Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR

Informatie die te vinden is op internet: Motiveer jezelf om meer te bewegen met Fitbit Charge HR activity tracker met hartslagmeter, door dagelijkse activiteit te monitoren, zoals aantal genomen stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën, aantal trappen beklommen en aantal actieve minuten. Het verschil met de Fitbit Charge is de ingebouwde hartslagmeter. De stelt je in staat om nauwkeurig je hartslag te moniteren gedurende de dag, zowel tijdens rust periodes, als actieve periodes. De Fitbit Charge HR meet ook ’s nachts automatisch je slaapritme waardoor deze activiteitsmeter één van de meest uitgebreide en complete trackers ter wereld is. De Fitbit Charge HR laat je heerlijk wakker worden door een stil, trillend alarm af te laten gaan. Met een batterijduur van 5 dagen gaat de Fitbit Charge HR lang mee, zodat je niet iedere dag hoeft op te laden.

Ik heb nu een tijdje de Fitbit Charge HR en wil dus mijn bevindingen hierover met jullie delen.

Ik kreeg hem en was gelijk enthousiast. Ik had wel al vaker van dergelijke “horloges” gehoord, en vond ze altijd wel al interessant maar verder nooit echt in verdiept.

De fitbit heeft diverse dingen die hij registreert.

 • Hartslag
 • Slaap
 • Je kunt alarm instellen
 • Volgt trainingen
 • Afstand die je aflegt
 • Verbrande calorieën
 • Hoeveel trappen je gelopen hebt
 • Actieve minuten
 • Hoeveel stappen je gelopen hebt
 • Houdt trainingen bij om zo real time statistieken te krijgen en samenvattingen te zien
 • Registreert automatisch wanneer je actief bent of slaapt
 • Draadloos te synchroniseren met app op telefoon of pc
 • Langere batterijduur
 • Tijd

Ik moet zeggen dat ik niet alle dingen gebruik of belangrijk vind. Door mijn gezondheid ben ik momenteel niet heel erg sportief aangelegd. Dus echte sportactiviteiten hoeft de Fitbit momenteel bij mij niet te registreren, echter merk ik wel dat ik wel erg bewust ben van de stappenteller en samen met mijn vriend zijn we toch wel bezig om die 10.000 stappen te halen op een dag. Je gaat toch hier naar leven en proberen om deze te halen, waardoor je onbewust actiever wordt.

Daarnaast vind ik de slaapregistratie wel erg fijn. Hierbij kun je registreren hoeveel je daadwerkelijk slaapt. Aangezien het slapen bij mij echt een ramp is en er regelmatig bij artsen gezegd wordt je hebt het formulier verkeerd om in gevuld. Je moet in vullen wat je slaapt, niet wat je wakker bent… Uhm dat heb ik gedaan. Wellicht dat ze het met deze tracker wel snappen.

Je kunt deze registraties ook terug vinden in je Fitbit App. De app kun je downloaden op Smartphone of tablet en bij Windows 10 kun je ook een app installeren. Als je de Fitbit synchroniseert met de app krijg je een mooi overzicht van alle activiteiten, zoals je slaap, je traplopen, je calorieën, je aantal stappen enz. Zie onderstaande foto.

Fitbit 1

Je krijgt zoals je ziet ook te zien hoeveel stappen je in de week gelopen hebt en hoeveel je per dag gelopen hebt. Zo gaat het eigenlijk met alle onderdelen waar je een overzicht van kunt krijgen.

Wat ik zelf ook wel een leuke toevoeging vind van deze fitbit. Als je hem koppelt aan je tv en toestemming geeft, dan kun je als je bijvoorbeeld je telefoon in de broekzak of tas hebt zitten en de telefoon gaat, op je Fitbit zien wie er belt. Heb je het contact opgeslagen met naam dan wordt dit ook weergegeven met naam en nummer op de Fitbit. Lekker makkelijk dus. Niet steeds die telefoon zoeken voordat je opneemt. Eerst kijken wie er belt. 🙂

Je kunt ook bijvoorbeeld via de Fitbit App bijhouden wat je eet en zo dus ook je calorieën bijhouden die je eet, niet alleen die je verbruikt. Je kunt de Fitbit ook koppelen aan verschillende andere apps. Deze apps kun je terug vinden op de site van Fitbit en dit breidt steeds verder uit. Op moment van schrijven zijn onderstaande apps compatible met de Fitbit.

Fitbit apps

Je kunt ook een alarm instellen, bijvoorbeeld om ’s morgen wakker te worden of omdat je een afspraak hebt. Dit doe je via de app op telefoon of pc. Dit gaat soms wat omslachtig. Aangezien de app meestal meteen begint te synchroniseren als je de app opent moet je er goed op letten dat het alarm wel gesynchroniseerd is met je Fitbit. Anders werkt het alarm niet. Dit alarm is een stil alarm. Hij trilt dan aan je arm en ik moet zeggen, dit is bijzonder effectief, ook al slaap je, je wordt hier wakker van. Geen herrie meer waar andere gezinsleden van wakker worden.

Wat ik wel na een aantal dagen merkte is dat ik gigantische uitslag kreeg van de Fitbit. Nadat ik ben gaan googlen kwam ik inderdaad een artikel van 2015 tegen, waaruit blijkt dat er bij verschillende Fitbit’s huidklachten voor kwamen. Hier werd niet echt specifiek de Fitbit Charge HR genoemd, echter hier werd wel gezegd dat je dan de Fitbit te strak om had, ik had hem inderdaad als een horloge om, redelijk strak om de pols. Daarnaast moest je uitkijken voor vocht dat tussen de pols en de band van de Fitbit kwam te zitten. Dat kan water, zeep of zweet zijn. Dus regelmatig na afwassen en dergelijke even afdoen om af te drogen. En een stuk losser om de pols gaan dragen en moet zeggen dat ik sindsdien geen last meer van uitslag.

De batterij zou 5 dagen meegaan maar dat red ik niet, wellicht dat ik te vaak kijk hoe laat het is, of te vaak de pols beweeg/draai, want als je op een bepaalde manier je pols draait krijg je ook automatisch de tijd te zien, zodat je onder het wandelen/rennen niet eerst op het knopje moet duwen om de tijd te zien. Je krijgt wel op tijd een email dat je Fitbit ver leeg is en opgeladen moet worden, daarnaast zie je het ook als je je Fitbit synchroniseert. Maar met 2 uurtjes aan de pc via de bijgeleverde usb kabel of aan de stroom( Deze is niet bijgeleverd, maar tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een stekker waar een usb-kabel in kan thuis van een mobiele telefoon).

Ik heb de laatste tijd wel al een paar keer de Fitbit Charge HR als nieuw apparaat moeten koppelen aan de app op telefoon en tablet, omdat hij niet meer gesynchroniseerd werd. Nu is dat een kleine moeite, maar zou naar mijn idee niet nodig moeten zijn.

Conclusie: Wil je op een makkelijke manier verschillende dingen bij houden en zo ongemerkt aan je conditie werken of hem doelbewust gebruiken voor je sportactiviteiten waar hij natuurlijk eigenlijk voor bedoeld is, dan is deze Fitbit Charge HR een ideale oplossing. Het design is mooi en doordat het display niet steeds aan is, heb je een idee dat je een armband om hebt. De functies van de Fitbit zijn voor mij persoonlijk uitgebreid genoeg en denk dat de gemiddelde sporter hier ook meer dan genoeg aan heeft. Zeker omdat er ook nog een stopwatch op zit. Waarbij alle functies apart bij gehouden worden. Wat ze wel in de beschrijving mogen zetten, is dat je de Fitbit niet strak om je pols moet dragen zoals een horloge maar echt een stuk lossen om uitslag te voorkomen. Verder kan ik hem alleen maar aanraden.

Deze fitbit Charge HR is o.a. verkrijgbaar bij Bol in 2 maten (Small en Large) en verschillende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge