waar ik de meeste boeken van heb, is Paige Toon, maar ik vind niet al haar boeken even mooi.

Hoe is het voor jou om recensies en reacties van lezers te lezen? Lees je alle recensies?

Ik heb tot nu toe alle recensies gelezen. Het nadeel hiervan is dat ik de recensies maar moeilijk los kan laten als ik aan het schrijven ben. Het is met schrijven belangrijk om dicht bij je eigen gevoel te blijven. Je moet niet gaan schrijven naar wat je denkt dat lezers willen lezen, want je kunt nooit iedereen tevreden stellen. Ik denk dat je verhaal het beste overkomt als je dicht bij jezelf blijft. Maar laat dan al die meningen maar eens los als je aan het schrijven bent! Dat valt niet altijd mee 🙂
Aan de andere kant is het ook fijn om te horen wat een lezer van je boek vond. Een roman waar je hard aan hebt gewerkt de wereld in sturen zonder ooit iets te horen van een lezer, dat zou ik heel jammer vinden. Je schrijft om gelezen te worden, dus dan wil je ook horen wat de lezer ervan vond.
Dus aan de ene kant zou ik geen enkele recensie meer willen lezen, maar aan de andere kant zou dit een belangrijk onderdeel van het schrijversvak wegnemen. Lastig? Ja, best wel! haha

Wij willen Marina heel erg bedanken voor de tijd die ze genomen heeft om met ons in gesprek te gaan. Heb jij nu zoiets van ‘Dit klinkt wel heel goed!’. ‘Faye en Sean‘ en ‘Zoektocht terug‘ zijn o.a. te bestellen bij Bol.com of de lokale boekhandel. Ook is ‘Ik hou je vast‘ al overal te reserveren. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge