Honor 9x Pro

Ik zag op internet een winactie waarbij je een nieuwe Honor 9x Pro kon winnen. Als je deze won, werd er wel van je verwacht dat je een review erover schreef. Nu is dat voor mij geen probleem. Telefoons blijven leuk speelgoed voor mij en een review schrijven vind ik natuurlijk ook geen probleem.

Ik was erg benieuwd naar deze Honor 9X Pro. Ik gebruikte de Honor 10 en was wel geïnteresseerd in nieuwere toestellen van Honor. Alleen toen werd bekend dat Huawei geen Google Play Store meer mag gebruiken. De Honor 9X Pro is een van de eerste toestellen die zonder deze Play Store op de markt komt. Ik mag het gaan uittesten.

De eerste indruk

Bij het uit de doos halen van de telefoon valt meteen het gewicht op. Hij voelt een stuk zwaarder aan. Dit komt waarschijnlijk door de glazen achterkant. Bij de telefoon wordt een beschermhoesje geleverd en op de telefoon zit al een screenprotector. Ook zit er een snellader bij.

Als ik de telefoon aanzet valt meteen op dat het scherm volledig is en dat er geen notch of uitsparing in het scherm is. Dit ziet er meteen een stuk strakker uit.

De telefoon maakt op mij een positieve eerste indruk.

In gebruik name

Nadat ik de telefoon goed bekeken heb, is het eerste natuurlijk apps downloaden… En dan loop je toch wel tegen een probleem aan. Dit toestel wordt geleverd zonder Google Play Store. Het is een van de eerste toeestellen met allleen de Huawei AppGallery en ik merk tijdens het zoeken naar apps al snel dat deze absoluut niet volledig is.

De telefoon bevat de app Phone Clone waarmee je apps over kunt zetten van je oude telefoon naar je nieuwe. Deze dus ook uitgeprobeerd. Wat hier mooi bij is, is dat je precies aan kunt geven wat je over wilt zetten, echter ook na het overzetten via de oude telefoon naar de nieuwe telefoon, loop ik er toch tegen aan dat sommige apps op de nieuwe telefoon niet werken of echt om de google play store vragen. Dus dat is jammer. Dus op zoek naar alternatieven. Dit is soms echt een gepuzzel. Hierdoor merk ik pas hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van Google.

Ik ben uiteindelijk de app store ‘Aptoide’ geïnstalleerd, maar ondanks dat hier redelijk wat apps in staan, moet je voor sommige vertrouwde apps nog alternatieven zoeken. Dit went natuurlijk op den duur wel, maar het is toch niet zo vertrouwd en eenvoudig als we gewend zijn bij een Android toestel.

Wat me tijdens het gebruik van de telefoon wel opvalt, is dat het toestel/schermfolie ontzettend stof en haren aantrekt. Dit is vooral met de beestenboel hier in huis redelijk irritant.

Accu

De accu van de Honor 9X Pro heeft een capaciteit van 4000 mAh. Dit is voldoende om de hele dag normaal te gebruiken. Ik merk dat ik zelfs tijdens het intensief gebruiken de oplader nog niet nodig had aan het einde van de dag, terwijl ik met de Honor 10, die een accu van 3400 mAh heeft, al na het avondeten voor de zekerheid de powerbank erbij pak, omdat ik anders bang ben, dat de telefoon leeg is voor het einde van de avond. Deze accu vind ik echt een mooi pluspunt van deze telefoon.

Fingerprint reader

Zoals de meeste toestellen tegenwoordig is ook dit toestel uitgerust met een fingerprint reader. Zat deze bij de Honor 10 nog in de home-button, zit deze nu aan de rechter-zijkant op de aan-uit knop. Deze zit op zo’n plek dat je, als je hem vastpakt, je hier eigenlijk al meteen met je duim op de knop zit en de fingerprint reader herkent de vingerafdruk vrijwel direct. Je kunt maximaal vijf vingers registreren, dus hoe je de telefoon ook oppakt, hij wordt vrijwel direct herkent en je kunt de telefoon dus vrijwel direct gebruiken.

De camera

Waar ik echt enthousiast over ben, is de camera van dit toestel. Ik maak normaal foto’s met onze Panasonic Lumix FZ82 of de Honor 10. En tot nog toe was ik met beide tevreden, maar nu ik enkele foto’s gemaakt heb met de Honor 9X Pro merk ik dat deze foto’s toch van veel betere kwaliteiten zijn.

Ik heb natuurlijk meteen onze beestenboel als proefkonijn… uhm proefkat en proefhond gebruikt. 🙂 En ik ben tevreden met de resultaten. Ook heb ik een snel regenshot gemaakt in de avond. Dit deed ik met mijn Honor 9X Pro en mijn vriend deed dit tegelijkertijd met de Honor 10 en er is een duidelijk verschil waarneembaar tussen deze twee toestellen.

De Honor 10

De Honor 9X Pro

Beide foto’s zijn gemaakt op de nachtstand, maar bij de Honor 10 heb je echt last van de lamp die achter ons hangt. Terwijl je hier bij de 9X Pro absoluut geen last hebt en je een duidelijke foto krijgt.

Ik heb de Honor 9X Pro nu ongeveer anderhalve week in gebruik en ik merk dat ik nu al wat makkelijker begin te denken over alternatieve programma’s zoeken. Echter er blijven apps haperen die je in de alternatieve stores kunt vinden, maar die dan alsnog om de Google Play Store blijven vragen. En die na opstarten meteen afgesloten worden.

Dus als je op zoek bent naar een telefoon waar je weinig gedoe mee hebt, zou ik deze telefoon niet aanraden. Houd je van gepuzzel en heb je de hoop dat de Huawei app store beter wordt als hoe die nu uitziet, dan kan ik je deze wel aanraden want de hardware van dit toestel voor deze prijs is echt erg goed.

One thought on “Honor 9x Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge