Holly Martin – Een zomer om van te dromen

Wij zagen in de aanbiedingsfolder dat er wederom een boek uitkwam van Holly Martin. En tot nog toe las ik alle boeken van haar hand met heel veel plezier. Dus ik was erg benieuwd naar dit losstaande verhaal. Na een mailtje naar de uitgever, kregen we al snel een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we Zomer & Keuning uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De Londense Eva werkt vanuit huis als omslagontwerper en leeft de meeste dagen in haar pyjama. Ze vindt het prima in haar bubbel en laat de buitenwereld liever voor wat het is. Haar moeder Juliette was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die de wereld in wilde trekken, op zoek naar avontuur en spanning. Als Juliette overlijdt, vindt Eva een bucketlist van haar moeder met al haar dromen, zoals: boven op de Eiffeltoren zingen, de middernachtzon zien, dansen in het Colosseum, met haaien zwemmen en de Chinese Muur zien.

Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en op reis te gaan. Ze huurt een gids in, maar ze had nooit gerekend op Thor Anderson, een knappe maar nogal lompe reisgenoot. Eva zit met hem opgescheept, maar is dat wel echt zo vervelend?

De cover

Onder aan de cover staan allerlei bezienswaardigheden van plaatsen waar Eva naar toe gaat, zoals de Molens, het Vrijheidsbeeld, het Colosseum enz. Ook staat er bovenaan de cover een jonge vrouw die een duikvlucht maakt. De titel staat groot op de cover. Ik krijg een vrolijk gevoel van deze cover en dit is passend bij een feelgood.

De auteur

Holly Martin woont in een kleine cottage aan zee en is fulltime schrijfster. Met haar heerlijke feelgoodromans stond ze meerdere weken in de Engelse bestsellerlijsten. Eerder verschenen van haar de populaire Happiness- en Jewel Island-series.

Het verhaal

Eva ontwerpt boekomslagen en kan hierdoor de meeste dagen thuis in haar pyjama werken. Dit bevalt haar goed en hierdoor kan ze de buitenwereld goed buitensluiten. Haar moeder Juliette was net het andere uiterste: een vrije vogel die de wereld in wilde trekken, altijd op zoek naar avontuur en spanning. Nadat Juliette onverwachts overleden is en Eva de laatste spullen aan het opruimen is vindt ze een bucketlist van haar moeder met al haar dromen. Eva besluit dat het tijd wordt om uit haar comfortzone te stappen en de dromen van haar moeder in haar plaats te verwezenlijken.

Ze huurt een gids in, maar op de dag van vertrek, blijkt dat haar eigenlijke gids verhinderd is en staat Thor Anderson voor haar. Een knappe, maar nogal lompe reisgenoot. Eva zit met hem opgescheept, maar is dit wel zo erg, als ze in eerste instantie denkt?

Mijn mening

Het verhaal begint op het moment dat Eva de laatste spullen in het huis van haar moeder aan het opruimen is. Ze weet nog niet goed wat ze met het huis moet. Er weer zelf gaan wonen, of verkopen? Dan vindt ze een kistje met roze briefjes erin. Op de briefjes staan allemaal dromen. Allemaal dromen van haar moeder die ze als jonge vrouw had. Ondanks dat ze zelf niet zo avontuurlijk is ingesteld besluit ze deze dromen toch waar te gaan maken. Hiermee heeft Holly Martin meteen een mooie setting voor een verhaal neergezet. Als lezer word je meegenomen naar verschillende landen en zo heb ik zelf ook het gevoel alsof ik mee reis. Eva wordt neergezet als een voorzichtige huismus, die opeens de buitenwereld gaat ontdekken. Daarbij leert ze niet alleen zichzelf van een andere kant kennen, maar ook Thor, haar reisgids. Er hangt al snel een bepaalde spanning tussen Eva en Thor en het is natuurlijk al voor de hand liggend dat ze een stelletje worden, maar de struikelblokken die ze tegenkomen, zijn niet heel voorspelbaar, en dat vind ik dan weer erg leuk.

Eva schrijft ook soms ansichtkaarten aan haar overleden moeder en deze zijn ook te lezen in het verhaal wat ik een leuke toevoeging aan het verhaal vindt.

Ik denk dat Holly Martin ook een boodschap mee wil geven, namelijk dat je je dromen moet durven najagen en hiervoor soms uit je comfortzone moet stappen, ook al lijkt dat akelig. Ik denk dat ze dit erg duidelijk gemaakt heeft. Ook laat ze duidelijk zien dat je soms toch de stap moet durven maken om iemand te vertrouwen ook al heeft iemand anders je hart ooit gebroken. Dit is geen garantie dat dit de volgende keer weer gebeurd.

Ik vond dit losstaande verhaal van Holly Martin erg leuk om te lezen en hiermee bewijst ze voor mij eens te meer dat ze weet wat schrijven is. Ze kan niet alleen geweldige series schrijven, maar ook voor een losstaand verhaal draait ze haar hand niet om.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Een-zomer-om-van-te-dromen

Gegevens van dit boek:
Titel: Een zomer om van te dromen
Auteur: Holly Martin
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Jeannet Dekker
Aantal pagina’s paperback: 351
Aantal pagina’s e-book: 237
Verteller luisterboek: Sanne Bosman
Duur luisterboek: 09:13:44
ISBN paperback: 9789020548426
ISBN e-book: 9789020548433
ISBN luisterboek: 9789020548440
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus en te beluisteren via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge