Henry de Hoon – Moord op recept

Moord op recept

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op een stil plein in Aken wordt het lijk van een vrouw aangetroffen. Haar hersenen lijken wel gekookt. Omdat het slachtoffer in Nederland woonde, krijgt inspecteur Tom Vriens van de recherche Vaals een verzoek om zijn Duitse collega’s te helpen. Hij legt al gauw een link naar de priv√©kliniek van prof. dr. Erich Fuchs die daar experimenteert met een nieuwe therapie voor Alzheimer. Een ambitieuze studente, een onderzoeksjournalist, een workshopdocent, een Turks jongetje en een oude dame in een bejaardencentrum beleven allemaal spannende momenten voordat het tot een bloedstollende ontknoping komt.

In dit spannende boek zien we een andere kant van de stad Aken. Niet de bekende toeristische trekpleisters, maar de stille, mysterieuze plekken van Aken geven deze misdaadroman een aparte couleur locale.

Het boek sprak mij al extra aan omdat het hier in de omgeving afspeelt. Zelf woonachtig in Kerkrade dus voor mij een bekende omgeving. Waardoor je je nog beter in het boek kunt inleven.

In eerste instantie vroeg ik mij een beetje af wat de cover voor moest stellen. Echter zodra je de epiloog leest van het boek, snap je de cover en is gelijk de toon gezet. In de kliniek van Dr. Fuchs worden experimenten gedaan met een magneet apparaat wat de hersenen beinvloed. In het begin komt het verhaal rustig op gang en word je vooral bekend gemaakt met de hoofdpersonen. Wat het boek in eerste instantie meer leest als een roman. Dit verandert echter gaandeweg het boek en de spanning wordt op een rustige manier opgebouwd. Ik werd een aantal keren op een verkeerd been gezet en dacht dat iemand anders het gedaan had. De schrijfstijl van Henry de Hoon is prettig en leest gemakkelijk weg.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moord op recept
Auteur: Henry de Hoon
Uitgeverij: tiC
Aantal pagina’s Paperback: 191
ISBN Paperback: 9789491561344

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge