Helen Fields – Perfecte dood

We zagen dat er een nieuw deel in de Luc Callanach & Ava Turner-serie zou uitkomen en omdat ik deze serie echt steengoed vind, hoefde ik niet lang na te denken… Dit deel wilde ik zeker weer lezen. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel antwoord terug dat we een exemplaar zouden ontvangen en niet veel later viel het boek dan ook op de mat. Hier willen wij Ambo Anthos hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers schakelt hij uit door middel van gif, zodat ze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.

Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich verborgen houdt? Deze moordenaar observeert zijn slachtoffers op afstand en weet zo uit handen te blijven van de politie. Callanagh en Turner staan deze keer voor een onmogelijke taak…

De cover

Op de cover zie je een halve strip capsules, waar 1 capsule uit verdwenen is. Ook zie je bovenaan een kleine bloedvlek. Vooral de quote ‘Er is geen snelle manier om te sterven…’ maakt mij nieuwsgierig en ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Vooral ook door de titel en naam van de auteur.

De auteur

Helen Fields studeerde rechten en werkte daarna meer dan tien jaar als advocaat in Londen, daarnaast runde ze samen met haar echtgenoot een filmproductiemaatschappij in Los Angeles. Tegenwoordig woont ze in Engeland. De serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol is inmiddels vertaald in zestien landen.

Het verhaal

Net buiten Edingburgh wordt een jong meisje dood gevonden. Ze is naakt en op het eerste gezicht lijkt het niet op een verdacht overlijden. Op ongeveer hetzelfde moment krijgt Ava te horen dat haar voormalige baas en goede vriend dood gevonden is. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Dit kan Ava niet echt geloven. Hier moet meer aan de hand zijn.

Doordat Ava bevordert is, is de verhouding tussen Ava en Luc verandert en Ava weet niet goed hoe ze hier mee om moet gaan. Het liefst blijft ze toch gewoon op de werkvloer en niet zo zeer aan een bureau zitten. Ava start een eigen onderzoek en deinst niet terug voor gevaar. Luc houdt zich bezig met de dood van het jonge meisje net buiten Edinburgh. Al snel volgt er een nieuwe dode. En deze lijken op het eerste oog niks met elkaar te maken te hebben, maar is dat wel zo?

Mijn mening

Nadat ik met heel veel plezier de eerdere delen ‘Perfecte resten‘ en ‘Perfecte prooi‘ gelezen had, keek ik erg uit naar ‘Perfecte dood’. Wat me meteen opvalt is dat het verhaal minder bloederig en heftig is dan de voorgaande delen. Echter dit maakt het boek absoluut niet minder goed, want Fields heeft een boeiende schrijfstijl en ook al gebeuren er minder bloederige dingen in het verhaal, Fields zorgt er voor dat je aan het boek gekluisterd blijft.

Ook in dit boek laat Fields weer twee verschillende zaken door elkaar lopen. Aan de ene kant heb je de zaak die Luc aan het onderzoeken is, aan de andere kant gaat Ava op onderzoek uit, want ze vertrouwt de zelfmoord van, haar goede vriend en oud-mentor bij de politie, Begbie niet. Vooral Ava lapt hier rustig wat regels aan haar laars en dat kan ik altijd wel waarderen in een thriller als een personage zich op het randje van de wetgeving beweegt.

Natuurlijk trakteert Fields ons ook weer op een nadere kennismaking met de privélevens van Ava en Luc en deze keer gaan we vooral dieper op het privéleven van Luc in. En dit maakte mij nieuwsgierig of hier in het nieuwe boek ‘Perfecte stilte’ verder op ingegaan wordt.

In ‘Perfecte dood’ gaat Fields meer in op de dader en de psyche van de dader. Dit zagen we in de voorgaande delen minder. Ik kan dit ook erg waarderen en hieruit blijkt dat Fields zich erg goed kan indenken hoe een dader denkt en handelt. Dit vind ik perfect uitgewerkt.

De hoofdstukken zijn aan de korte kant, waardoor ik al snel geneigd was om nog een extra hoofdstuk te lezen. Dit zorgt er dan ook voor dat je wederom door het boek heen vliegt. En het boek nog eerder uit is dan je verwacht. Maar is dat niet altijd zo als je een steengoed boek leest? Want dan wil je gewoon weten hoe het verder gaat. En ook door de wisseling tussen de verhaallijnen blijft er behoorlijk wat vaart in het verhaal zitten.

Gelukkig verschijnt volgende maand ‘Perfecte stilte‘ al en ik kijk er weer naar uit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Perfecte-dood

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfecte dood
Auteur: Helen Fields
Serie: Luc Callanach & Ava Turner
Uitgever: Ambo Anthos
Vertaald door: Ernst de Boer & Ankie Klootwijk
Aantal pagina’s paperback: 456
Aantal pagina’s e-book: 398
Aantal pagina’s dwarsligger: 792
ISBN paperback: 9789026354281
ISBN e-book: 9789026354298
ISBN dwarsligger: 9789049808464
Prijs paperback: € 16,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs dwarsligger: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge