Gaby Rasters – Een vleugje Londen

Aangezien ik Gaby mag interviewen tijdens haar online boekpresentatie, kreeg ik natuurlijk ook de mogelijkheid om haar nieuwe boek vooruit te lezen. En wat nog leuker is, mijn naam is gebruikt in het verhaal. Hierdoor wilde ik het natuurlijk al helemaal lezen. Wij willen Gaby Rasters en uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid en het toesturen van het digitale vooruitleesexemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Het is een jaar geleden dat Tomas’ grote liefde Maggie overleed. Al een jaar slaapt hij slecht, is hij de bezieling voor zijn werk als parfumeur kwijt en distantieert hij zich van andere mensen. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Is het domme pech, of een voorteken?

Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze wist niet eens dat hij ziek was, en aan haar ijzige moeder heeft ze ook al niets. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaar. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project. Wat moeten die mensen nu nog met hun oude spullen? Maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen het dierbaarste bezit zijn dat een mens zich maar kan wensen. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht.

De cover

Op de cover is best veel te zien. Op de voorgrond is een terrasje te zien, een koffer met boeken en kleurige cupcakes die op het tafeltje staan. Op de achtergrond is de skyline van Londen te zien, met de bekende Big Ben en de London Eye. In de lucht zweeft een vliegtuig. Ik word vrolijk van deze cover en dat is een goed teken. Hij zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Gaby Rasters schrijft romans die je raken. Ze debuteerde met de ‘Nogal Ingewikkelde’-trilogie en schreef daarna o.a. de romans ‘Hou me vast zoals ik was’, ‘Hemelse modder’ en ‘Een vleugje Londen’. Haar werk, dat wordt vergeleken met dat van Nicholas Sparks, werd bekroond met de Valentijnsprijs en werd lovend besproken in ‘De telegraaf’, ‘Vriendin’, ‘Story’ en ‘Koffietijd’.

Het verhaal

Een jaar geleden werd Thomas grootste nachtmerrie waarheid, hij verloor zijn grote liefde Maggie. Sinds die tijd slaapt hij slecht en is hij de liefde voor zijn werk, parfumeur, kwijt. Ook in hij, sinds het overlijden van Maggie, erg in zichzelf gekeerd. Maar Maggie heeft hem een brief nagelaten die Thomas pas één jaar na haar overlijden open mag maken. Maggie geeft hem de opdracht om terug naar Londen te gaan, waar ze samen graag kwamen, en hun liefde te vangen in een nieuw parfum. Tomas besluit deze uitdaging aan te nemen, maar voor hij in Londen is gaat het al mis. Op het vliegveld raakt hij zijn koffer kwijt. Is dit een voorteken? Of is het gewoon domme pech?

Het leven van Sharon staat plotseling op de kop. Haar vader is met spoed opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Voor haar is het helemaal schrikken want ze wist helemaal niet dat haar vader ziek was. En haar moeder laat ook al niks los over de gezondheid van haar vader. Alsof het voor Sharon nog niet ingewikkeld genoeg is zadelt haar vader haar ook nog op met zijn levenswerk. Haar vader heeft op een kofferveiling verloren koffers gekocht en hij wil dat ze herenigd worden met de rechtmatige eigenaar. Sharon heeft er eigenlijk totaal geen zin in, want staan mensen wel te wachten op hun oude koffers? Maar als ze Thomas ontmoet wordt het voor haar duidelijk dat herinneringen een van de belangrijkste dingen zijn om te koesteren. En wat als Sharon eens meer voor Thomas zou kunnen zijn dan die aardige vrouw die zijn koffer terug brengt…

Shade of Hope

Mijn mening

Gaby Rasters is ondertussen een echte vriendin van Koukleum geworden. Wij lazen al een heel aantal boeken van haar hand, waaronder ‘Hou me vast zoals ik was‘, ‘Timur‘ en ‘Hemelse modder‘, waren wij aanwezig bij haar boekpresentatie rondom ‘Hou me vast zoals ik was’, in het Philips Stadion in Eindhoven en in november 2019 was Gaby één van onze gasten tijdens Koukleum meets auteurs. Dan kan het bijna niet anders dan dat je een Koukleum-hart hebt. 🙂

De dag voor dat Gaby naar ons evenement in Landgraaf zou komen kreeg ik een heel enthousiast appje of ik het leuk zou vinden om een rolletje te spelen in haar nieuwe boek. Natuurlijk vind ik zoiets leuk en bijzonder, en was dan zelf, net zoals Gaby, erg enthousiast. Een dag later spreken Gaby en ik elkaar op het evenement en het eerste wat ze zegt is ‘Ik moet iets bekennen: je valt in mijn nieuwe boek wel op mannen en niet op vrouwen’. Dit was natuurlijk wel een beetje gek omdat ik al jaren een relatie met Veronique heb, maar in een verhaal moet alles kunnen, dus ook Bryan die op mannen valt…. Dus ik was erg benieuwd naar haar nieuwe boek.

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden, om samen met Patrice, Gaby te interviewen tijdens haar online boekpresentatie. Ik ben op zich wel bekend met auteurs interviewen, maar online is nieuw voor mij. Maar vanavond is het eindelijk zo ver, de boekpresentatie van ‘Een vleugje Londen’, en ik heb er een partijtje zin in. Omdat ik Gaby vragen mag stellen kreeg ik ook de mogelijkheid om het boek al vooruit te lezen en ik kan jullie vertellen, het boek is een echte Rasters geworden!

In ‘Een vleugje Londen’ maken we kennis met Tomas. Tomas heeft een jaar geleden zijn geliefde Maggie verloren. Vanaf het moment dat Tomas hoorde dat Maggie ziek was, sloeg Tomas alle medische boeken open om een oplossing te vinden voor haar ziekte. Hij verloor zelfs zijn liefde voor parfum. Tot nu, nu is het eindelijk zo ver en mag hij de brief openen die Maggie hem naliet. In deze brief verzoekt ze thomas om zijn geluk na te jagen en terug naar Londen te gaan en hún parfum Shade of Hope te gaan samenstellen. Maar nog voor dat Tomas goed en wel vertrokken is, is hij zijn koffer kwijt met het belangrijkste wat hij nodig had… Een boek van Maggie. Deze verhaallijn raakt me. Mooi hoe Gaby het personage Tomas heeft weten neer te zetten. In het begin is Tomas een emotioneel wrak en heeft hij veel verdriet om het verlies van Maggie. Maar beetje bij beetje zie je hem opkrabbelen en vind hij de zin van het leven terug.

De tweede verhaallijn gaat over Sharon. Ze is in het dagelijkse leven makelaar. Dan hoort ze dat haar vader opgenomen is op de psychische afdeling van een ziekenhuis. Haar vader heeft één wens. Hij heeft op een kofferveiling een partij verloren koffers opgekocht en hij zou graag willen dat deze weer terug komen bij de rechtmatige eigenaars. Sharon besluit om aan de slag te gaan met deze wens en zo komt ze in contact met Tomas. Maar het duurt niet lang of er gebeurd snel meer tussen Tomas en Sharon. Ook deze verhaallijn is weer met veel gevoel geschreven. Ik kon me de verschillende scenes zo voor de geest halen. En als een auteur dit weet te bereiken zit het voor mijn gevoel wel goed met het boek.

Maar nu vragen jullie je misschien af, welke rol mocht jij spelen Bryan? Ik ben in het boek de BFF van Sharon. En ik moet eerlijk bekennen, ik ben van mezelf gaan houden. Ondanks dat ik in de echte wereld niet op mannen val, heeft Gaby er echt haar best op gedaan om mij als een tof personage neer te zetten. En ik moet eerlijk bekennen… Dat is haar steengoed gelukt. Voor mij persoonlijk is dit het leukste personage in het boek geworden en daar ben ik toch stiekem wel heel trots op!

Gaby heeft de hoofdstukken lekker kort gehouden en door de goede vibe had ik het boek snel uit. Ik wilde doorlezen en weten hoe het verhaal afliep. Zoals ik al eerder zei is het een echte Rasters geworden en daar mag Gaby trots op zijn. ‘Een vleugje Londen’ is een echte mustread geworden met een lach en een traan.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker ook eens onderstaand leesfragment.

Een-vleugje-Londen

Gegevens van dit boek:
Titel: Een vleugje Londen
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 256
ISBN paperback: 9789022586471
ISBN e-book: 9789402317848
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge