Happiness Staycation *Blogtour*

We hebben eerder meegedaan aan de blogtours rondom de boeken in de Happiness-serie geschreven door Holly Martin. Nu mogen we over onze Staycation vertellen! Nadat we de boeken ‘Het dorpje Happiness‘ en ‘Het geschenk van Happiness‘ gelezen hadden, waren we overtuigd, we moesten het dorp Happiness zelf ook bezoeken.

De voorbereidingen

Onze beestenboel houden niet echt van reizen, dus we hebben snel een oppas geregeld die een paar dagen op vakantie komt in ons huis. Gelukkig mochten we nog reizen op het moment dat wij naar Happiness gingen. Dat is nu wel anders door Covid-19.

Nadat de oppas goed verzorgd achter gebleven was, reed de zonnegele touringcar voor die ons naar Happiness zou brengen. Wij zouden gaan overnachten in het Happiness hotel van mevrouw Luna. Wil je een idee krijgen over het hotel. Alle informatie over dit hotel vind je bij Luna op de website.

Ons verblijf in Happiness

Nadat we in het hotel aangekomen waren, werden we verrast door Willow. Zij had, om ons welkom te heten, een rabartaart gemaakt. Dit was een recept van Andrew, en bij Nathalie had Willow deze brief met het recept voor haar gevonden, en ze was meteen aan de slag gegaan en wij mochten deze taart proeven bij aankomst. Wat een ontvangst. Hier moet je wel Happy van worden.

Afbeelding van Jean-François Gagnon via Pixabay

Na even uitgerust te hebben op onze kamer en onze koffers uitgepakt te hebben, hebben we ons dik aangekleed, want het had al flink gesneeuwd en we hadden een afspraak met Willow. Ze wilde ons allereerst enkele tips geven voor als Covid-19 ervoor zou zorgen dat we thuis moesten blijven (wat nu dus inderdaad het geval is). Daar zijn we Willow natuurlijk erg dankbaar voor. Hierna gingen we samen met Willow kaarsen maken. Hier kwamen we ook Priscilla nog tegen die ons aardig op weggeholpen heeft. Wat is Happiness toch een heerlijk dorp en wat is iedereen enthousiast die we tegenkomen.

Ondertussen was onze eerste dag in Happiness al zo ver als voorbij en konden we aanschuiven voor het diner. Melanie had ons de Fish en Chips aangeraden, dus we konden het niet laten om deze meteen uit te proberen. Normaal ben ik echt geen visliefhebber, dus ik was een beetje huiverig. Maar ik heb mijn buikje toch volgegeten. Daarna hebben we nog een avondwandeling door het dorpje gemaakt, om op tijd ons bed in te duiken, want we hadden al op tijd weer afgesproken.

Afbeelding van photosforyou via Pixabay

Vandaag stond de bezichtiging van het kasteel op het programma. In het kasteel waar Kitty en Ken ook wonen zijn sinds kort ook bezichtigingen te boeken. En Maartje had ons al getipt om de bezichtiging van het kasteel zeker mee te nemen tijdens ons bezoek aan Happiness. En Maartje had gelijk… Dit was zeer zeker de moeite waard.

Vandaag hadden we enkele mooie geocaches op de planning staan, die we al van te voren uitgezocht hadden. Voor de mensen die niet weten wat geocachen is, kunnen er hier meer over lezen. Omdat het bijna kerstmis is, en we gezien hadden dat er een kerst-cache online gekomen was, wilden we deze toch even bezoeken. De creativiteit van de bouwers vinden wij zelf altijd erg leuk en dat is bij deze kerstcache ook weer aanwezig. Mocht je deze zelf willen bezoeken… Deze kun je hier vinden.

Nadat we een aantal mooie caches in de omgeving van Happiness gedaan hadden, kwamen wij moe maar voldaan terug in het hotel. Daar hoorden we dat in het café in het dorp vanavond een quiz georganiseerd zou worden door Judith. Daar zijn we altijd wel voor te vinden. Dus wij hebben lekker gegeten in het hotel en daarna snel de jas weer aan en naar het café om mee te doen aan de quiz rond Happiness. Eens kijken of jij net zoveel kennis opgedaan hebt over het dorpje Happiness als ons.

Na de quiz hebben we nog gezellig zitten kletsen met Willow, Ruby, Jacob en Andrew en voordat we het wisten was het alweer middernacht en moesten we toch echt ons bed in het hotel opzoeken. En dat zou gelijk ook weer onze laatste nacht worden in Happiness.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Luna heeft ons nog goed verzorgd met een erg uitgebreid ontbijt. En daarna hebben we de weg naar huis weer hervat. Waar we moe maar voldaan thuis aangekomen zijn en we eerst uitgebreid met onze beestenboel geknuffeld hebben.

Ik hoop dat Kamelia en Chantal net zo veel plezier beleven aan hun staycation als wij hieraan beleefd hebben.

Blogtour

De andere deelnemers van de blogtour zijn allemaal genoemd in bovenstaand artikel, maar in onderstaand overzicht kun je nog eens overzichtelijk de datums en de namen zien.

Wil je jezelf ook een keer in het dorpje Happiness wanen? Dan kan ik je de boeken ‘Het dorpje Hapinness‘ en ‘Het geschenk van Happiness‘ zeer zeker aanraden.

One thought on “Happiness Staycation *Blogtour*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge