I love you

Van Deltas uitgevers ontving ik het boek “I love you” om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Deltas uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: ‘Liefhebben is voluit durven te leven.’ – Leo Buscaglia
De liefde tussen twee verwante zielen is de krachtigste emotie die er is. Alleen is ze niet altijd even makkelijk onder woorden te brengen. Daarom bundelt dit boekje de mooiste citaten over liefde, recht uit het hart! Want uiteindelijk is het alleen de liefde die telt, toch? I love you! 

Dit boekje heeft een leuk klein formaat en op de cover staat de tekst “I love you” gehandletterd. Dit gaf mij meteen het idee. Dit is ook ideaal om inspiratie op te doen om te handletteren. Maar dit is natuurlijk niet het hoofddoel. Hierover later wel nog meer.

Allereerst het boek zelf. In dit boek vind je allerlei quotes van veelal bekende personen. Deze quotes zijn wel allemaal vertaald naar het Nederlands. Ik vind dit echt een superleuk boek om je geliefde cadeau te doen. Ideaal voor Valentijnsdag bijvoorbeeld. Pak het leuk in en geef het cadeau. Als je geliefde dan nog niet weet dat je helemaal in love bent, dan komt het ook niet meer goed denk ik. 😉

Voor in het boek staat in een rood hart ook nog Voor….  Van…. waarbij je dus mooi kunt invullen voor wie je het gekocht hebt en van wie diegene het gekregen heeft. Dus vul snel jouw naam in en de naam van je geliefde. Dat maakt het boek ook meteen een stuk persoonlijker.

De teksten zijn niet zomaar neergezet, maar ook allemaal op een mooie manier uitgeschreven. Of met een sierlijk handschrift geschreven of met een mooi versiersel er om heen. Dit maakt het boek ook meteen een stuk leuker om te lezen.

Ik heb ook een quote uitgekozen om te gebruiken om te handletterren. Ik heb meestal het probleem dat ik wel wil handletteren, maar dan zit ik…. en dan komt het… Wat ga ik handletteren? Op Pinterest vind je wel genoeg ideeën, maar dan heb ik al snel dat ik datgene wat ik vind, zo mooi vind, dat ik het probeer na te maken. Nu was het ideaal. Ik had genoeg teksten waar ik uit kon kiezen. Nou ja…. ideaal… Nu wist ik weer niet welke ik moest kiezen… Uit eindelijk dan toch een tekst uitgezocht. Ik heb gekozen voor een tekst van Mahatma Gahndi. De tekst: “Waar er liefde is, is er leven. Dus deze tekst gaan uitwerken op een a4 blad. Ik heb eerst met potlood de tekst geschreven. Toen ik tevreden was met de uitwerking, heb ik de blokletters met zwarte Edding stiften geschreven. Hierna de tekst “liefde” en “leven” geschreven als brushletters. Dit heb ik gedaan met een lichtgrijze Edding brushstift. Hierna met een waterbrush over de grijs geschreven tekst heen gegaan. Op een plastic ondergrond heb ik verschillende kleuren opgezet, hierbij heb ik wederom gebruik gemaakt van de Edding brushstiften. Deze kleuren iedere keer met een licht vochtige waterbrush opgepakt. Deze kleur heb ik iedere keer in de tekst liefde en leven laten lopen. Doordat de tekst vochtig gemaakt was, liep de kleur redelijk goed uit. Na dat ik de tekst steeds met verschillende kleuren opgevuld had, heb ik met de Edding profipen een strakke zwarte lijn om de letters gemaakt. Hierdoor krijg je dat de uitgelopen inkt netjes afgewerkt uitziet. Hierna een schaduwlijn getekend en deze ook ingekleurd. Als laatste heb ik nog witte puntjes in de gekleurde letters gezet met de Edding Pastel Pen. Ik ben met het eindresultaat toch wel tevreden.


Dus wil je je lief verrassen, of wil je inspiratie opdoen om te handletteren? Voor beide doelen is dit boekje meer als ideaal. Wat je natuurlijk ook kunt doen, is het boekje kopen om te handletteren en met je handletter creaties je geliefden verrassen. Ik ga dit boekje zeker nog vaak ter hand nemen om inspiratie op te doen voor het handletteren.

Gegevens van dit boek:
Titel: I love you
Auteur: Isobel Carlson
Uitgever: Deltas uitgevers
Aantal pagina’s: 160
ISBN: 9789044749427
Prijs: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge