Holly Martin – Mistletoe boven Moonstone Lake *Blogtour*

We hebben eerder meegedaan aan de blogtours rondom de serie van ‘De zussen van Jewel Island’, dus toen wij de vraag kregen of wij bij dit vijfde deel ook weer mee wilden doen aan de blogtour hoefden wij niet lang na te denken. Dit wilden wij zeer zeker. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook het recensie-exemplaar. Hier willen we Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen op de achterflap van dit boek: Nadat haar verloving is verbroken, besluit kunstenares Zoey haar kerst op Jewel Island te vieren. Wanneer ze Kit ontmoet, slaat de vonk direct over. Wat Kit echter niet weet, is dat ze met een groot geheim rondloopt…

Kit heeft ondertussen moeite met zijn mislukte huwelijk. Nadat zijn ex hem heeft bedrogen, vindt hij het moeilijk om anderen te vertrouwen. Kit is onder de indruk van Zoey en haar creatieve talent. Maar wanneer hij ontdekt dat ze iets voor hem achterhoudt, dreigen ze elkaar voorgoed kwijt te raken.

De cover

De cover geeft direct een kerstsfeer weer. Het sneeuwt en er staat een klein huisje aan het meer. Op de voorgrond staan twee kerstbomen. Boven langs de rand van de cover zie je hulst en misletoe. Op de voorgrond staat nog een klein vosje getekend. Ik had het persoonlijk wel grappig gevonden als er een konijntje op het ijs van het meer gestaan had. De cover zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Holly Martin is fulltime schrijfster en woont in een kleine cottage aan zee. ‘Mistletoe boven Moonstone Lake’ is het laatste deel van haar heerlijke feelgoodserie ‘De zussen van Jewel Island’. Laat je nog een keer meevoeren naar dit betoverende eiland en haar bewoners.

Het verhaal

Kunstenares Zoey betrapt haar verloofde en verbreekt haar verloving. Haar huwelijk zou plaats vinden met kerstmis en haar verloofde was te lui om hun huwelijk te annuleren en heeft besloten op die dag met iemand anders te trouwen. Zoey wil dan niet in de buurt zijn en besluit haar kerst op Jewel Island te vieren. Met haar schilderijen heeft ze een plekje op de kerstmarkt van Jewel Island. Daar ontmoet ze Kit en de vonk slaat meteen over. Wat Kit echter niet weet, is dat Zoey een groot geheim met zich mee draagt…

Kit heeft problemen met zijn zelfvertrouwen. Zijn ex heeft hem gedurende hun hele relatie bedrogen, en hierdoor heeft hij moeite om opnieuw mensen te vertrouwen. Kit is echter meteen onder de indruk van Zoey en ook van haar creatieve talent. Dan komt hij er achter dat Zoey iets voor hem achterhoudt, en ze dreigen elkaar voorgoed kwijt te raken.

Mijn mening

Er is gelukkig nog een vijfde deel verschenen van De zussen van Jewel Island-serie, want wat heb ik genoten van de voorgaande delen. Ik kon dan ook niet wachten om dit vijfde deel te gaan lezen. We leren in het eerste hoofdstuk Zoey kennen en lezen ook meteen meer over haar achtergrond en waarom ze naar Jewel Island gekomen is. Ze komt op mij meteen als een leuk en spontaan personage over.

Het verhaal speelt zich natuurlijk af op Jewel Island, maar de zussen Clover, Skye en Aria spelen maar een heel klein rolletje in het verhaal. Echter doordat de omgeving bekend is uit de voorgaande delen, voelt het toch een beetje als thuiskomen op Jewel Island. Het is een aantal dagen voor kerst en er is een kerstmarkt georganiseerd. Je krijgt meteen een echt kerstgevoel tijdens het lezen. Er gebeuren echt hilarische dingen in het verhaal waardoor ik echt hardop moest lachen. De humor vond ik in dit deel meer aanwezig als in de andere delen en ik houd er van. Dit paste echt bij het verhaal, en ondanks dat er ook serieuze onderwerpen aan te pas komen, heeft de luchtigheid van het verhaal toch de overhand en dat past ook bij een kerstverhaal vind ik. De personages Zoey en Kit spelen natuurlijk de hoofdrol en die leer je echt goed kennen, vooral ook doordat het verhaal niet alleen vanuit Zoey verteld wordt, maar ook vanuit Kit, waardoor je hun gevoelens ook beter leert kennen en begrijpt waarom ze bepaalde keuzes maken. Maar ook de bij-personages vond ik erg leuk, zoals Beth, de moeder van Zoey wordt echt geweldig neergezet en de ietwat nieuwsgierige Marika, de nieuwe vriendin van Zoey, die de stand naast haar heeft op de kerstmarkt, is een heerlijk persoon.

Ik vond het echt jammer toen het boek uit was, want ik had best nog wat langer op Jewel Island willen blijven. Het is het laatste deel van deze serie, maar gelukkig heb ik ‘Een zomer om van te dromen’ nog klaar liggen om te lezen. Dus daar lezen jullie ook eerstdaags mijn recensie over. Ik hoop dat ik daar net zo van geniet als van dit kerstverhaal, want deze las ik eigenlijk in één ruk uit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Mistletoe-boven-moonstone-lake

Blogtour

Bij dit vijfde deel van de Zussen van Jewel Island-serie doen we ook weer mee aan de blogtour rondom dit boek. Er zullen naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mistletoe boven Moonstone Lake
Serie: De zussen van Jewel Island
Auteur: Holly Martin
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Marijne Thomas
Aantal pagina’s paperback: 254
Aantal pagina’s e-book: 184
Verteller luisterboek: Mounya Dahma
Duur luisterboek: 06:46:59
ISBN paperback: 9789020547610
ISBN e-book: 9789020547627
ISBN luisterboek: 9789020547634
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 5,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge