Foto op Aluminium dibond van Zor

Ik werd benaderd door Zor of ik interesse had om hun foto op Aluminium dibond uit te testen. Dit leek me zeker interessant, en ik wil Zor dan ook bedanken voor deze mogelijkheid.

Informatie die te vinden is op internet over Zor: Via de Zor.com service u kunt uw kunstafdrukken en fotokaders bestellen op de beste ondersteun materialen van de markt: aluminium/Dibond, plexiglas, PVC/Forex. U kunt kiezen uit onze standaardmaten of voor een aangepast formaat, voor onderandere grote fotoafdrukken. Ongeacht uw keuze, u krijgt de beste prijs van de markt!

Het systeem is zeer eenvoudig te gebruiken! Upload uw foto (of kies een foto van onze galerij), kies vervolgens de maat, voeg er wat ophangstrips aantoe en… dat is alles! Uw project is gereed om in uw winkelwagen te worden geplaatst! Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, verwerken we het in onze professionele drukkerij en leveren het binnen enkele werkdagen. U kunt altijd op ons rekenen voor moderne muurdecoraties, gepersonaliseerde foto’s en levendige prints van hoge kwaliteit!  

Zor biedt foto’s op verschillende materialen aan, voor een hele scherpe prijs. Doordat de prijs zo scherp was, was ik hier extra nieuwsgierig naar, omdat ik wel vaker eigen foto’s laat afdrukken. In het verleden heb ik samen met mijn vriend Bryan erg veel gefotografeerd. Van urbex fotografie tot dierenfotografie. Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten panden. En dan het liefst panden waarbij je het gevoel hebt, dat de tijd langdurig stil gestaan heeft, en de mensen zo weer kunnen binnen wandelen. Op een bepaald moment ging urbex fotografie voor mij niet meer, qua gezondheid. Doordat urbex fotografie illegaal is, moet je ook in staat zijn om weg te rennen indien nodig. En ik loop tegenwoordig met een kruk, dus rennen ging ook niet meer zo goed. 🙂 Daarna ging ik vaker dieren fotograferen in de verschillende dierenparken hier in de buurt.

Ik kwam ook regelmatig in Wildpark Gangelt om te fotograferen, en terwijl ik daar was, zat er op een dag opeens een moederuil met haar jongen in het vogelgedeelte. Dat was zo’n mooi gezicht, dat ik de uilen jongen natuurlijk op de foto wilde zetten. Ik was natuurlijk niet de enige. Uiteindelijk had ik een aantal foto’s geschoten. Hier had ik een close-up van het uilen jong, wat ik op zich wel goed gelukt vond. En die wilde ik altijd nog eens laten afdrukken voor aan de muur. Dit was dus nu mijn kans.

De foto terug gezocht en bestellen gaat heel eenvoudig bij Zor.com. Je hoeft alleen maar te kiezen waar je de foto op afgedrukt wilt hebben. Ik heb gekozen voor de Aluminium dibond. Dan upload je de foto op de site. En je geeft de grootte aan,waarop je de foto afgedrukt wilt hebben. Ik heb gekozen voor 60 x 40 cm.

Deze kost op aluminium dibond slechts € 15,99. Je kunt hier eventueel een 3M bevestigingssysteem bijpakken, deze kost € 4,95. Ik had even naar dit bevestigingssysteem gekeken en had zoiets de Tesa powerstrips, zijn ongeveer hetzelfde. (dacht ik…. maar niet dus….) Dus dit bevestigingssyteem achterwege gelaten. Toen de foto binnen kwam, was ik echt super enthousiast want de foto was erg mooi geworden. Dus meteen gaan ophangen met de Tesa powerstrips… En tja powerstrips op behang… dat werkt dus niet…. 🙁 Dus de foto lag helaas op de grond). En de hoek was beschadigd. Dus toen meteen een nieuwe foto besteld, maar nu wel met ophangsysteem. Dit gebeurt me geen tweede keer. Dit 3M ophangsysteem is een klittenband systeem. Je hebt stickers die je op de muur plakt, en stickers die je op de achterkant van de foto plakt. Deze 2 duw je op elkaar en hechten aan elkaar door het klittenbandsysteem.

Volgens de gebruiksaanwijzing van dit systeem, zou je een deel op de achterkant van de foto bevestigen en 1 deel op de muur. Dan 1 uur wachten en dan de foto op de muur drukken. Echter… Plak die stickers maar eens op de juiste plek als je ze op de achterkant van de foto hebt, waar moet je ze dan op de muur plakken…. Dus ik heb ze toch aan elkaar gemaakt en toen zo op de muur geplakt. Een tijd vast gehouden en op hoop van zegen los gelaten na een tijdje. En hij hangt nog steeds, dus ik ga er vanuit dat dit ook werkt. 🙂

Wat ik wel vreemd vind…. Bij Zor is dit 3M ophangsysteem het enige ophangsysteem wat ze hebben… Echter er staat op de verpakking dat je dit systeem niet op behang of andere kwetsbare ondergronden kunt gebruiken. Dit vind ik vreemd. Waar moet ik mijn foto anders mee ophangen? Een ander ophangsysteem heeft Zor niet en er zit ook geen ophangmogelijkheid aan de aluminium dibond. Ik ben zo vrij geweest om het 3M ophangsysteem toch gewoon op behang te gebruiken en het blijft gewoon hangen. Maar ik weet dus niet of ik mijn behang mee verwijder als ik de strips ooit zou verwijderen. Gelukkig ben ik qua foto’s niet zo zeer van het op andere plekken hangen. Wellicht dat Zor hier nog een ander systeem voor gaat bedenken?

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn foto en geniet iedere keer als ik naar de foto kijk.

Wil je zelf een foto op Aludibond, plexiglas of Forex laten afdrukken? Dan zou ik zeker eens een kijkje op Zor nemen. Zeker voor de prijzen die hun hanteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge