Handletter oefenblok A5

Van BBNC Uitgevers/MUS Creatief ontving ik de “Handletter oefenblok A5” om uit te testen en een recensie over te maken. Hier wil ik BBNC uitgevers/MUS Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze handletter oefenblok: Teken, oefen, krabbel en doodle de mooiste letters in dit oefenblok voor handletteraars. Bedenk je eigen lettertype, schrijf je favoriete quotes in mooi
getekende letters en experimenteer met vormen en decoraties. Oefen niet alleen je traditionele handletters (zwart of kleur op een witte achtergrond), maar doe dat ook eens op een kraftachtergrond of ga eens aan de slag
met wit potlood, krijt of chalkstift op het zwarte karton: je vindt 20 vellen wit, 20 vellen zwart en 20 vellen kraftpapier om je creativiteit op te botvieren. Gebruik je geschetste creaties voor kaarten, woondecoratie, posters, T-shirts,
tassen of zelfs tattoos! 

Ik ben al een hele tijd bezig met handletteren. Sinds ik de online videocursus “Schrijven met penseel” gevolgd heb, ben ik heel erg geïnteresseerd in alles wat met handletteren, kalligrafie enz. te maken heeft. Dus ik was ook erg benieuwd naar deze handletter oefenblok A5.

De blok heeft 3 verschillende kleuren papier. Wit, bruin en zwart. Ik ben begonnen en heb eerst een tekst geschreven op het bruine papier. Ik zag online een filmpje van Marijke tekent om schaduwtekst te tekenen. Omdat ik dit ook wilde proberen, vond ik dit ideaal om dit op dit papier uit te testen. Ik vind de tekst erg goed gelukt en het papier was hier erg goed geschikt voor. De potlood lijnen kon ik naderhand goed uitgummen en stift drukte niet door op het papier. Doordat ik de tekst iets te ver naar rechts geschreven had, heb ik dit creatief opgelost, door er een pijl voor te tekenen. Ik ben erg blij met dit resultaat.

Hierna heb ik een tekst geschreven op het witte papier. Hier heb ik eerst met potlood de tekst uitgeschreven. En hierna ben ik met de Crayola Supertips aan de slag gegaan. Met deze stiften kun je eenvoudig brede en smalle lijnen maken. De Crayola Supertips schrijven erg fijn op dit papier. De stiften drukken niet door, door de dikke papierkwaliteit. Ook nu kon ik de potloodstrepen eenvoudig uitgummen. Ik ben erg tevreden met deze handlettering tekst.

Als laatste heb ik een boeken quote geschreven met een kalligrafiepen met nib op het zwarte papier. Als inkt heb ik de Finetec pearlcolor gold verdund met water gebruikt. Wat me hierbij meteen opviel, is dat ik regelmatig bleef hangen met de nib in het papier. Dit vond ik zelf erg jammer, omdat ik zelf meer met kalligraferen wil gaan doen. Hier is het papier dus niet echt geschikt voor. Aangezien kalligraferen voor mijn gevoel ook onder handletteren valt, had ik verwacht dat je dit ook op deze oefenblok zou kunnen gebruiken. Helaas ging dit dus niet echt goed.

Conclusie: Het papier is van een goede kwaliteit. Van doordrukken met stiften heb je absoluut geen last. Het handletteren of schrijven met penseel gaat heel erg goed op dit papier. Echter het schrijven met een kalligrafiepen gaat helaas minder goed. Het papier is niet glad genoeg om te schrijven met een kalligrafiepen, waardoor je regelmatig met je pen blijft hangen. Echter zal ik deze blok zeer zeker nog vaak gebruiken bij het handletteren.

Gegevens van deze handletter oefenblok A5:
Titel: Handletter oefenblok
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen:17 x 211 x 147 mm
ISBN: 9789045322612
Prijs: € 6,99

Deze oefenblok is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & BBNC uitgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge