Gaby Sadowski – Herkenning

Herkenning

Informatie die te lezen is op de achterflap: In de transmediale roman Herkenning komen de fictieve hoofdpersonen Mila en Chris tot leven en zijn ze te volgen via Facebook en op hun eigen blog. Ook verschijnen zij in filmpjes op je smartphone wanneer bepaalde fragmenten in het boek met de Herkenning-app gescand worden (de acteurs Fabienne de Vries, Peter Post en Wesley Mutsaars vertolken de rollen van de hoofdpersonen).

Herkenning vertelt over de zoektocht van Mila naar warmte en liefde. Tot voor kort was ze een succesvol advocate met een eigen kantoor in Amersfoort. Haar huwelijk met Lucien kreeg een flinke tik na de dood van hun zoontje Liam, bijna elf jaar geleden. Door met Lucien naar Frankrijk te vertrekken hoopt Mila haar huwelijk te redden. Dat lijkt niet te werken.

Via Facebook zoekt Mila contact met haar oude liefde Chris. Ze chatten met elkaar. Hun eerste Skype sessie, die maar 56 seconden duurt, is genoeg om de vonk weer op te doen laaien. Mila krijgt steeds minder grip op de online relatie. Uiteindelijk lijkt ook Lucien een poging te willen doen om zijn huwelijk te redden. Maar dan ontmoet Mila tijdens een feestje in het dorp Sebastiaan…

Al heel wat gehoord op social media over Herkenning, waardoor ik dit boek al snel gereserveerd heb bij de bibliotheek. Toen ik de melding kreeg dat het boek voor me klaar lag ben ik gelijk naar de bibliotheek gegaan om dit boek te halen.

Het boek las erg makkelijk weg en was al gelijk vermakelijk. Wat ik erg leuk vond waren de facebook berichtjes die steeds tussen de tekst in geplaatst werden.

Wat als leuk extra’s in dit boek aanwezig waren, waren de foto’s waarbij je via de app Smilez steeds korte filmpjes kon bekijken waardoor je nog meer in het verhaal kon inleven.

Het is een boek wat je weet te raken. En waardoor je door de levendige vertelwijze van de schrijfster je heel erg goed in Mila kon verplaatsen. Wat ik wel soms had is dat ik me af vroeg of ze zelf wel genoeg moeite deed om het huwelijk met Lucien te laten slagen.

Het enige minpuntje is voor mijn gevoel toch wel het abrupte einde. Door het einde van het laatste hoofdstuk en dan de epiloog kreeg het einde voor mij een nogal ongelooflijk einde.

Gegevens van dit boek:
Titel: Herkenning
Auteur: Gaby Sadowski
Uitgeverij: Zilverspoor
Aantal pagina’s: 326
ISBN: 9789490767686
Prijs: € 22,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge