Hollie Overton – Baby doll

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Baby doll van Hollie Overton is een razendsnelle en spannende psychologische thriller over de gevolgen van een ontvoering. Perfect voor de lezers van Het meisje in de trein en Rosamund Luptons Zusje. Lily werd acht jaar gevangengehouden in een donkere kelder. Ze groeide daar op van tiener tot volwassen vrouw – en werd er zelfs moeder. Haar dochtertje Sky is nooit vrij geweest. Maar op een dag sluit hun ontvoerder de deur niet goed af… Dit is wat er daarna gebeurde – met haar tweelingzus, met haar moeder, haar dochter en haar ontvoerder. Hollie Overton schrijft voor de tv-series Shadowhunters, Cold Case en The Client List. Haar vader was lid van de beruchte Texas Overton Gang en bracht jaren door in de gevangenis, voor doodslag. Hollie en haar identieke tweeling zijn opgevoed door hun alleenstaande moeder – en ze maakt in Baby doll gebruik van haar unieke jeugdervaringen, die bijdragen aan de authenticiteit van het huiselijk geweld en de gecompliceerde familiedynamiek. ‘Wat een koortsachtige leeservaring! Een briljante thriller, die me tot de laatste pagina aan de grond genageld hield.’ Tess Gerritsen

Ik had de korte inhoud van dit boek gelezen en was erg benieuwd naar dit boek. Dus deze aangeschaft en snel gaan lezen. Wat meteen opviel was dat het boek eigenlijk begint op het moment dat Lily kan ontsnappen aan haar ontvoerder. Haar ontvoerder vergeet de deur van haar gevangenis af te sluiten. Hierdoor kan Lily met haar dochtertje Sky ontsnappen. Haar dochter Sky is nog nooit buiten de kelder geweest en vind het dus allemaal erg vreemd. Als ze ontsnapt, komt ze erachter dat ze maar een paar kilometer van huis af is, en ze rent naar huis toe. Als ze aanbelt, is haar moeder perplex. Dan begint de mediagekte en het spel via de media wie nu schuldig is. Haar tweelingzus voelt zich nog steeds schuldig en heeft er alles voor over dat haar zus haar vergeeft.

Normaal gesproken lees je vaak bij thrillers eerder het verhaal hoe de ontvoering in zijn werk gaat en de gevoelens van de ontvoerder. Bij dit boek krijg je een kijkje in het gebeuren na de ontvoering. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, namelijk vanuit Lily en Abby, (De twee zusjes), Eve (de moeder en Rick (de ontvoerder). Wat mij hierbij vooral opviel dat Eve en Abby Lily wilden beschermen, maar dat Lily schijnbaar zonder problemen overal op af wilde gaan. Dit komt niet geheel geloofwaardig over. Naar mijn gevoel stapt ze wel heel eenvoudig over haar acht jaar opsluiting heen. Echter, toch las het boek lekker weg en heb ik het met plezier gelezen. Door de luchtige stijl is het een ideaal boek om tussendoor te lezen. Je hoeft niet echt na te denken over hoe het plot in elkaar zit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Baby doll
Auteur: Hollie Overton
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 281
ISBN paperback:9789024573325
ISBN E-book: 9789024573332
Prijs paperback: € 18,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge