Helen Fields – Perfecte misdaad

We zagen in de aanbiedingscatalogus van Ambo Anthos dat er een nieuw deel in de Luc Callanach & Ava Turner-serie zou verschijnen. Aangezien ik de voorgaande delen met veel plezier gelezen had, hoefde ik niet lang te twijfelen. Dit deel wilde ik ook weer lezen. Na een mailtje naar de uitgever kreeg ik al snel antwoord en na verschijning ontvingen wij een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Ambo Anthos hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Stephen Berry staat op het punt van een brug af te springen; op het laatste moment weet een psycholoog hem ervan te weerhouden. Een week later wordt Stephen dood aangetroffen onderaan een klif. Inspecteur Luc Callanach en hoofdinspecteur Ava Turner onderzoeken of hij zelf sprong, of dat hij over de rand is geduwd…

Als ze dieper graven, ontdekken ze meer zaken waar een luchtje aan zit – een vrouw die dood in bad werd aangetroffen, een man die door elektrocutie om het leven is gekomen. Het lijkt of iemand deze sterfgevallen zorgvuldig heeft uitgedacht. Callanach en Turner hebben geen idee hoe dicht ze zich bevinden bij de moordenaar, die met elke moord overmoediger wordt.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen uit de serie, hierdoor wordt mijn aandacht meteen naar het boek getrokken zodra ik de cover zie. Je herkent meteen de serie. Doordat ik deze zo graag lees, zou ik dit boek zeker oppakken in de boekhandel.

De auteur

Helen Fields studeerde rechten, werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen en runde samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont ze in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien talen.

Het verhaal

Stephen Berry voelt zich ongelukkig en heeft besloten om een einde aan zijn leven te maken. Hij staat op het punt om van de brug af te springen als een psycholoog hem ervan af weet te houden. Echter een week later wordt Stephen alsnog dood aangetroffen. Deze keer onderaan een klif. Inspecteur Luc Callanach en hoofdinspecteur Ava Turner gaan zelf op onderzoek uit of hij zelf gesprongen is, of dat er toch meer aan de hand is…

Luc en Ava twijfelen en graven dieper bij meer zaken. Er blijkt bij meer zaken iets aan de hand te zijn. Een vrouw is dood in bad aangetroffen, een man is door elektrocutie om het leven gekomen. De sterfgevallen lijken uiterst zorgvuldig uitgedacht te zijn. Luc en Ava bevinden zich dicht bij de moordenaar, maar hebben hier geen enkel idee van en de moordenaar wordt steeds overmoediger.

Mijn mening

Dit is alweer het vijfde deel in de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner, maar Fields speelt het voor elkaar om iedere keer weer zo’n draai aan het verhaal te geven, dat je geboeid blijft lezen en nog lang geen genoeg krijgt van de hoofdpersonen.

In dit vijfde deel is het net even wat anders als in de andere delen. Luc Callanach kan gelinkt worden aan een misdaad en Ava Turner gaat haar boekje enigszins te buiten door Luc de hand boven het hoofd te houden. Maar dit weet Fields alsnog heel geloofwaardig neer te zetten, maar dit komt, naar mijn gevoel, ook, doordat Ava en Luc al een lange tijd samenwerken en ze vrienden zijn. Ze blijven elkaar regelmatig opzoeken, ondanks dat hun vriendschap regelmatig onder druk komt te staan. De misdaad heeft met het privéleven van Luc te maken en ik had de link niet meteen gelegd, en had wat dat betreft een andere verdachte in gedachten, maar hier zat ik dus echt goed verkeerd.

Ondanks dat de moorden in eerste instantie op zelfmoord lijken, zijn ze, op het moment dat ze nader bekeken worden, ontzettend gruwelijk. Dit wordt ook uitgebreid beschreven en ik denk dat diegene die een teer zieltje heeft, dit boek zeker niet op moet pakken, maar ik kan er volop van genieten. Fields moet toch zeker ook een beetje een zieke geest hebben om dit soort dingen te bedenken, want het zou bij mij niet zomaar opkomen, om iemand op die manier met een broodrooster te vermoorden.

Fields heeft ook in dit deel weer de nodige aandacht besteed aan de onderlinge verhoudingen. De verschillende inspecteurs leer je als lezer weer wat beter kennen. Dit vind ik persoonlijk erg fijn, omdat de meeste personages ook regelmatig in de serie terug komen.

De dader van de zelfmoorden had ik op een bepaald moment in de gaten en wat dat betreft zat in inderdaad op het goede spoor. Dit was voor mijn gevoel iets te voor de hand liggend en ben ik niet gewend van de hand van Fields. Echter ondanks dat ik de dader al vrij snel door had, werd het verhaal er niet minder spannend door.

Ik kan niet wachtend tot het volgend deel van de Luc Callanach & Ava Turner-serie verschijnt. En gelukkig hoeven we hier niet meer al te lang op te wachten, want in juli verschijnt ‘Perfecte moord‘!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

perfecte-misdaad

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfecte misdaad
Serie: Luc Callanach & Ava Turner
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer, Ankie Klootwijk
Aantal pagina’s paperback: 424
Verteller luisterboek: Ad Knippels
Duur luisterboek: 13:03:44
ISBN paperback: 9789026357039
ISBN e-book: 9789026357046
ISBN luisterboek: 9789026359705
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 12,99
Prijs Luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge