Helen Fields – Perfecte moord

Toen ik zag dat er een nieuw deel uitkwam in de Callanach en Turner-serie, wist ik dat ik deze ook weer wilde lezen. Dit zesde deel uit deze serie heet ‘Perfecte moord’ en de korte inhoud klonk weer veelbelovend. Na een mailtje naar de uitgever, kregen we al snel een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook in onze brievenbus. Hier willen we Ambo Anthos uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleefd. Al uren zit hij opgesloten in een zeecontainer. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij in Edinburgh is gedrogeerd en ontvoerd. Wat hij niet weet is dat het containerschip waarop hij zich bevindt onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot te wachten staat.

Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat beide zaken om mensenhandel draaien. De mensen die naar frankrijk worden vervoerd worden uitgeruild tegen mensen die naar Schotland worden gebracht. Er staan levens op het spel en het is aan Luc en Ava om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen. Deze keer staat er prikkeldraad op, met stukjes glas. Bij het prikkeldraad zit een vlinder. Er staat de quote ‘Eenmaal gevangen, kom je niet meer weg’ op. Deze quote maakt mij nieuwsgierig. Doordat de cover in dezelfde stijl is als de voorgaande delen zou deze mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Helen Fields studeerde rechten, werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen en runde samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont ze in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien talen. ‘Perfecte moord’ is het zesde deel. Thrillzone riep ‘Perfecte stilte’ uit tot beste vertaalde thriller van 2021.

Het verhaal

Bart Campbell kan zich niet precies herinneren wat er gebeurd is, maar dat hij niet weet waar hij is, en hoe hij hier terecht gekomen is, dat is duidelijk. Hij heeft het gevoel alsof hij beweegt, maar hij tast volledig in het duister. Hij vermoedt dat hij, na zijn werk, gedrogeerd en ontvoerd is, maar waarom? Soms heeft hij even het gevoel alsof hij op een boot zit, klopt dit? Uren later komt hij erachter dat dit inderdaad klopt. Hij zat opgesloten in een zeecontainer en is overgebracht naar Frankrijk. Wat zijn ze met hem van plan? En kan hij dit overleven?

Luc Callanach is door Ava naar Frankrijk gestuurd, hij wordt als verbindingsofficier met Interpol ingezet. Er is in Frankrijk een jonge man uit Schotland dood gevonden en Luc onderzoekt deze zaak. Ava is druk met een grote zaak die om mensenhandel gaat. Dan blijken beide zaken om mensenhandel te draaien. De mensen die naar Frankrijk worden vervoerd worden omgeruild tegen mensen die naar Schotland vervoerd worden. Hebben deze beide zaken met elkaar te maken? Er staan levens op het spel en zowel Luc als Ava zijn aan zet om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

Mijn mening

Luc Callanach is voor een zaak uitgeleend als verbindingsofficier aan Interpol in Frankrijk, zijn voormalige werkplek. Het wordt tijd voor hem om zijn demonen onder ogen te komen. En dat gaat hem wonderwel goed af. Hij moet de dood van een Schotse jonge man onderzoeken. Hiervoor is hij door Ava naar Frankrijk verstuurd. Wat meteen opvalt, is dat je de connectie tussen Ava en Luc mist. Het aantrekken en afstoten tussen Luc en Ava is een stuk minder, doordat er een zee tussen hen in zit.

Zo is er een grotere rol neergelegd voor Lively, die in de andere delen een ondergeschikte rol speelt en nu toch wat meer naar de voorgrond treedt. Hierdoor leren we nu ook andere personages uit de serie beter kennen, die eerder wat meer op de achtergrond bleven en dat vind ik persoonlijk wel een meerwaarde, vooral doordat de serie nu wat langer loopt en deze personages ook steeds terug komen. Hierdoor wil je ook deze vaste personages beter leren kennen.

Ook krijgen we opnieuw een kijkje in het privéleven van zowel Ava als Luc. Ava maakt zich grote zorgen om haar goede vriendin Natascha en ook Luc maakt zich zorgen om Natascha, maar Luc is opnieuw in Frankrijk en zal daar ook eindelijk de demonen uit zijn verleden onder ogen moeten komen. Hij werkt samen met zijn voormalige collega en ondanks dat dit in het begin behoorlijk stroef loopt, door alles wat er in het verleden gebeurd is, wordt de lucht uiteindelijk tussen hun geklaard.

Fields weet weer een verhaal te schrijven wat me in zijn greep hield. Het zorgde ervoor dat ik het boek absoluut niet aan de kant wilde leggen. Wat ook meteen opvalt en dat is ook bij de andere delen, uit de serie het geval, dat Fields niet bang is om gruwelijke details te omschrijven. Hier houd ik persoonlijk van, maar dit is dus absoluut niet geschikt voor tere zieltjes. Ik denk dat de serie hierdoor bij mij ook zo goed in de smaak valt. Het niet schuwen van details, waardoor je als lezer echt het verhaal in getrokken wordt en je bewust bent van de gruwelijkheden. Toch denk ik altijd bij deze boeken waarom zou iemand het niet lezen, helaas zijn de gruwelijkheden op het nieuws vaak nog tig keer erger. Ik kan dan ook niet wachten tot het voorjaar van 2023, want dan verschijnt ‘Perfecte wraak’, het zevende deel in de serie.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

perfecte-moord

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfecte moord
Serie: Luc Callanach & Ava Turner
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer & Ankie Klootwijk
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 459
Verteller luisterboek: Ad Knippels
Duur luisterboek: 12:51:37
ISBN paperback: 9789026358074
ISBN e-book: 9789026358081
ISBN luisterboek: 9789026360626
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 6,49
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge