Frank Masmeijer – Frank en vrij


Van Xander uitgevers ontving ik het boek “Frank en Vrij” geschreven door Frank Masmeijer met Nick Dijkman om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de binnenflap van dit boek: Het onthullende, waargebeurde verhaal van gevallen tv-ster Frank Masmeijer en een sensationele miljoenendrugszaak
Eind oktober 2014. Er wordt bij voormalig ncrv-presentator Frank Masmeijer aangebeld: voor zijn deur
staat een groep mannen. Voor hij het weet wordt Masmeijer voor de ogen van zijn vrouw en twee dochters in de boeien geslagen. De verdenking? Grootschalige drugshandel. Masmeijer zou ruim 400 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen het land in hebben proberen te smokkelen. Acht maanden
zat hij hiervoor in voorarrest in een Belgische gevangenis, tot zijn vrijlating in juli vorig jaar. Nu is hij in afwachting van zijn vonnis.
Hoe kan zo’n markante tvpersoonlijkheid na zijn gloriedagen zo’n misstap maken? Of is Frank daadwerkelijk onschuldig? Nu is het woord aan hem: Masmeijer vertelt zijn eigen, volledige verhaal. 

Waargebeurde verhalen vind ik altijd heel interessant, dus toen ik hoorde dat dit boek uitkwam bij Xander uitgevers en ik een recensie exemplaar zou ontvangen was ik extra blij. De commentaren over het boek waren niet mals. De meesten hadden zoiets, ik wil het boek niet lezen, hij heeft al genoeg verdiend, enz. Dat geeft mij altijd extra het gevoel dat ik het boek extra wil lezen.

Op de cover zien we Frank Masmeijer staan, die, voor mijn gevoel, arrogant de wereld in kijkt. Een beetje alsof hij wil zeggen, wie doet me wat. Op de achterkant, zien we ook nog een foto van Frank Masmeijer maar dan een lachende Frank. Ik denk dat dit het gevoel moet geven de Frank in betere tijden. Als je het boek openklapt zie je op de binnenkant de korte inhoud staan, die normaal op de achterflap staat. Ik zou het boek in de winkel wel opgepakt hebben, omdat Frank Masmeijer volop in het nieuws geweest is en ik daarbij dan het vermoeden zou hebben dat het boek daarover zou gaan. Dit staat er ook met een opvallende rode sticker ook nog op.

Het boek vertelt over het leven van Frank. Niet alleen de laatste jaren, maar ook het begin van zijn carrière wordt belicht. Hoe hij in de tv-wereld terecht is gekomen en hoe hij nog korte tijd voetballer geweest is. Hij spreekt openlijk over dingen die hij gedaan heeft in het leven. Wat voor mijn gevoel wel duidelijk naar voren komt is dat zijn vrouw (nu ex-vrouw) en dochters heel belangrijk voor hem zijn geweest. Hij wilde dat zijn dochters een goede jeugd hadden waarin ze niks te klagen hadden. Dit hebben ze naar mijn gevoel ook wel gehad. Maar hij komt op mij ook wel heel naïef over als hij vertelt over hoe hij te maken kreeg met de drugsdeal. Hij doet alsof hij er niks mee te maken heeft, echter, als je leest hoe het gegaan is, dan ben je wel heel erg dom om dan niet te begrijpen dat het om louche zaakjes gaat. Ik denk dat Frank zich in zijn boek extra dom houdt, omdat zijn zaak nog voor moet komen. Ik vond het wel erg interessant om te lezen en zeker een aanrader om te lezen, ook voor de mensen die vinden dat hij genoeg verdient heeft of hem een gladjakker vinden. In het verhaal wordt voor mij echt wel duidelijk gemaakt dat Frank Masmeijer foute personen echt op zoekt, en bewust in gaat op verzoeken, waardoor hij nu op de koffie komt en ondertussen al 8 maanden vast gezeten heeft in een Belgische gevangenis.

Wat ik erg leuk vind, is dat in het midden een aantal persoonlijke foto’s van Frank Masmeijer zitten. Dit zijn voor mijn gevoel echt foto’s uit zijn persoonlijke collectie. Bijvoorbeeld foto’s van zijn dagboek in de gevangenis, maar ook foto’s van zijn dochters Michelle en Charlotte.

Door de drugszaak wordt, naar mijn gevoel, wel vergeten dat Frank Masmeijer, na zijn tv-carrière, een succesvolle horeca-ondernemer was en vooral een vader die alles zo goed mogelijk voor zijn dochters wil doen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Frank en Vrij
Auteur: Frank Masmeijer met Nick Dijkman
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 224
ISBN paperback: 9789401606585
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge