Heleen Smit – In de knel

Vorig jaar las ik ‘Op het verkeerde moment’, het debuut van Heleen Smit en na het lezen van dit boek was ik overtuigd van de kwaliteiten van deze auteur. Dus toen wij hoorden dat ze een nieuw boek uit zou brengen waren wij er natuurlijk als de kippen bij en hebben wij deze titel aangevraagd. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De wanorde is groter dan ooit op de boerderij van haar ouders. Kan Noor het bedrijf nog redden en ten koste van wat?

Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, al staat dat in groot contrast met haar jeugd in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert Noor terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid. Ze treft een complete chaos aan en haar vader is nergens te bekennen…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien die door de deur van een, voor mijn gevoel, oude loods loopt. Buiten is het mistig en het licht valt van buiten mooi naar binnen. Ik vind de cover erg goed bij het verhaal passen en ik weet zeker dat deze cover mij opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Heleen Smit (Ede, 1983) debuteerde met Op het verkeerde moment, dat heel goed ontvangen werd door de pers. Het boek stond op de longlist van de Bronzen Vleermuis en was beste thrillerdebuut 2020 bij Hebban. Heleen studeerde journalistiek en is redacteur bij een nieuwswebsite voor de food- en agribusiness.

Het verhaal

Noor Aalberts voelt zich in Amsterdam helemaal op haar plekje. Ze houdt van de hoofdstad. Maar vroeger was dit wel anders toen ze nog in de Achterhoek woonde op de boerderij van haar ouders. Toen leefde ze een heel ander leven.
Als ze plotseling een telefoontje van haar oma krijgt staat haar leven op zijn kop. Ze besluit om af te reizen naar de Achterhoek. Daar hebben ze haar hulp hard nodig. Maar kan Noor orde op zaken stellen voor dat ze betrokken raakt in duistere zaakjes? En waar is haar vader eigenlijk?

Mijn mening

Over ‘Op het verkeerde moment’, het debuut van Heleen Smit, was ik erg te spreken dus ik was natuurlijk razend nieuwsgierig om haar nieuwste boek ‘In de knel’ te lezen. Doordat wij alle boeken op volgorde van binnenkomst lezen duurde het even voor deze aan de beurt was. Maar toen ik er in begon kon ik gewoon niet meer stoppen!

In de proloog lezen we dat een man bezig is met een lichaam te verbergen. Bij mij komt meteen de vraag naar boven van wie dit lichaam is en wat deze persoon gedaan heeft. Dat het allemaal geen zuivere koffie is, voel je meteen. Ook komt Wilma in beeld. De auteur laat doorschemeren dat Wilma psychische problemen heeft. Al met al zorgt dit ervoor dat ik snel verder wil lezen, want ik heb meer vragen dan antwoorden.

Heleen weet mij, als lezer, echt mee te nemen in het verhaal. De spanning is vanaf de proloog, tot aan de laatste zin, spannend. Door de korte hoofdstukken, en de fijne zinsopbouw, weet Heleen me echt aan het boek te kluisteren. Ik wilde eigenlijk na elk hoofdstuk nog even verder lezen en hierdoor had ik het boek in een mum van tijd uit.

Je merkt tijdens het lezen dat Noor, het hoofdpersonage, echt in een tweestrijd zit. Moet ze haar familie nu wel of niet gaan helpen op de boerderij? Heleen weet menselijke personages neer te zetten en hierdoor voelt het verhaal al snel vertrouwd.

Ik heb weer de nodige uurtjes van (ont)spanning gehad dankzij deze thriller. Ik hoop dan ook dat Heleen snel weer in de pen kruipt, want, wat mij betreft, is ze al niet meer weg te denken in de thrillerwereld!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

In-de-knel

Gegevens van dit boek:
Titel: In de knel
Auteur: Heleen Smit
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Verteller luisterboek: Klavertje Patijn
Duur luisterboek: 10:04:00
ISBN paperback: 9789461094742
ISBN e-book: 9789461094759
ISBN luisterboek: 9789046175651
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 6,99
Prijs luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge