Holly Martin – Een gouden gloed over Ruby Falls *Blogtour*

Nadat we met veel plezier deelgenomen hebben aan de blogtour rond ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’ was het natuurlijk vrij logisch dat we ook mee zouden doen aan de blogtour van dit tweede deel in ‘De zussen van Jewel Island’-serie. Dus we kregen al een tijdje voor verschijning het manuscript toegestuurd en bij verschijning vonden wij het originele boek op onze deurmat. Hier willen we Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Clover is weer terug op Jewel Island en runt het familiehotel met haar zussen. Ze geeft danslessen aan de hotelgasten en voelt zich eindelijk weer thuis. Haar leven is compleet! Hoewel, er mist één ding. Na een pijnlijke break-up heeft ze niet meer gedatet en Clover durft niet meer verliefde te worden. Ze heeft een simpele romance nodig – zonder gevoelens en verwachtingen – om weer terug op de markt te komen. Gelukkig is daar de knappe Angel Mazzeo. De chemie tussen de twee is overduidelijk, maar friends with benefits groeit al snel uit in iets meer…

De cover

De cover komt vrolijk op mij over, door de felle kleuren die gebruikt zijn, springt de cover er echt uit. Ik vind de cover echt bij het verhaal passen met het kleine huis van Clover op de achtergrond en de paarden die bij de woning staan. Doordat de cover in dezelfde sfeer is als het eerste deel was deze mij zeker ook opgevallen in de boekhandel.

De auteur

Holly Martin is fulltime schrijfster en weet de sfeer van Jewel Island en haar bewoners perfect over te brengen. Ze schreef al meer dan achttien romans en stond meerdere weken in de Britse bestsellerlijsten, onder andere met haar Happiness-serie, die in Nederland en Vlaanderen ook een enorm succes is.

Het verhaal

Het hotel is inmiddels opgeknapt en de marketing heeft goed gewerkt, want het hotel wordt weer een stuk drukker bezocht. Clover geeft danslessen aan de hotelgasten en dorpsbewoners, heeft eindelijk haar plek gevonden en is gelukkig. Alhoewel, ze mist nog één ding. Na een ontzettend moeilijke en vervelende relatiebreuk, durft Clover niet meer verliefd te worden. Ze heeft dagelijks contact met Angel Mazzeo, de rechterhand van Noah. Met hem spreekt ze af dat ze eenvoudig gaan daten, zonder dat er echte gevoelens en verwachtingen bij komen kijken. Zodat Clover over haar angst heen komt. Dit ziet Angel zeker zitten, maar dan merken ze al snel dat er meer is, maar durven dit niet tegen elkaar te uiten…

Mijn mening

Nadat ik het eerste deel van ‘De zussen van Jewel Island’ met veel plezier gelezen had, keek ik dus ook erg uit naar dit tweede deel en ik kan jullie nu al zeggen dat ik ook van dit deel erg genoten heb. Clover maakt in dit boek een behoorlijke verandering door. Dit is naar mijn gevoel in een erg korte tijd, maar toch heb ik mij hier tijdens het lezen niet aan gestoord. Doordat er geen duidelijke tijdsaanduiding gebruikt wordt in het verhaal, heb je niet meteen het gevoel dat alles in zo’n kort tijdsbestek gebeurd.

Naast dat Clover een grote verandering doormaakt, merk je ook dat Angel verandert en Jewel Island al spontaan thuis gaat noemen. Wat wellicht voor Angel zelf misschien nog het meest vreemd is.

De personages zijn ook in dit deel weer goed uitgewerkt. Doordat de focus nu op Clover en Angel ligt, zijn deze natuurlijk het diepst uitgewerkt en leer je hun ook het beste kennen. Je leeft ontzettend met Clover mee en hoopt gewoon dat het goed komt. Soms zou je tijdens het lezen echt in het boek willen kruipen om ze een zetje te geven.

De hoofdstukken zijn van een aangename lengte en hierdoor had ik al regelmatig de neiging om toch nog snel even een hoofdstuk extra te lezen, met als gevolg dat het boek te snel naar mijn gevoel uit was. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar ‘De zoete verleiding van Emerald Cove‘, deze verschijnt 14 september en daar zullen wij 19 september onze recensie van online plaatsen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

een-gouden-gloed-over-ruby-falls

Blogtour

Ik heb eerder de Cockleberry Bay-serie en de Happiness-serie met veel plezier gelezen. Dus toen Zomer & Keuning mij vroeg of ik weer mee wilde doen aan een blogtour in dezelfde opzet hoefde ik niet te twijfelen. Dit was zo leuk gedaan. Dat wilde ik nog wel eens. Dus jullie kunnen naast de recensies rond de boeken ook weer een Staycation verwachten. Onze StayCation is ondertussen al te lezen. Namelijk hier. Ook onze recensie van het eerste deel ‘Het familiehotel van Sapphire Bay‘ is nog steeds op onze site terug te lezen.
Natuurlijk zijn er in de blogtour ook weer een aantal andere deelnemers. Ik zou zeggen, neem zeker bij hun ook weer een kijkje om te lezen wat hun van het boek vonden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een gouden gloed over Ruby Falls
Auteur: Holly Martin
Serie: De zussen van Jewel Island
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Nikki Greveling
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 183
Verteller luisterboek: Sandra Jonkman
Duur luisterboek: 06:23:43
ISBN paperback: 9789020541052
ISBN e-book: 9789020541069
ISBN luisterboek: 9789020541076
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge