Ik lees Nederlands Challenge 2023

Het nieuwe jaar is pas begonnen en bij een nieuw jaar horen ook nieuwe doelen. Wij hebben onszelf het doel gesteld om nóg meer boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs te gaan lezen en kwamen bij Judith van De Boekblogger een leuke challenge uit 2013 tegen. Nu dachten wij… Is het niet leuk om deze challenge nieuw leven in te blazen en een vleugje Koukleum toe te voegen? Wij vonden van wel en dagen jullie dan ook uit om dit jaar meer Nederlandse boeken te lezen! Doen jullie gezellig mee?

Het doel

Lees dit jaar, 2023, een aantal boeken van Nederlandse of Vlaamse auteurs. Heb je, vanaf 1 januari 2023 tot nu, al boeken van Nederlandse of Vlaamse auteurs uitgelezen? Dan mag je deze natuurlijk ook meetellen. 😉

10 boeken: Lemming
20 boeken: Sneeuwhaas
30 boeken: Poolvos
40 boeken: Zeehond
50 boeken: IJsbeer

De kleine lettertjes

01. Bepaal welk niveau je wilt halen. Zorg ervoor dat het een uitdaging wordt. Dus als je makkelijk 10 Nederlandse boeken per jaar leest, ga dan nu de uitdaging aan en ga voor 20 Nederlandse boeken.

02. De boeken moeten oorspronkelijk in het Nederlands geschreven zijn.

03. Schrijf een blogartikel waarin je vermeldt dat je mee gaat doen aan Ik Lees Nederlands Challenge 2023 (gebruik ook het plaatje hierboven) en laat de link achter in een reactie onder ons artikel. Dan zullen wij je toevoegen aan de lijst met deelnemers. Als voorbeeld: het blogbericht van Veronique en van Bryan.

Heb je geen blog? Laat dan hieronder een reactie achter met je naam en het niveau dat je wilt halen.

04. Als je een boek gelezen hebt, schrijf dan een recensie op je blog, en gebruik het bovenstaande plaatje zodat het duidelijk is dat je het boek voor de Ik Lees Nederlands 2023 uitdaging hebt gelezen. Laat een reactie achter in het overzichtsartikel, waar alle links naar de gelezen boeken verzameld worden.

Heb je geen blog, vermeld dan in de reacties bij het overzichtsartikel je naam, het boek (titel en auteur) en vertel kort (of lang) wat je ervan vond.

05. Als je je niveau bereikt hebt, schrijf dan een nieuw blogartikel met het lijstje boeken dat je gelezen hebt (overzichtslijst), en laat dan een reactie achter in het overzichtsartikel.

06. Je kunt na 1 januari 2023 beginnen wanneer je wilt, als wij de link naar je blogartikel waarin je aangeeft dat je mee wilt doen maar vóór 1 oktober 2023 binnen hebben. Je kunt tot 15 januari 2024 je links naar de overzichtslijst insturen.

Heb je geen overzichtslijst omdat je geen eigen blog hebt? Plaats hem dan openbaar op Social Media en stuur de link hiervan in.

07. Vergeet niet om, als je iets online op Social Media plaatst over deze challenge, ook de hashtag #IkleesNederlands2023 te gebruiken. Zo zijn alle berichten overal mooi gebundeld.

Deelnemers

01. Veronique van Koukleum.nl (IJsbeer)
02. Bryan van Koukleum.nl (IJsbeer)
03. Esther Louwers van Lezendwezen (Zeehond)
04. Marleen Persoons (IJsbeer)
05. Jeanette Moorman van Jeanets boekenwereld (IJsbeer)
06. Jeanine Feunekes-Both van Jeanines Boekenblog (IJsbeer)
07. Conny van Conniesboekkies (IJsbeer)
08. Pip, Noa & Melissa van moeder & dochters lezen (Poolvos)
09. Liselore van Loortjeleest (Poolvos)
10. Natasja Fischer (IJsbeer)
11. Astrid Koelma (IJsbeer)
12. Rosa van Rosa_leest (Lemming)
13. Maartje de Groot (IJsbeer)

Doe jij ook gezellig mee? Aan het einde van het jaar ding je, als je mee doet, automatisch mee voor een mooie Koukleum-prijs!

24 thoughts on “Ik lees Nederlands Challenge 2023

 1. Hallo,

  Ik zou graag willen meedoen en ga voor de ijsbeer! Ik ben aktief op insta , heb wel geen blog. Ik zal ik bij elk boek dat in aanmerking komt de challenge vernoemen?

  Gr marleen

 2. Ik doe mee en zet in op Ijsbeer. Dat is waarschijnlijk een makkie voor mij, omdat ik veel van eigen bodem lees. Ik heb geen blog, maar plaats het op Insta en/of Facebook.
  Groetjes,
  Jeanet

 3. Hoi, wat leuk, ik ga voor 10 Nederlandse boeken. Ik lees wel heel veel, maar veel ervan is vertaald.
  Dus 10 lijkt me mooi begin.
  Ik heb geen blog, maar wel insta. Ik zal het daar plaatsen.
  Ik heet Roos_leest

  Groetjes
  Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge