HeatPerformance® Verwarmde sokken

Nooit meer koude voeten in de winter!

Er zijn altijd dingen waar zowel mannen als vrouwen last van hebben in de winter… je raadt het al vanwege de titel, koude voeten. Er is niks onaangenamer dan met je blote voeten over de ijskoude tegels heen banjeren. Ondanks dat dit onaangenaam is, is het wel een opluchting dat jij niet de enige Nederlander bent die hier last van heeft.

Koude voeten is namelijk wereldwijd een probleem. Bij sommige mensen is het zelfs zo erg dat ondanks sokken te dragen het een erg pijnlijk gevoel kan opleveren. Koude voeten ligt meestal aan de doorbloeding van de voet. Doordat er te kleine bloedvaten zijn is het onmogelijk om zuurstof en voeding naar alle uiteindes van het lichaam te brengen.

Gelukkig zijn er steeds meer manieren om nooit meer last van koude voeten te hebben. Zo bestaan er tegenwoordig verwarmde sokken. Door de vooruitstrevende technologie van tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een verwarming in je sokken te plaatsen.

Hoe werkt het?

Dat klinkt misschien gek, maar door kleine warmte elementen in sokken te plaatsen is dat mogelijk. De elementen zijn zo klein dat ze niet te voelen of te zien zijn. Aan de zijkant van de sokken is een draagbare batterij geplaatst. Op de laagste stand kan de sok deze temperatuur ongeveer 8 uur volhouden.

De sokken zijn te bedienen met een kleine afstandsbediening, die gemakkelijk vast te maken is als een sleutelhanger. Dit zorgt ervoor dat je deze gemakkelijk bij je houdt en snel kan bedienen wanneer je warme voeten wilt. De sokken zijn ook speciaal ontworpen voor mensen die ziektes hebben zoals het fenomeen van Raynaud.

Wat voor sokken?

De elektrische verwarmde sokken zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten. Zo is er een speciale dunne sok ontwikkeld die perfect is voor de net wat koudere herfstmaanden. Ook zorgen deze sokken ervoor dat het vocht weg wordt geleid, wat overigens erg goed koude voeten veroorzaakt.

Ook hebben we speciale verwarmde skisokken, die goed tegen de meest absurde temperaturen kunnen. Zeg je koude tenen maar gedag met deze sokken. Deze sokken zou je bij wijze van spreken ook kunnen gebruiken bij het bergbeklimmen.

Er is ook nog een mooie middenweg tussen de twee eerder benoemde sokken, namelijk de PRO sok. Deze sokken zijn vrij dun, en kunnen ook net zo heet worden als de ski sok. Deze fijne zachte sok heeft dus meerdere voordelen en is daarom een must have voor elke wintersport liefhebber.

Wat is nog meer belangrijk

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat je gezond leeft. Alleen verwarmde sokken gebruiken is heel lekker, maar zorg wel dat je goed beweegt. Door veel te bewegen train je jouw bloedcirculatie en kunnen de bloedvaten flexibeler worden in de omgang.

Ook voeding is erg belangrijk. Koude voeten kunnen namelijk ook komen door een tekort aan vitamine B12. Vitamine B12 is cruciaal voor het zenuwstelsel en het bloed. Bij een tekort aan ijzer heb je bijna hetzelfde effect, alleen dit kan resulteren tot bloedarmoede.

Probeer ook absoluut niet te roken, rokers hebben een verminderde doorbloeding. Dit komt omdat roken je bloedvaten aantast. Bovendien is roken zo ontzettend slecht voor je dat je er ook nog allerlei andere verschillende ziektes van kan krijgen.

Onze eigen mening

Natuurlijk hebben we deze sokken ook zelf getest, want als echte koukleumen, kun je je voorstellen dat koude voeten hier in huis regelmatig voorkomen. Nu de koude periode aangebroken is, werd er met smart op deze sokken gewacht en we konden dan ook niet wachten om ze uit te testen.

En…. Het helpt echt tegen koude voeten. Doordat er bij de versie die wij hebben ook een afstandsbediening zit, hoef je niet steeds de broekspijp op te trekken, om je sokken te bedienen. (Wie had gedacht dat ik dat nog ooit ging zeggen. 🙂 )

De sokken worden snel warm en op de hoogste stand zijn ze echt goed warm. Wat ik persoonlijk wel fijn vind, is om de sokken kortdurend op de hoogste stand te zetten, tot mijn voeten weer echt warm zijn en dan de sokken op de laagste stand te zetten. Dan blijven de voeten echt langdurig warm.

Wat ik persoonlijk wel jammer vind, is voor het wassen, moet je natuurlijk de accu’s uit de sokken verwijderen en moet je de bijgeleverde dopjes op de kabeltjes duwen. Deze dopjes zitten niet aan de kabeltjes vast en zitten dus los erbij.

Ik stel me voor als je deze sokken meeneemt op skivakantie dat deze dopjes datgene is wat je als eerste kwijt bent in je hotelkamer. Ik vraag me af waarom er niet voor gekozen is om deze dopjes aan de kabels vast te maken. Deze zou je ook makkelijk in het zakje van de accu kunnen stoppen, en zo heb je ze dan altijd bij de hand.

Wat wel erg fijn is, als de accu’s leeg zijn, kun je de accu’s tegelijkertijd opladen. Het zijn logischerwijs twee accu’s bij twee sokken en normaal gesproken heb je bij een lader altijd maar één aansluiting. Bij de lader die bij de sokken zit, heb je twee aansluitingen aan één lader, waarmee je de accu’s tegelijkertijd kunt opladen.

Er wordt geadviseerd om de sokken op de hand te wassen en ze mogen niet in de droger gedroogd worden. Ik merkte wel na het wassen dat deze redelijk lange tijd nodig hadden om te drogen. Wellicht komt dat ook door de weinige kracht in mijn handen, waardoor uitwringen lastiger is,maar omdat ze de sokken ook net adviseren voor mensen met aandoeningen, zou ik juist verwachten dat dit geen probleem zou moeten zijn.

Al met al kan ik de sokken echt waarderen en weet ik zeker dat de sokken veelvuldig gebruikt gaan worden in Huize Koukleum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge