Geir Tangen – Het meesterwerk

Van The house of books kreeg ik de vraag of ik “Het meesterwerk” geschreven door Geir Tangen wilde lezen en recenseren. Hier wil ik The House of Books dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen. 

De cover laat een man zien aan het einde van een pier. Ik weet niet waarom, maar ik stel me voor dat dit de journalist Viljar Ravn Gudmundsson is. Boven hem vliegen vogels. Het geeft me een eenzame indruk. Onderaan staat in grote duidelijke letters Geir Tangen Het meesterwerk. En de quote “Een fantastisch gedurfd debuut”. Deze quote belooft veel goeds. Maar ik ben natuurlijk vaker een uitzondering, dus ik ben benieuwd of ik het helemaal eens ben met deze quote.Ik zou het boek in ieder geval wel opgepakt hebben in de boekhandel.

Journalist Gudmundsson ontvangt op zijn werk een mail van iemand die aankondigt dat hij het leven van een vrouw zal opeisen omdat zij in zijn ogen een misdaad heeft begaan die niet bestraft is geworden. Gudmundsson neemt dit niet echt serieus. Als de volgende dag deze vrouw vermoord wordt aangetroffen, realiseert Gudmundsson zich dat het serieus is, zeker als hij nog een aankondiging krijgt. Inspecteur Lotte Skeisvoll heeft de jacht op deze achteloze seriemoordenaar geopend, al lijkt het erop dat hij de politie vooral voor gek wil zetten.

Het verhaal wisselt steeds tussen 2010 en 2014, waardoor het verhaal steeds meer diepgang krijgt. Ook krijgen we steeds een inkijkje in het brein van de dader, hierdoor wordt het voor de lezer steeds duidelijker hoe het verhaal in elkaar zit. Echter het duurt tot het eind voor dat het helemaal duidelijk is. Je blijft je gedurende het verhaal steeds afvragen waarom Gudmundsson van een briljant journalist vervallen is tot een schim van wat hij ooit was. Ook vroeg ik me regelmatig af wie Jonas was en wat er gebeurd is. Dit kom je ook beetje bij beetje te weten.

Het boek is geen boek waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar dit is bij dit boek ook niet nodig. Je wilt sowieso verder lezen en weten hoe het nu in elkaar zit. Wat ik erg goed bedacht vond is de regelmatige verwijzing naar andere boeken. Echt briljant.

Het meesterwerk is het eerste deel van een drieluik en ik kan je nu al zeggen… Deel 2 en 3 gaan op mijn lijstje zodra ze uitkomen. Die moet ik lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het meesterwerk
Auteur: Geir Tangen
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s paperback: 400
ISBN paperback: 9789044351200
ISBN E-book: 9789044351217
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

One thought on “Geir Tangen – Het meesterwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge