Gregg Olsen – Het laatste dat ze deed

Ik zag in de catalogus van Karakter uitgevers het boek “Het laatste dat ze deed” geschreven door Gregg Olsen staan. Toen ik de korte inhoud gelezen had, was ik meteen nieuwsgierig naar het boek. Ik wil Karakter uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het jonge ambitieuze stel Liz en Owen woont tussen perfecte gezinnen met succesvolle carrières. Met een zekere afgunst bekijken zij hun buren Carole en David, die een ideaal leven lijken te hebben: een goed inkomen, een gelukkig gezinsleven, geborgenheid, en een prachtig zoontje, Charlie. Maar dan verdwijnt Charlie plotseling. Er is geen enkel spoor, hij is onvindbaar. En alles wat perfect leek, zakt als een kaartenhuis in elkaar.
Slechts één onoplettende seconde duurde het. Eén seconde die het leven van iedereen van wie ze hield totaal veranderde. Eén seconde die niet terug te draaien is. Eén seconde… Als twee huwelijken langzaam bezwijken onder de druk van verdriet en angst, trekt Liz zich terug in een donkere duistere wereld van diepe ellende en schuld. Een wereld waarin paranoia en verraad de overhand krijgen. Want er is nog iemand met eigen geheimen, eigen pijn en redenen om Liz in de gaten te houden. En alleen deze persoon weet dat het mysterie rondom de verdwijning van Charlie bij lange na nog niet voorbij is.

De schrijver

Gregg Olsen heeft bijna twintig boeken op zijn naam staan. Hij is een New York Times-, Wall Street Journal- en USA Today-bestsellerauteur. Hij schrijft voor de Los Angeles Times en de New York Post, daarnaast is hij regelmatig te gast in de verschillende actualiteitenprogramma’s op Fox en CNN.

Het verhaal

De familie Franklin heeft een oud huis afgebroken om een gigantisch nieuw gebouw neer te zetten. Hiernaast wonen Liz en Owen in een van de weinige ouderwetse huizen. Ze bekijken met iets van afgunst hun buren Carole en David, die een perfect leven lijken te hebben. Een dikke bankrekening, een gelukkig gezin, geborgenheid en hun prachtig zoontje, Charlie. Maar dan is Charlie opeens verdwenen. Elk spoor ontbreekt, hij is en blijft onvindbaar. En hun perfecte leven, blijkt toch niet zo perfect.
Slechts één seconde duurde het. Eén seconde die het leven van iedereen verandert. De levens van zowel de familie Franklin als van Liz en Owen bezwijken onder de druk van verdriet en angst. Liz trekt zich terug in een wereld waarin paranoia en verraad de overhand hebben. Er is nog iemand die Liz in de gaten houdt, vanwege eigen pijn en geheimen. En alleen deze weet dat het mysterie rondom Charlie nog lang niet voorbij is…

Mijn mening

In “Het laatste dat ze deed” draait alles om de vermissing van Charlie. Dit is natuurlijk iets wat je nooit hoopt mee te maken. De personages zijn erg menselijk neergezet. Door hun eigenaardigheden en aparte trekjes worden de personages erg geloofwaardig. Owen en David, de beide mannelijke hoofdpersonen hebben beiden ook aardig wat narcistische trekjes, die echter erg goed bij deze personages passen. Liz en Carole zijn daarentegen wel weer aardig naïef. Ook de politie van het dorpje Bend komt traag op gang in het onderzoek, maar dat komt wellicht doordat zij niet alle details weten, die wij als lezer natuurlijk wel weten. Zo twijfelen ze over bepaalde dingen, maar doen ze hier verder niks mee, wat ik wel een beetje jammer vond, want dit kwam soms een beetje ongeloofwaardig over.

Wat ik wel erg goed vond, is dat heel duidelijk wordt, wat de gevolgen zijn van een haastig genomen beslissing. En wat deze beslissing ook voor gevolgen kan hebben in de verhouding met andere personen. De nare trekjes van andere mensen kunnen op die manier heel goed naar voren komen en de beslissing van iemand in het eigen voordeel gebruiken. Het verhaal was erg boeiend en ik wilde dan ook steeds verder lezen, om te weten te komen hoe de verhoudingen zich zouden ontwikkelen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het laatste dat ze deed
Auteur: Gregg Olsen
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback:  336
Aantal pagina’s E-book: 327
ISBN paperback: 9789045214252
ISBN E-book: 9789045214351
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge