Hans Faber – De Minister + Winactie

Een tijdje geleden zag ik dat er een tweede deel in de Vince van Zandt-serie zou verschijnen en daar was ik erg nieuwsgierig naar. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, wist ik zeker dat Faber weer een boek had geschreven dat ik wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij, niet lang na verschijning, een recensie-exemplaar van deze titel. Hier willen wij The House of Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De jonge politicus Jan van Reuver is voor de duvel niet bang. Als een collega hem vraagt te bemiddelen bij de bezetting van een varkensstal in Markelose Broek aarzelt hij geen moment en gaat hij met een delegatie van Meat is Murder in gesprek. Na zijn daadkrachtige optreden wordt de stal ontruimd en worden de activisten opgepakt. De media zijn lyrisch over zijn optreden en zijn carrière belandt verder in de lift.

Vince van Zandt heeft niks op met activisten, maar raakt geïnteresseerd als het lichaam van een jonge activiste wordt gevonden. Zeker als ze door geweld om het leven gekomen lijkt…

De cover

Op de cover zijn de koplampen van een auto te zien. Doordat het mistig is, is er een schim van de auto te zien. Rechts op de cover staat een boom. Ik vind de cover goed bij het verhaal passen en de quote ‘Vince van Zandt duikt in de zaak van een omgekomen jonge dierenactiviste, maar stuit op hogere machten’ maakt mij nieuwsgierig. Ik zou ‘De minister’ zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieel Dagblad. Voor de Volkskrant schreef hij vaak over het schemergebied tussen onder- en bovenwereld en was hij twee keer genomineerd voor Het Gouden Pennetje, de prijs voor talentvolle journalisten. Zijn eerste thriller De Rus werd genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis en de Thrillzone Award voor Beste Nederlandstalige Thrillerdebuut. Met De Minister hoopt hij nog hogere ogen te gooien.

Het verhaal

Jan van Reuver is een jonge en gedreven politicus. Hij is nergens bang voor en hij staat altijd zijn mannetje. Als hij door een collega wordt gevraagd om aan te treden bij een varkensstal in Markelose Broek, die door Meat is Murder wordt bezet, twijfelt hij geen seconde, hij wil, en gaat, in gesprek met deze dierenactivisten. De stal wordt al snel ontruimd en de activisten worden opgepakt. Maar niet veel later wordt het lichaam van een jonge activiste gevonden…

Verslaggever Vince van zandt heeft niks met activisten, maar als hij hoort over de gevonden activiste is zijn interesse gewekt. Hij besluit om af te reizen naar het boerendorp en op onderzoek uit te gaan. Wat Vince aan het licht weet te brengen schokt iedereen…

Mijn mening

Hans Faber is voor ons geen onbekende meer. Wij lazen eerder ‘Anne, Kroniek van een zoektocht‘, over de zoektocht naar zijn nichtje Anne Faber, en ‘De rus‘, het eerste deel in de Vince van Zandt-serie.

Persoonlijk vond ik ‘De rus’ een aardige thriller. Niet super goed, maar ook zeker niet super slecht. Daarom was ik toch wel erg nieuwsgierig naar het vervolg. Ik was benieuwd of bepaalde dingen nu beter uitgewerkt waren en of ‘De minister’ minder uit toevalligheden zou bestaan.

Het onderwerp van deze thriller, (Dieren)activisten, is natuurlijk een erg hedendaags onderwerp. Tegenwoordig demonstreren de mensen overal voor en doordat Faber dit heeft gebruikt voor zijn boek is het een actuele thriller. Je merkt dat Faber weet waar hij over schrijft en je voelt gewoon dat hij goede research heeft gedaan voor dit verhaal.

De personages zijn erg goed uitgewerkt en hierin merk je echt dat Faber erg gegroeid is. Ook de toevalligheden zijn in dit verhaal een stuk minder aanwezig. Met de spanning zit het in ‘De minister’ goed. Faber weet de spanning op een erg goede manier op te bouwen, vooral passages waarin een collega van Vince undercover gaat, hebben mij op het puntje van mijn stoel laten zitten.

Ik heb genoten van ‘De minister’. Hopelijk verschijnt er snel een derde deel in deze geweldig spannende serie.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

De-minister

Gegevens van dit boek:
Titel: De minister
Serie: Vince van Zandt
Auteur: Hans Faber
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 318
Verteller luisterboek: Roel Fooij
Duur luisterboek: 10:46:42
ISBN paperback: 9789044359749
ISBN e-book: 9789044359756
ISBN luisterboek: 9789044359763
Prijs paperback: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘De minister’, geschreven door Hans Faber, verloten. Hier willen wij The House of Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘De minister’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 17 september 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes.

One thought on “Hans Faber – De Minister + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge