Fotoboek van Fotofabriek

Door Fotofabriek werd ik benaderd of ik interesse had om een fotoboek via hun te maken. Dit zag ik wel zitten. Wat is er leuker dan je favoriete foto’s gedrukt in een boek. Hier wil ik Fotofabriek dan ook hartelijk voor bedanken.

Fotofabriek heeft verschillende soorten fotoboeken waar je uit kunt kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen en je kunt een softcover, hardcover of spiraal fotoboek kiezen. Je kunt ook uit het aantal pagina’s kiezen. Dit kun je zelf zo uitgebreid maken. Je kunt bij het A4 hardcover fotoboek bijvoorbeeld tot 200 pagina’s in een album verwerken. Dan heb je echt wel een flink boek.

Ik was er meteen over uit dat ik een album wilde maken van mijn huisdieren. Mijn huidige huisdieren en mijn overleden huisdieren. Dus eerst even het programma van Fotofabriek downloaden en dan lekker rommelen tussen mijn foto’s. Je moet natuurlijk wel foto’s hebben die een bepaalde kwaliteit hebben. Dit wordt ook door het programma van Fotofabriek gecontroleerd, of de kwaliteit acceptabel is. Dit gaat dan over het aantal pixels en niet of de foto bewogen is of niet.. 🙂

Ik heb de foto’s die ik wilde gebruiken even apart in een mapje gezet. Dit leek mij het eenvoudigste. Je kunt vervolgens kiezen of je de foto’s via een bepaald sjabloon toevoegt of dat je ze naar eigen inzicht toevoegt en dus ook zelf bepaald hoeveel foto’s op de pagina’s komen. Ik heb er voor gekozen dat ik de foto’s zelf naar eigen inzicht kon toevoegen, zodat ik de foto’s ook zelf kon plaatsen. Natuurlijk kun je dat met de sjablonen ook zelf nog aanpassen en is het niet zo dat je dan vastzit aan het sjabloon. Dit is allemaal aan te passen.

Je kunt ook zelf teksten toevoegen. Dit heb ik dus ook gedaan. Ik heb van ieder huisdier een aantal foto’s toegevoegd. En bij ieder huisdier heb ik de naam erbij geschreven. Ik heb steeds een aantal foto’s van een huisdier geplaatst en dan pas weer de foto’s van het volgende huisdier. Ook kun je op de tekst nog verschillende effecten toepassen. Dit kun je ook bij de foto’s zelf doen. Zo heb ik bij alle foto’s een rand toegevoegd en een schaduw, zodat het net uitziet dat de foto’s zweven op het papier. Dit geeft het boek net wat meer uitstraling vind ik.

Ik heb er voor gekozen om de pagina’s wit te houden, maar ook dit kun je zelfs nog aanpassen in het programma. Je kunt kiezen voor een andere kleur, of bijvoorbeeld een foto op de achtergrond waarbij je de andere foto’s er over heen zet.

Waar ik wel op gewezen werd, vanuit Fotofabriek, is, als je een foto in het midden van 2 pagina’s zet, je moet zorgen dat je belangrijke details niet precies in het midden hebt staan. Ik had een foto van Faya precies in het midden staan, en daar werd mij toch geadviseerd om deze iets op te schuiven, omdat anders het snoetje van Faya in de vouw zou verdwijnen. Dat zou zonde zijn natuurlijk. Even een stuk opgeschoven en het probleem was opgelost.

Mijn fotoboek verder afgemaakt zoals ik het wilde. De kaft naar mijn smaak gemaakt en toen was ik klaar om het geheel te versturen naar fotofabriek. Eerst alles even opgeslagen. Mocht het mis gaan dan heb ik het bestand tenminste nog. Rechts bovenaan staat bestel product. Daar klik je op en dan gaat hij heel eenvoudig het fotoboek controleren en versturen. Heb je nog geen account, dan moet je dat natuurlijk wel even aanmaken. En alles wijst zich hierbij eigenlijk vanzelf. Dan is het wachten tot je fotoalbum in de bus valt. Hier krijg je netjes een mailtje van, zodra het boek verstuurd wordt.

Ik had het boek al binnen een paar dagen in huis. En meteen uitpakken om door het fotoalbum te gaan bladeren. En ik kan alleen maar zeggen, “wat ben ik hier blij mee”. “Wat is hij mooi geworden”. Zoals je merkt, ik ben tevreden. De foto’s staan er duidelijk op. De tekst is goed te zien. En dit wordt echt een mooie herinnering voor me. Hier zal ik zeer zeker nog vaak door heen bladeren.

Hier enkele voorbeelden van de pagina’s uit het fotoboek. Zoals je ziet, kun je de foto’s indelen, zoals je zelf wilt. Hier word je dus absoluut niet beperkt, ondanks dat ik bij verschillende pagina’s begonnen ben met een sjabloon.

Wil je zelf ook een fotoboek maken? Neem dan zeker eens een kijkje op Fotofabriek en dan kun je het beste een kijkje nemen bij een Fotoboek maken. Maar ook voor andere producten zoals agenda’s, of kaarten kun je heel goed bij Fotofabriek terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge