Hilary Fields – Liefde, leven, lama’s

In de catalogus van A.W. Bruna uitgevers zagen we een boek met lama’s in de titel en een lama op de cover. Aangezien ik dit echt geweldige dieren vind, werd mijn aandacht meteen naar dit boek getrokken en na de korte inhoud gelezen te hebben, was mijn interesse gewekt en hebben we de uitgever gemaild. Niet lang na verschijning ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar van de uitgever. Hier willen we A.W. Bruna uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadat Merry Mannings droom van Olympisch goud voorgoed is verwoest door een iets te intieme ontmoeting met een spar, belandt de voormalig skikampioene bij toeval in een carrière als reisjournalist. Maar in plaats van luxereisjes maken en daarover schrijven, krijgt ze de opdracht om de column ‘Dingen die je niet moet doen’ te starten. En hiervoor ‘mag’ ze afreizen naar een afgelegen lamaboerderij in New Mexico…
Al snel zit ze tot over haar oren in de alpaca’s, lama’s en geiten, en alle geuren en kleuren die daarbij voor te stellen zijn. Maar de Last Chance Llama Ranch – en een bepaalde onbehouwen cowboy – beginnen haar meer en meer te bekoren. En Merry ontdekt dat het boerenleven (met alle bijbehorende viezigheid) misschien wel precies is wat ze altijd heeft gemist.

De cover

Op de cover staat een lama tegen een groene achtergrond waar op getekend is. Alleen al door de lama op de cover zou dit boek mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Hilary Fields schreef onder een pseudoniem drie historische romans, voordat ze overstapte naar hedendaagse fictie. Ze verdeelt haar tijd tussen New York en Santa Fe, New Mexico, waar ze voor het eerst naartoe reisde voor een van haar romans.

Het verhaal

Merry Mannings war een veelbelovende skikampioene die graag Olympisch goud wilde halen, echter nadat ze iets te heftig geknuffeld had met een spar, heeft ze haar carrière als skikampioene aan de kant moeten zetten. Om toch de huur te kunnen betalen heeft ze een baantje aangenomen als reisjournalist. Na enkele luxereisjes krijgt ze de opdracht om de column ‘Dingen die je niet moet doen’ te starten, waar bij haar lezers mogen kiezen waar ze heen gaat. Het wordt de Last Change Llama Ranch, waar ze tussen de Lama’s, alpaca’s en geiten mag werken. En dat wil ook zeggen tussen de uitwerpselen van deze dieren en ze komt in aanraking met de spuug van de dieren. Maar de dieren en die lompe en onbehouwen cowboy die er rondloopt, beginnen haar steeds beter te bevallen. Wellicht is dit boerenleven, wel het leven waar ze naar op zoek is, want het deftige rijkeluisleven van haar ouders, wil ze beslist niet leven…

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Er lijkt een kleine trend te ontstaan met lama’s of alpaca’s in feelgood boeken en daar heb ik absoluut niks op tegen. De dieren hebben voor mijn gevoel altijd een hoog knuffelgehalte, dus passen ze perfect in dit genre.

Het boek begint met een proloog die je meteen nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Je merkt al vrij snel dat Fields een luchtige en hilarische manier van schrijven heeft. Het boek leest dan ook ontzettend makkelijk weg en ik merkte dat ik onder het lezen moeite had om het boek weg te leggen. Er gebeuren zoveel dingen op de Last Change Llama Ranch dat je gewoon iedere keer nieuwsgierig blijft wat er nu weer gebeurd.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. Hierdoor heb je een goed beeld van hun en kun je je als lezer ook erg goed in de personages verplaatsen. Je begrijpt bepaalde keuzes en reacties hierdoor erg goed en dat is voor mij ook een teken dat Fields de personages erg menselijk heeft neergezet, ook al komen er een aantal heel zonderlinge personages voorbij. Maar ook deze zonderlinge personages kun je zo in je hart sluiten. Je merkt dat de bewoners van Aguas Milagros echt van hun stadje houden en je merkt dat Merry zich ook steeds beter op haar gemak gaat voelen in dit kleine plaatsje.

Fields heeft met dit boek een hilarische feelgood neer weten te zetten, waar wel al snel duidelijk wordt tussen wie de liefde zich zal ontwikkelen, maar het boek is veel meer dan dat. Het boek gaat ook over zelfvertrouwen, ergens bij horen, eigenwaarde, vriendschap, je thuis voelen en je eigen ding doen.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met Hilary Fields, maar ik ga haar zeker verder in de gaten houden, want ik zou graag meer van haar hand willen lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

liefde-leven-lamas

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde, leven, lama’s
Auteur: Hilary Fields
Uitgever: A.W. Bruna
Vertaald door: Valérie Janssen
Aantal pagina’s paperback: 496
Aantal pagina’s e-book: 496
Verteller luisterboek: Eva Poppink
Duur luisterboek: 12:54:14
ISBN paperback: 9789400513754
ISBN e-book: 9789044932744
ISBN luisterboek: 9789046175026
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,49
Prijs Luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge