Hayley en Kerry Okines – Het meisje van 100

Nadat ik bij Just Publishers het boek ‘Het meisje dat graag dood wilde’ aangevraagd had om te recenseren kreeg ik ook het boek ‘Het meisje van 100’ meegestuurd. Nadat ik gelezen had, waar dit boek over ging, wist ik, dit is weer echt een boek voor mij. Ik wil Just Publishers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het leven van de 13-jarige tiener Hayley Okines is zonder enige twijfel zeer ongewoon te noemen. Hayley wordt geboren met progeria, een zeer zeldzame genetische aandoening. Hierdoor veroudert ze acht keer sneller dan gewone mensen. Volgens medische termen heeft de 13 jaar oude Hayley inmiddels het lichaam van een hoogbejaarde vrouw van honderd jaar.
Ondanks alle lichamelijke tegenslagen ervaart Hayley haar situatie met veel vertrouwen en een volledig gebrek aan zelfmedelijden. In Het meisje van 100 vertelt ze, samen met haar moeder Kerry, over haar leven met progeria en over de druk die dat legt op het arbeidersgezin.
Nu ze 13 jaar is – de gemiddelde levensverwachting van een kind met progeria is 13 jaar – praat Hayley over haar toekomst en haar dromen. Want ondanks haar slopende aandoening doet Hayley er alles aan om het maximale uit haar leven te halen. Zou het medicijn dat in Amerika wordt ontwikkeld nog op tijd komen voor haar?

Cover

Op de cover staat Hayley Okines. Ze zit aan een tafel en door de cover is meteen duidelijk dat het boek over Progeria gaat. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, aangezien ik dit soort boeken altijd erg interessant vind.

Auteur

Hayley Okines is een dertienjarig meisje met de ziekte progeria. Ze vertelt samen met haar moeder Kerry Okines over haar ziekte en de dingen die ze ook dankzij de ziekte meemaakt.

Mijn mening

Ik kende Hayley Okines al, aangezien er een paar jaar geleden een documentaire over haar op televisie geweest is. Maar ik vind een boek toch vaak intiemer dan een documentaire. Bij een boek krijg je vaak ook meer de gedachten van iemand te horen en dat is bij een documentaire vaak minder. In ‘Het meisje van 100’ is het sowieso heel mooi gedaan dat je afwisselend het verhaal van Hayley zelf leest en het verhaal van haar moeder. Hierdoor krijg je een heel compleet beeld. En wat ik vooral uit het verhaal gehaald heb, is dat Hayley en Kerry alle twee ook heel dankbaar zijn ondanks dat Hayley deze vreselijke ziekte heeft. Ze zeggen beiden in het boek dat Hayley dingen in haar leven heeft mogen meemaken die ze nooit meegemaakt zou hebben als ze gezond zou zijn geweest. Ze heeft beroemdheden ontmoet, waar ze fan van was en deze beroemdheden wilden zelfs graag haar ontmoeten. Dit vond ik erg leuk om te lezen. Sowieso was het enthousiasme en de vrolijkheid van met name Hayley echt mooi om te zien.. Ook de manier waarop zij met een sterfgeval om ging was ongelofelijk mooi. Ik denk dat wij heel veel kunnen leren van de positiviteit die dit boek uitstraalt. Ik zou dit boek dan  ook echt aanraden om te lezen. Een erg mooi en positief boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het meisje van 100
Auteur: Hayley en Kerry Okines
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s paperback: 248
ISBN paperback: 9789089752130
Prijs paperback: € 10,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.One thought on “Hayley en Kerry Okines – Het meisje van 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge