Frenkie Teijzirb – 6 x Vals

Ik werd door Frenkie Teijzirb benaderd of ik haar boek 6 x Vals zou willen lezen. Dit heb ik natuurlijk gedaan. Ik wil Frenkie Teijzirb hartelijk bedanken hiervoor.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De opvolger van 6 x Schuld.
Ook in deze misdadige verhalenbundel raken de personages verstrikt in bedrieglijke intriges en neemt de duistere kant van de ziel de leiding over van het geweten, met noodlottige consequenties.
Zes tragikomedies :
*Drie mensen leven samen in onderlinge afkeer, de verhoudingen zullen grondig herzien worden.
*Een vrouwelijke stalker zoekt haar wraak en sleurt daarin niet alleen haar beoogde slachtoffer mee.
*Een zakenman in nood gaat in zee met een louche investeerder die zijn vrouw meer charmeert dan hem lief is.
*Een treiteraar gaat één keer te ver, de gevolgen zijn dodelijk.
*Een vrouw is ten einde raad als ze haar winkel en woonboot dreigt te verliezen aan een ordinaire
oplichter.
*Afsluiter is de novelle Hartendief. Hij ruilt seks in voor geld en steelt daarbij het hart van menig vrouw, totdat zijn hart wordt gestolen. Wie denkt romantische, verhullende erotiek te lezen, komt bedrogen uit.
Voor mensen vanaf 16 jaar, voor lezers die niet van dikke boeken houden, voor forenzen in trein en bus, voor moeilijk in slaap vallende nachtwakers, voor ik-verveel-me gapers, en voor ieder ander verloren uurtje.

Het boek is in eigen beheer uitgegeven, maar ik heb ondertussen al enkele pareltjes ontdekt tussen de boeken die in eigen beheer uitgegeven zijn, dat ik ook nu weer erg nieuwsgierig was naar het boek. 6 x Vals is het tweede boek in de reeks “6 x”. Echter het boek is gewoon los te lezen. Doordat het korte verhalen zijn, is het geen vervolg op het eerder verschenen boek 6 x Schuld.

De verhalen in het boek 6 x Vals hebben natuurlijk als thema “Vals” als zijnde gemeen. Je hebt eigenlijk 5 kortere verhalen en een novelle en dit is ook meteen een langer verhaal. Bij korte verhalen heb ik vaak dat ik weinig gevoel heb bij de hoofdpersonen, dus ik was erg benieuwd hoe dit bij dit boek zou zijn.

Het boek is opgedeeld in 6 verhalen. Ik zal er verschillende verhalen uithalen.

Ik begin met het eerste verhaal in het boek. Het verhaal Lafbek, hierbij heeft een vrouw 2 kamers onderverhuurd aan 2 personen, echter de klik met deze personen is ronduit slecht te noemen. Dit verhaal lees je vanuit de verschillende personen, waardoor je alle drie de hoofdpersonen goed leert kennen. En het onderwerp Vals duidelijk naar voren komt. Dit verhaal vond ik in ieder geval al goed uitgewerkt. Dit stemde mij in ieder geval al positief voor de andere verhalen.

Het volgende verhaal is Stalker. Hierin worden een aantal collega’s via mail of berichtjes op de telefoon gestalkt. Het verhaal begint echter dat een medewerker een verhouding heeft met een manager van hetzelfde bedrijf en iemand bij het huis van de man staat te posten. Ik vond het verhaal een beetje verwarrend en had het idee dat ik 2 aparte verhalen door elkaar aan het lezen was.

Het laatste verhaal in dit boek is een novelle en is het verhaal Hartendief. Dit verhaal valt voor mijn gevoel meer onder het genre New adult. In dit verhaal gaat het meer over hoe de hoofdpersoon seks heeft met de verschillende personen of geen seks krijgt. Dan dat er echt een boeiend verhaal in zat. Helaas. In dit verhaal wordt expliciet verteld hoe de hoofdpersoon seks heeft, en hoe hij baalt van de seks tegen betaling. Dit had zeker ook met het onderwerp Vals te maken, maar ik had helaas geen binding met de hoofdpersoon.

Wat mij trouwens nog opviel. Wil je naast het boek 6 x Vals ook het boek 6 x Schuld lezen? Dan kun je via The Black Sheep Indie deze 2 boeken samen als e-book kopen voor slechts € 4,49. Dus dat is zeker een mooie aanbieding voor beide boeken.

Gegevens van dit boek:
Titel: 6 x Vals
Auteur: Frenkie Teijzirb
Uitgever: Mijn bestseller.nl
Aantal pagina’s Paperback: 199
Aantal pagina’s E-book: 198
ISBN Paperback: 9789463425834
ISBN E-book: 9789402147353
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 4,50 (bol.com) € 3,99 (The Black Sheep Indie)
Prijs E-book 6 x Vals & 6 X Schuld samen € 2,99 Via The Black Sheep Indie.

Dit boek is o.a. te koop bij Bol.com & het e-Book ook nog via The Black sheep indie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge