Heleen van der Kemp – Bijwerking

Bijwerking

Informatie die te lezen is op de achterflap: Hoe goed ken jij je vrienden nu echt?

Midden in het toeristenseizoen wordt politierechercheur Britt Franken opgeroepen bij de dood van een mysterieuze jongen. Hij heeft
partydrugs op zak van hetzelfde type als die waardoor meerdere toeristen in de stad onwel zijn geworden. Een week later wordt haar team opgeschrikt door een tweede dode, een slachtoffer van een schijnbaar willekeurige kopschoppartij in de Jordaan. Het Amsterdamse uitgaansleven wordt steeds grimmiger. Ook Britts dochter Bo ondervindt dit aan den lijve. Plotseling komt de dreiging wel heel dichtbij.

De kaft van het boek is opvallend geel met rode lippen met een blauw pilletje met een bloemetjes logo erop gedrukt tussen de lippen. Dit is een mooie opvallende kaft wat er voor zorgt dat je aandacht naar dit boek getrokken wordt. Ik denk dat door deze kaft veel mensen het boek al even in de handen pakken omdat het aanspreekt. De proloog begint meteen goed. Je wilt meteen door lezen. De spanning heeft je meteen te pakken. Na de proloog zijn de hoofdstukken allemaal getiteld met een dag en een datum. Hierdoor kun je goed volgen hoe het chronologisch loopt.

Op het moment dat ik pas begon in het boek waarschuwt het Trimbos-instituut voor levensgevaarlijke xtc-pillen met het ADE logo. Hoe actueel kan een boek zijn. De spanning wordt goed opgebouwd. Ik merkte dat door de korte hoofdstukken ik iedere keer dacht “ah nog een hoofdstuk en dan leg ik het weg”, waardoor ik steeds verder bleef lezen.

Er wordt ook verwezen naar een ander redelijk actueel onderwerp namelijk zinloos geweld. Hierdoor heb je een idee dat dit echt een boek is wat ieder weekend zomaar kan gebeuren tijdens een stapavond.

Britt Franken kenden we natuurlijk al uit de drie voorgaande boeken van de Britt Franken-Serie. En we hebben haar al leren kennen als een goede politievrouw die kampt met de dood van haar echtgenoot, en die zo goed mogelijk haar dochter Bo probeer t op te voeden, wat niet zonder problemen gaat. Waardoor Britt een heel menselijke kant krijgt. Ik had in het begin even moeite om weer alle dingen boven te halen omdat het een tijd geleden is dat ik Onschendbaar, deel 3 uit de Britt Franken-serie, gelezen had. Maar na 2 of 3 hoofdstukken zat ik weer helemaal in het verhaal.

Er komen naast Britt Franken nog een hoop andere personages aan bod die ook een redelijke grote rol spelen. In het begin was het moeilijk om ze uit elkaar te houden wie wie was maar naar mate het verhaal vordert gaat dit steeds beter en worden de personages steeds beter uitgewerkt en krijg je een levendig beeld van de personen. Het boek belicht het verhaal vanaf meerdere kanten waardoor je ook medeleven voelt met bepaalde personages die dingen gedaan hebben waarvoor je ze in eerste instantie gelijk zou veroordelen.

Het boek laat zien dat het niet altijd zo is als je zou verwachten en dat zorgt ervoor dat de spanning in het boek goed blijft. Het is geen boek waar bij je op het puntje van je stoel zit, maar het houdt zeer zeker je aandacht vast.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bijwerking
Auteur: Heleen van der Kemp
Uitgeverij: Cargo
Aantal pagina’s Paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 248
ISBN Paperback: 9789023495932
ISBN E-book: 9789023497837
Prijs Paperback: € 19,90
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge