HeatPerformance® Verwarmde handschoenen

Nooit meer koude handen met verwarmde handschoenen

Het is al oktober en in oktober begint normaal gesproken de temperatuur altijd fors te dalen. De nachten worden langer en de dagen worden korter. Op de fiets, motor of scooter is dit al helemaal een probleem. Naast dat het erg glad is op de weg, is het ook erg koud, met name je handen.

De combinatie van snijdende wind en ijskoude lucht zorgt ervoor dat je bijna het gevoel hebt dat je vingers er af vallen. Dit komt door de bloedcirculatie in je lichaam. Doordat het zo koud is, gaan je bloedvaten samentrekken. Hierdoor wordt het erg lastig voor je rode bloedcellen om bij de uiteindes van je lichaam te arriveren.

Het is daarom dus van belang dat deze bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Hier heeft HeatPerformance® een oplossing voor gevonden, namelijk verwarmde handschoenen. De handschoenen zijn gemaakt van een waterproof stof en zelfs door de ritssluiting komt geen water. Jouw handen blijven droog en warm.

Hoe werkt het?

Het gebruiken van een verwarmde handschoen is eigenlijk heel simpel. Door slechts één interactie te doen, zorg jij ervoor dat je de warme gloed binnen 30 seconden door je vingers voelt stromen. De warmte elementen bevinden zich boven de handrug en boven elke vinger.

Bij de handschoenen zit een knop vastgemaakt op de mouw. Zo kun je snel en eenvoudig wisselen van de verschillende standen. De knop bestuurt dus eigenlijk de ingenieuze warmte chip die zich in deze handschoen bevindt. De handschoenen hebben drie verschillende soorten standen, bij de laagste stand gaat de batterij zoals je waarschijnlijk al verwacht het langst mee, ongeveer acht uur.

De handschoenen beschikken allemaal over een hele kleine accu die niet kan bevriezen. Deze accu is zo klein en efficiënt dat hij niet in de weg zit en je er geen last van hebt. De accu gaat ongeveer drie tot acht uur mee, afhankelijk van welke stand je gebruikt. Als je de laagste stand aanzet,de laagste stand is bij de meeste handschoenen 45 graden Celsius, dan zullen de handschoenen zo’n acht uur warm blijven in de vingers en handrug. Als je de handschoenen op de hoogste stand zet, dan gaan ze zo’n drie uur mee. Uiteraard is deze duur ook enigszins afhankelijk van de buitentemperatuur. Als je de handschoenen op de Noordpool zou dragen bij -30 graden Celsius, dan zullen ze sneller leeg zijn dan bij 0 graden Celsius.

Wat voor soorten handschoenen?

Het assortiment is erg groot, het is dan ook bedoeld om zoveel mogelijk activiteiten te kunnen dekken met de verwarmbare handschoenen. Zo zijn er bijvoorbeeld handschoenen die heel veelzijdig zijn, maar ook handschoenen die gespecialiseerd zijn voor bepaalde activiteiten, zoals de verwarmde fietshandschoenen.

Zo zijn er bijvoorbeeld verwarmde motorhandschoenen, speciaal ontwikkeld voor de motor. Deze motorhandschoenen beschikken over 1,5 centimeter dikke knokkel bescherming. Deze handschoenen zijn ook te gebruiken zonder lage temperaturen.

Voor het skiën zijn speciale ski handschoenen ontworpen. Deze handschoenen beschikken net als alle andere verwarmde handschoenen van HeatPerformance® over een Gauntlett Cuff design. Deze technische term houdt in dat de mouwen net iets langer zijn dan normale handschoenen, zodat die gemakkelijk over je mouw gedragen kan worden.

Waar is het nog meer goed voor?

Veel mensen kunnen door ziektes er niks aan doen dat zij altijd koude handen of voeten hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door het syndroom van Raynaud. Dit is een ziekte die ervoor zorgt dat bij kou of stress je bloedvaten nauw samentrekken. Het fenomeen van Raynaud kan dan ook erg pijnlijk zijn.

Als je vaak last hebt van koude handen is het altijd handig om daar een testje voor te doen, vooral als je bij wat aangenamere temperaturen hier nog steeds last van hebt. Ook zou het goed kunnen dat je koude handen worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine B12 of IJzer. Bij dit soort oorzaken is het wel noodzaak dat je hier meer van gaat innemen.

Zeker bij ziektes waar mensen last hebben van koude handen is het fijn om een paar elektrische handschoenen te hebben. De handschoenen zijn zoals gezegd in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Mocht je jouw oude paar handschoenen niet weg willen doen of je net nieuwe paar, kun je altijd een paar onderhandschoenen bestellen zodat je alsnog kunt geniet van dit warme genot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge