Het Laura’s Bakery receptenboek

Aangezien ik graag bak en ik toch regelmatig mijn losse receptjes kwijt ben, voor ik ze in mijn receptenboekje opgeschreven heb, werd ik nieuwsgierig toen ik zag dat er een handig receptenboek, ontworpen door Laura Kieft, uit zou komen. Dus de uitgever gemaild en vrij snel na verschijning ontvingen we dit receptenboek in de brievenbus. Hier willen we MUS Creatief/BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit receptenboek: Van bakkoningin Laura Kieft, bekend van het razend populaire blog Laura’s Bakery, verschijnt nu bij MUS een volledig personaliseerbaar receptenboek. De planner bevat 176 pagina’s met ruimte om je eigen recepten op te schrijven, 12 tabbladen om je recepten te ordenen, 16 stickervellen om je recepten vorm te geven en een handige ziplockbag om losse knipsels en recepten in te bewaren tot je ze een definitieve plek in de planner geeft. Je kunt de indeling helemaal zelf bepalen omdat de pagina’s en tabs uitneembaar zijn door het handige disksysteem. Daarnaast kun je met de beschrijfbare stickers zelf kiezen welke categorieën je wilt maken en je planner voorzien van handige en kleurrijke decoraties!

De cover

Om de cover zit een sleeve. Deze moet je er afhalen om het boek te kunnen openen. Dan blijft er een groen-wit geruite voorkant over. Dit vind ik zelf wel jammer, door de sleeve werd de voorkant wat vrolijker. Nu staat er geen naam en niks op de kaft. Dat is een klein gemis.

De auteur

Laura Kieft is haar hele leven al dol op bakken. Na haar opleiding Commerciële Economie en een aantal banen in die richting, besloot ze om van haar hobby’s – bakken, fotografie en bloggen – haar werk te maken. Op haar blog Laura’s Bakery plaatst ze wekelijks verschillende recepten, maar ook informatieve artikelen mogen niet ontbreken. De recepten zijn lekker, niet moeilijk en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Een combinatie waarmee ze al jaren vele trouwe volgers aan het bakken heeft gekregen. Ook deelt ze op haar tweede blog ‘Handige Baktips’ allerlei tips die het bakken nóg makkelijker en leuker maken. Een boek kon dan ook niet uitblijven! In september 2016 verscheen haar eerste boek: Laura’s Bakery – Het Basisbakboek. Precies een jaar later kwam Het Laura’s bakery bakboek uit, met meer recepten voor geweldige taarten, koekjes en klein gebak, maar ook verrassende desserts en borrelhapjes. In oktober 2019 verscheen boek 3: Het Borrelhapjes Bakboek, met ruim 150 hartige hapjes, waarvan een deel met en een deel zonder oven wordt bereid. Uiteraard bevat dit boek weer veel tips en trucs, maar vooral overheerlijke recepten voor bruschetta, stengels, soesjes, minimuffins, sausjes & dips, gevulde eieren, flammkuchen en nog veel meer! Op haar blog (met momenteel zo’n 800.000 unieke bezoekers per maand) en haar social media houdt Laura je op de hoogte van alle ins en outs rond haar nieuwe boek.

Mijn mening

Als we het receptenboek openen, zie je eerst een voorwoord van Laura Kieft. En daarna kun je aangeven dat het receptenboek van jou is. Op de achterkant staan enkele inhoudsmaten. Daarna krijg je de tabbladen met receptenbladen. Hier kun je je favoriete recepten naar eigen wens indelen en opschrijven. De informatie geeft aan dat je eenvoudig zelf het receptenboek kunt indelen, echter vind ik dit nog niet zo eenvoudig. Je kunt de pagina’s loshalen, maar iedere keer als ik een blad of tabblad loshaal ben ik bang dat de oogjes inscheuren en je ze niet meer terug kunt plaatsen. Dit valt me ook op met het omslaan van de pagina’s. Dit gaat ook niet erg makkelijk. De pagina’s maken een schurend geluid, waardoor ik de pagina’s zo voorzichtig om sla, dat ik mij in het gebruik van het receptenboek ga storen aan de voorzichtigheid waarmee ik het naar mijn gevoel moet gebruiken.

Nu de receptenpagina natuurlijk.
De tabbladen hebben geen namen, wel zitten achterin allerlei stickers met gerechtssoorten. Waardoor je de tabbladen naar eigen gevoel kunt benoemen. Hier is echt aan een hoop dingen gedacht, want er zitten een hoop dingen bij, waar ik niet direct aan zou denken, dat wil naar mijn gevoel zeggen dat ze hier echt wel over nagedacht hebben.

De receptenpagina laat je genoeg ruimte om je recept op te schrijven. Ook heb je genoeg ruimte om de ingrediënten en de bereiding uit te schrijven. Nu vind ik persoonlijk de bereidingstijd zelf wat minder belangrijk, maar ook deze kun je eenvoudig invullen.

Naast de stickers die je bij de tabbladen kunt gebruiken, heb je ook nog enkele stickers waarmee je je receptenboek kunt opleuken. Enkele stickers bevatten leuke teksten en andere zijn kleine afbeeldingen waarmee je de recepten echt kunt opfleuren, zoals hartjes en afbeeldingen van bakhandschoenen, eierkokers, pollepels enz. Erg leuk. Helemaal achteraan zit een handige ziplockbag, waar je je losse recepten in kunt bewaren, totdat je de tijd hebt om deze recepten in je boek te schrijven. Of tot je het recept uitgeprobeerd hebt en kunt beslissen of het recept een plekje verdiend in je receptenboek. Dit vind ik echt een groot pluspunt aan dit receptenboek, want nu zwerven er door huis steeds enkele recepten rond, die vervolgens vergeten worden en die recepten uiteindelijk nog niet uitgeprobeerd worden. Dit hoort nu tot de verleden tijd.

Al met al heeft dit receptenboek plus- en minpunten. Je hebt meer dan genoeg ruimte om je recepten op te schrijven en dankzij de stickers kun je een recept echt opleuken en wordt je receptenboek echt een mooi geheel. Maar doordat je de pagina’s naar mijn gevoel heel voorzichtig moet omslaan weet ik niet zeker of ik dit boek met veel plezier ga gebruiken. Echter voor het bewaren van de nog niet ingeschreven recepten is dit boek echt ideaal. En als ik deze plus en minpunten tegen elkaar afweeg denk ik dat dit receptenboek toch echt wel naar de positieve kant uitvalt en ik deze ga gebruiken en wellicht kom ik over een tijdje erop terug en blader dan heel makkelijk door het boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het Laura’s Bakery receptenboek
Auteur: Laura Kieft
Uitgever: BBNC Uitgeverij/MUS Creatief
Aantal pagina’s: 176
ISBN: 9789045326023
Prijs: € 27,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge