Holly Martin – Zonlicht op Crystal Sands *Blogtour*

We werden door Zomer & Keuning benaderd of we interesse hadden om mee te doen aan de blogtour van het vierde deel in de Zussen van Jewel Island serie. Aangezien de voorgaande delen mij erg goed bevielen hoefde ik niet lang na te denken en mailde ik volmondig ja terug. Nog voor de verschijningsdatum ontving ik een digitaal vooruitleesexemplaar. Hier willen wij Zomer & Keuning Hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Lyra, de hoofdpersoon in ‘Zonlicht op Crystal Sands’, droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen, hierdoor zou dit boek mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel. Het is een vrolijke cover, wat kenmerkend is voor een feelgood-verhaal.

De auteur

Holly Martin is fulltime schrijfster en weet de sfeer van Jewel Island en haar bewoners perfect over te brengen. Ze schreef al meer dan achttien romans en stond meerdere weken in de Britse bestsellerlijsten, onder andere met haar Happiness-serie, die in Nederland en Vlaanderen ook een enorm succes is.

Het verhaal

Lyra kwam als kind al op Jewel Island en sindsdien droomt ze er van om op Jewel Island te wonen. En haar droom komt uit. Ze heeft een baan gekregen in het Sapphire Bay hotel als eventmanager en een schattige cottage op het eiland om in te wonen. Als ze even alles vergeet en uitgelaten op haar fiets rondrijdt, valt ze ongelukkig van haar fiets af, voor de voeten van de knappe Nix, die meteen zijn hulp aanbiedt. Hij komt haar meteen bekend voor, maar ze kent hem niet. Ze kletsen alsof ze al jarenlang bevriend zijn en hebben een heerlijke dag en nacht. Maar voordat Lyra het in de gaten heeft is Nix de volgende dag plotseling verdwenen. Lyra besluit dat ze Nix moet vergeten, maar dan blijkt dat Nix haar nieuwe collega wordt….

Mijn mening

Dit is alweer het vierde deel in de Zussen van Jewel Island-serie. Ondanks dat de zussen in dit vierde deel eigenlijk maar een bijrol hebben, blijft het een genot om over Jewel Island te lezen. We leren in dit deel Lyra kennen. Lyra is een spontane jonge vrouw die naar Jewel Island is gekomen om te gaan werken in het Sapphire Bay hotel. En meteen in het begin lees je al een hilarische scene als Lyra op haar fiets Daisy de heuvel afstoof. Wat en hoe, dat moet je toch echt zelf lezen, maar ik weet bijna zeker dat je ook dubbel ligt van het lachen en het helemaal voor je ziet.

Doordat Lyra heel wat te verduren heeft gehad in haar jeugd, is ze niet makkelijk om mee om te gaan en is ze normaal een gesloten boek. Maar Nix weet makkelijk door dat muurtje heen te breken en Lyra durft zich te openen voor Nix en vertelt over haar verleden. Totdat Nix de volgende dag verdwenen is. Dan besluit Lyra dat spontane acties tot het verleden behoren. Maar ook Nix heeft genoeg meegemaakt, waardoor hij zich niet zo snel durft te binden. Als ze elkaar dan toch weer tegen komen, komen ze uiteindelijk toch weer in gesprek en het is een genot om over deze twee personages te lezen. Doordat ze beiden genoeg meegemaakt hebben, krijgt het verhaal hier ook meer diepgang door. En ik werd aangenaam verrast door de romantische daad die Nix voor Lyra deed. Dit had ik absoluut niet verwacht en vond ik echt goed bedacht en super romantisch.

Dit verhaal bewijst weer dat Holly Martin goed weet hoe ze een goede feelgood moet schrijven. Onder het lezen leefde ik zowel met Lyra als met Nix mee en ondanks dat de zussen deze keer maar een kleine rol spelen, was het leuk om te lezen hoe het nu met hun ging. Ik heb de personages uit deze serie echt in mijn hart gesloten en blijf het jammer vinden dat we nu afscheid moeten nemen van Jewel Island. Stiekem hoop ik dat Holly Martin nog een keer terug gaat naar Jewel Island en we nog eens terug gaan naar de zussen Clover, Skye en Aria.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

zonlicht-op-crystal-sands

Blogtour

Bij dit vierde deel van de Zussen van Jewel Island-serie doen we ook weer mee aan de blogtour rondom dit boek. Er zullen naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zonlicht op Crystal Sands
Serie: De zussen van Jewel Island
Auteur: Holly Martin
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Hedi de Zanger
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 204
Verteller luisterboek: Cystine Carreon
Duur luisterboek: 08:29:28
ISBN paperback: 9789020547580
ISBN e-book: 9789020547597
ISBN luisterboek: 9789020547603
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge