In gesprek met… Anita Terpstra + Winactie

© Harry Cock

De nieuwste thriller van Anita Terpstra, ‘Het huis van berouw’, is net verschenen en wij vonden het wel eens tijd worden om met deze auteur in gesprek te gaan. Want wie is Anita Terpstra nu eigenlijk? En heeft ze naast het schrijven ook nog een baan? Wij wensen jullie veel plezier met dit interview en vergeet niet om mee te doen aan de winactie. 🙂

Voor de mensen die je nog niet kennen, wie is Anita Terpstra?

Ik ben geboren en getogen in een Fries dorpje. Ik heb journalistiek en kunstgeschiedenis gestudeerd. Na wat omzwervingen ben ik weer in Friesland beland.

Afgelopen week verscheen je nieuwste boek ‘Het huis van berouw’. Kun je ons vertellen waar deze thriller over gaat?

Het gaat over Rens. Zij dumpt haar aanstaande voor het altaar, omdat ze heeft ontdekt dat hij vreemdgaat. Een jaar later heeft ze een vervallen landhuis gekocht dat ze op wil knappen. Dan wordt het lichaam van haar ex gevonden op het terrein. En niet veel later vinden er nog enkele moorden plaats.

Waar heb je de inspiratie voor deze thriller vandaan gehaald?

Een paar jaar geleden was er een echtpaar dat vermoord in hun auto werd aangetroffen. Ook werd er vlakbij hun auto een fietser gevonden die ook was doodgeschoten. Het was een groot mysterie. Volgens mij zijn die moorden tot op de dag van vandaag nog niet opgelost.

Je hebt de afgelopen jaren boeken in verschillende genres geschreven. Heb je een voorkeur voor een bepaald genre?

Thrillers zijn mijn grote liefde, al vind ik de afwisseling heel fijn. Sommige onderwerpen lenen zich nu eenmaal niet voor een thriller.

Je boek ‘Samen’ is in het verleden genomineerd voor De Gouden Strop. Legde dit de lat extra hoog voor het schrijven van een nieuw boek? 

Nee, eigenlijk niet. Als ik schrijf denk ik daar niet aan.

Je hebt tot nog toe altijd ‘stand-alones’ geschreven, heb je nooit er aan gedacht om een serie rondom een bepaald personage te schrijven? En waarom wel of niet?

Ja, daar heb ik wel aan gedacht, en er ligt ook een manuscript in de spreekwoordelijke la met een terugkerend personage, maar ik twijfel. Dan zou ik meerdere boeken over dat personage moeten schrijven en ik weet niet of ik dat volhoud.

Heb je de verhaallijn al helemaal uitgedacht voordat je gaat schrijven of ontstaat het verhaal tijdens het schrijven? Bij de ene auteur zie je wel eens een hele tijdlijn, terwijl andere auteurs eigenlijk gewoon beginnen met schrijven en dan uiteindelijk aan het einde ergens uitkomen. Tot welke categorie kunnen we jou rekenen?

Ik ben een mix. Ik weet grotendeels wat er gaat gebeuren, maar laat me tijdens het schrijven ook graag verrassen.

Ben je fulltime schrijver of heb je ook nog een andere baan waar je je tijd tussen moet verdelen?

Ik ben fulltime schrijver.

Er zijn al boeken van jouw hand vertaald en in het buitenland uitgebracht, heb je nog meer dromen op schrijversgebied?

Mijn grootste droom is te blijven schrijven.

Ben je alweer bezig met een nieuw boek en zo ja, kun je al een klein tipje van de sluier lichten waar dit boek over zal gaan?

Ik ben altijd bezig met een nieuw boek. Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Nee, helaas, ik verklap niks!

Dit waren de vragen die wij hadden voor Anita. Wij willen Anita dan ook hartelijk bedanken voor de medewerking en ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze thriller? Doe dan hieronder mee aan de winactie en wie weet vind jij binnenkort een exemplaar van dit gloednieuwe boek op de deurmat.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Het huis van berouw’ verloten. Hier willen wij Uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Het huis van berouw’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel dit interview + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over dit interview + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over dit interview + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over dit interview + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over dit interview + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 19 juni 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

2 thoughts on “In gesprek met… Anita Terpstra + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge