Helen Fields – Perfecte stilte

Aangezien ik de voorgaande delen uit de Luc Callanach & Ava Turner-serie met veel plezier gelezen had, was ik weer erg blij toen ik zag dat er een nieuw deel aangekondigd was. Ik hoefde me dan ook niet lang te bedenken en heb de uitgever meteen een mailtje gestuurd. We kregen al snel een positief antwoord en niet lang na verschijning viel het recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Ambo Anthos hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden aan de rand van Edinburgh. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet deze een schokkende ontdekking: uit de huid is een silhouet van een pop gesneden.

Rechercheurs Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten in de zaak, totdat een van huidgemaakte pop in een kinderwagen wordt gevonden, naast een achtergelaten baby.
Luc en Ava realiseren zich al snel dat de moordenaar een afschuwelijk spel speelt wanneer ze opnieuw het lichaam van een vermoorde jonge vrouw aantreffen. Ieder moment kan hij opnieuw toeslaan.

Kunnen Luc en Ava hem stoppen voordat hij een derde slachtoffer maakt?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de andere delen uit deze serie. Hierdoor zou deze mij beslist opgevallen zijn in de boekhandel. Op de cover is gekozen om een naald en draad af te beelden. Dit vind ik erg goed passen bij dit verhaal. De covers van deze serie laten altijd duidelijk een belangrijk deel van het verhaal zien. Hierdoor passen de covers van deze boeken erg goed bij de verhalen.

De auteur

Helen Fields studeerde rechten, werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen en runde samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont ze in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien talen.

Het verhaal

Aan de rand van Edinburgh wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Ze leefde nog toen ze op deze plek gedumpt werd, dit is te zien aan de bloedsporen. Als de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet hij een schokkende ontdekking. Uit de huid van de buik en rug is een poppen-silhouet gesneden. Rechercheurs Ava Turner en Luc Callanach lijken maar geen aanwijzingen te vinden voor deze gruwelijke zaak. Maar dan vinden ze een pop gemaakt van mensenhuis. De pop wordt gevonden in de kinderwagen van een baby die achtergelaten is op straat. De moeder van het kind is vermist. Ava en Luc zijn zich er van bewust dat nu een race tegen de klok begint, voordat de moordenaar de jonge moeder vermoord en achterlaat. Kunnen ze de moordenaar stoppen voordat hij een derde slachtoffer maakt?

Mijn mening

Helen Fields heeft met deze serie ondertussen wel bewezen dat ze weet hoe ze een thriller moet schrijven. Als je denkt dat ze de perfecte thriller geschreven heeft en de volgende echt niet nog beter kan worden, doet ze het toch iedere keer weer en laat ze je iedere keer weer versteld staan. In ‘Perfecte stilte’ zijn de misdaden weer lekker gruwelijk en bloederig en dat weet ze weer op een gedetailleerd te omschrijven. Hier moet je natuurlijk van houden. En ik kan je zeggen… Ik houd hiervan. Ik kijk echt altijd uit naar het moment dat ik een nieuw boek kan gaan lezen met Luc en Ava in de hoofdrol. Deze beide personages voelen elkaar zo goed aan en weten precies welke minpunten ze hebben, maar rekenen elkaar daar niet op af.

Ook in ‘Perfecte stilte’ weet Fields het verhaal weer zo te schrijven dat je eigenlijk tot de ontknoping in het ongewisse blijft over de dader en ondanks dat ik verschillende keren een vermoeden had wie de dader zou kunnen zijn, maar, ik zat natuurlijk iedere keer verkeerd. En dat is ook de kracht van Fields. Ze houdt je tot het einde in haar greep en ik kon pas stoppen met lezen, toen ik de laatste pagina van het boek omgeslagen had.

Vooral de hoofdstukken van de verschillende slachtoffers vond ik echt een toevoeging aan het verhaal. Ik had tijdens het lezen echt het gevoel alsof ik hun emoties kon voelen en door de beeldende schrijfstijl zag ik de ruimte waar de slachtoffers vastgehouden werden echt voor me.

Je zou dit boek eventueel losstaand van de andere boeken kunnen lezen, echter vind ik dat persoonlijk zonde. Deze serie is zo goed dat je hem vanaf deel 1 moet lezen, maar mocht je toch gewoon willen inspringen, zonder de voorgaande delen gelezen te hebben, dan kan dit naar mijn gevoel zonder problemen. Er wordt soms wel een kleine verwijzing gemaakt naar een voorgaande zaak, echter is dit geen cruciale informatie om het boek te kunnen begrijpen. Wel zul je dan een bepaalde ontwikkeling van Luc en Ava missen. Je merkt dat je ze in ieder boek weer iets beter leert kennen. Ik merkte zelfs dat ik op een bepaald moment het gevoel had dat Ava qua gevoelens opeens veranderd was, maar dit bleek toch heel anders in elkaar te zitten. Dit heeft Fields op een briljante manier geschreven. Je merkt dat het personage Ava ook steeds meer feeling krijgt voor haar collega’s nu ze haar team moet leiden en minder een ongeleid projectiel is.

Fields sluit met een einde af, waarbij je kunt vermoeden dat ze al een vervolg in gedachten heeft. Gelukkig hoeven we niet te lang te wachten. In februari verschijnt ‘Perfecte misdaad‘. Ik kan niet wachten op dit vervolg.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Perfecte-stilte

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfecte stilte
Serie: Luc Callanach & Ava Turner
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer, Ankie Klootwijk
Aantal pagina’s paperback: 448
Aantal pagina’s dwarsligger: 720
Aantal pagina’s e-book: 378
Verteller luisterboek: Ad Knippels
Duur luisterboek: 13:28:24
ISBN paperback: 9789026355752
ISBN dwarsligger: 9789049808686
ISBN e-book: 9789026355769
ISBN luisterboek: 9789026357022
Prijs paperback: € 16,99
Prijs dwarsligger: € 13,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs Luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge