Holly Martin – De zoete verleiding van Emerald Cove *Blogtour*

Aangezien we meedoen aan de blogtour rond de serie ‘De zussen van Jewel Island’, ontvingen we van dit derde deel ook het manuscript, zodat we het boek al konden lezen nog voor het boek verschenen was. En net na verschijning van het boek ontvingen we dan ook nog de paperback in huis. Hier willen we uitgeverij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen op de achterflap van dit boek: Skye en Jesse in ‘De zoete verleiding van Emerald Cove’ van Holly Martin kennen elkaar al jaren: ze zijn buren geweest, beste vrienden en ze waren zelfs kort getrouwd. Het contact is al een tijdje verwaterd, maar nu Skye met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt, komt ze Jesse weer tegen. Skye wil hem eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt, maar durft ze haar hart weer open te stellen voor Jesse? ‘De zoete verleiding van Emerald Cove’ is het derde en laatste deel van de heerlijke feelgood-serie De zussen van Jewel Island.

De cover

De cover is vrolijk en in dezelfde stijl als de twee voorgaande delen van deze serie. De cover is erg kleurrijk en door de zoete lekkernijen op het picknickkleed moet ik meteen aan Skye denken en hierdoor vind ik de cover erg goed gekozen.

De auteur

Holly Martin is fulltime schrijfster en weet de sfeer van Jewel Island en haar bewoners perfect over te brengen. Ze schreef al meer dan achttien romans en stond meerdere weken in de Britse bestsellerlijsten, onder andere met haar Happiness-serie, die in Nederland en Vlaanderen ook een enorm succes is.

Het verhaal

Skye is al jarenlang bevriend met de Canadese Jesse. Ze zijn zelfs korte duur getrouwd geweest. Echter dit was, zodat Skye in Canada kon verblijven en Jesse koos er voor om hun afspraak in stand te houden en na één jaar weer te scheiden. Nu Skye samen met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt komt Jesse weer regelmatig bij Skye op bezoek en helpt haar dan ook iedere keer om nieuwe smaken te bedenken voor haar toetjes restaurant. Maar Skye wil meer. Kan ze Jesse vertellen wat ze voor hem voelt? En durft ze zich wel weer open te stellen voor Jesse? En hoe denkt Jesse eigenlijk over haar? Houdt hij wel van Skye? Allerlei vragen die beantwoord moeten worden.

Mijn mening

Ik heb de voorgaande delen ‘Het familiehotel van Sapphire Bay‘ en ‘Een gouden gloed over Ruby Falls‘ met veel plezier gelezen, dus ik keek reikhalzend uit naar dit derde deel van deze serie. Ik was ook erg benieuwd naar Emerald Cove, omdat ik ook een echte zoete kauw ben en van gebak maken houdt. Dus er over lezen is ook altijd leuk!

Het boek vertelt deze keer het verhaal van Skye. Zij runt het toetjescafé op Emerald Cove en haar hart ligt nog steeds bij Jesse. Hoewel hij regelmatig vanuit Canada naar Jewel Island komt om bij Skye te zijn, is Skye erg onzeker en twijfelt ze over de gevoelens van Jesse voor haar. Ook wel begrijpelijk door hun gezamenlijk verleden. Echter Jesse twijfelt ook over het gevoel van Skye voor hem. Als lezer weet je meer dan de hoofdpersonen en heb je een helicopterview. Dit zorgt er voor dat ik tijdens het lezen soms zoiets had van kom op, doe er iets aan, maar aan de andere kant begreep ik beide personages heel goed. Dit komt ook vooral door de fijne en duidelijke schrijfstijl van Martin, hierdoor kun je je heel goed in de verschillende personages verplaatsen.

Wat ik ook erg leuk vond is het organiseren van de puddingparade en dat ze vast wilden houden aan de authentieke details van deze parade. Ik zag bepaalde dingen echt voor me en als dat lukt weet ik dat ik echt goed in het verhaal zit.

Het verhaal is luchtig, maar toch weet Martin ook deze keer weer enkele serieuze onderwerpen toe te voegen, waardoor het niet een nietszeggend verhaal wordt, maar een boek die je laat inzien dat bepaalde keuzes niet zo makkelijk te maken zijn als dat soms gedacht wordt. Dit heeft ze echter wel op zo’n manier gedaan dat het verhaal overal luchtig blijft en nergens te zwaar wordt.

Als je een feelgood-serie wilt lezen, die afwisselend is en die nergens te klef wordt, dan kan ik deze serie echt aanraden. Ik heb ook van deze serie weer genoten, net als de vorige serie van haar hand, de ‘Happiness‘-serie.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-zoete-verleiding-van-Emerald-Cove

Blogtour

Ik heb eerder de Cockleberry Bay-serie en de Happiness-serie met veel plezier gelezen. Dus toen Zomer & Keuning mij vroeg of ik weer mee wilde doen aan een blogtour in dezelfde opzet hoefde ik niet te twijfelen. Dit was zo leuk gedaan. Dat wilde ik nog wel eens. Dus jullie kunnen naast de recensies rond de boeken ook weer een Staycation lezen.
Natuurlijk zijn er in de blogtour ook weer een aantal andere deelnemers. Ik zou zeggen, neem zeker ook weer bij hun een kijkje om te lezen wat zij van het boek vonden.

Gegevens van dit boek:
Titel: De zoete verleiding van Emerald Cove
Auteur: Holly Martin
Serie: De zussen van Jewel Island
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Nikki Greveling
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 201
Verteller luisterboek: Simone Breukink
Duur luisterboek: 8:37:23
ISBN paperback: 9789020541083
ISBN e-book: 9789020541090
ISBN luisterboek: 9789020541106
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge