Heel Holland Bakt – Veel lekkers van Anna

Zoals de meesten wellicht weten, is een van mijn andere hobby’s naast lezen, bakken. En natuurlijk kan ik dan het programma ‘Heel Holland bakt’ niet missen. En ben ik er dus inderdaad een fervent kijker van. Ik was dan ook erg benieuwd naar het winnaarsboek van Anna. Ik wil Kosmos uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Geheel terecht won Anna dit jaar de finale van Heel Holland Bakt. Deze stoere korporaal bij de Marine is trots op haar Turks-Nederlandse roots, ook in de keuken. Net zo lief smult zij van appeltaart en advocaat als van baklava of hartige fetarolletjes. Ontdek in dit nieuwe winnaarsboek van Heel Holland Bakt, Veel lekkers van Anna, stap voor stap hoe je thuis ook een winnaar wordt.

Cover

Op de cover zien we Anna met de armen over elkaar staan en als inzet naast deze foto van haar zelf, zie je drie van haar baksels. Anna heeft een grote glimlach op haar gezicht. Je ziet dat ze plezier uitstraalt. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

De half Nederlandse, half Turkse Anna (29) werkt als korporaal bij de Koninklijke Marine. Ze is vaak lange periodes op zee en er gaat geen dag voorbij dat ze niet aan bakken, taarten of recepten denkt. Ze heeft een vriend, maar woont op zichzelf in Amersfoort. Meedoen aan Heel Holland Bakt was als een droom die uitkomt.

Mijn mening

In dit winnaarsboek laat Anna haar favoriete recepten voorbij komen. Ze wisselt hierbij duidelijk Nederlandse recepten af met Turkse. Je vindt er de oer-Hollandse appeltaart, de Turkse Baklava, maar ook de winnende tulpentaart. Geweldig om deze taart terug te vinden in dit boek. Vooral omdat zelfs Robèrt onder de indruk was van de manier waarop Anna haar tulpen maakte.

Ook zie je dat Anna aan bepaalde recepten een persoonlijke touch gegeven heeft. Zoals de boterkoek, niet gewoon standaard, maar met gember. Ik zou er niet opgekomen zijn! Hier herken je een echte winnaar aan.

Ook zijn de tips die gegeven worden erg handig. Anna geeft niet alleen baktips, maar ook variatietips. Hierdoor kun je met één recept meteen meerdere kanten op. Dit zorgt ervoor dat je vaker iets anders op tafel kunt zetten. Erg leuk!

Wat ik ook erg leuk vind, zijn de persoonlijke notes die vooraan bij ieder hoofdstuk staan. Je leert zo Anna beter kennen en weet ook hoe ze aan bepaalde recepten komt, en wat ik bijvoorbeeld erg leuk vond om te lezen is dat haar oma alles proeft en dat ze ook eerlijk zegt als een ingrediënt niet puur is.

Ook dit Heel Holland bakt boek zal ik weer veelvuldig raadplegen om lekkere recepten uit te proberen. En wat ik zeker uit wil gaan proberen is de manier waar Anna de tulpen gemaakt heeft voor haar tulpen-taart. Dit is zo geraffineerd gedaan dat ik deze taart zeker wil maken.

Inkijkexemplaar

Mocht je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden zijn, hieronder heb ik nog een gratis inkijkexemplaar voor je, waarin je zelf nog een idee kunt vormen over het boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Heel Holland bakt – Veel lekkers van Anna
Auteur: Anna Yilmaz
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789021573243
Prijs: € 21,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge