Handlettering doe je mee? Editie 2


Van Uitgeverij Big Balloon ontving ik het boek “Handlettering doe je mee?” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Big Balloon hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: WAARSCHUWING, Handlettering is zoooo verslavend!
Heb jij al de smaak te pakken van handlettering? Maak jij je eigen vlaggetjes of schrijf jij binnenkort je eigen menukaart? Dit nieuwe doeboek van Karin Luttenberg staat garant voor veel nieuwe inspiratie! Waar wacht je op… Stiften, pennen en papier bij de hand? Let’s go! 

Aangezien ik zelf erg graag handletter. Of beter gezegd doe ik vooral brushlettering. Dus dan vooral het schrijven met een penseel. Maar ik wil me ook meer verdiepen in het echte handletteren. Dus dit boek leek me daar ideaal voor. Ik ben sowieso fan van de handlettering creaties van Karin Luttenberg.

In dit boek worden de verschillende opdrachten afgewisseld. Makkelijke en moeilijke opdrachten vind je door elkaar heen. Het is natuurlijk ook voor ieder persoonlijk. Wat ik moeilijk vind, kan de ander makkelijk vinden. 😉

Ik zal je eerst even een inkijkje geven in het boek.

Omdat ik nog niet zo handig ben met handletteren ben ik begonnen met het “Candyland” alfabet. Dit alfabet ging me redelijk goed af. Ik heb eerst de grijze letters over getrokken. Daarna heb ik ze nagetekend.

Hierna ben ik het “Scratch”alfabet na gaan tekenen. Hier had ik beduidend meer moeite mee. Ik had continue het gevoel dat ik maar wat aan het kriebelen was. 🙂 Maar dit is bij dit lettertype natuurlijk de bedoeling. Maar als je gewend bent om alles zo netjes mogelijk te doen, dan is het nog best moeilijk om dit te doen. Tijdens het schrijven had ik de hele tijd het gevoel dat het niks werd, maar nu achteraf vind ik het resultaat toch nog best goed gelukt.

Na deze alfabetten wilde ik toch een iets moeilijkere opdracht proberen. Ik zag de opdracht “Geen feestje zonder ballonnen”, en werd hier wel enthousiast van. Al denk ik wel, dat het op echte ballonnen heel anders schrijft als op papier. Omdat je dan veel meer rekening moet houden met de kromming van de ballon en dergelijke. Maar voor nu was dit een leuke opdracht vond ik.

Dit boek is ideaal als je handlettering wilt oefenen. Door de afwisseling van eenvoudigere oefeningen met moeilijkere oefeningen kun je zelf bepalen welke oefeningen je eerst wilt doen. Ik denk wel dat je al een kleine basis moet hebben. Begin je helemaal blanco, dan denk ik, dat je soms met vragen zit, hoe je bepaalde dingen het beste kunt tekenen. Echter de moeilijkere opdrachten, zoals het tekenen op de mok, wordt erg duidelijk uitgelegd en geef je een goede stap voor stap uitleg.
Ik ga zeker nog vaak in dit boek oefenen, om het handletteren meer onder de knie te krijgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Handlettering doe je mee? editie 2
Auteur: Karin Luttenberg
Uitgever: Big Balloon
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen:6 x 297 x 211 mm
ISBN: 9789047805045
Prijs: € 5,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge