Federico Varese – Maffia inside

Bij de Facebookgroep Bol.com Lees magazine kun je bij het bericht Verse inkt aangeven welk boek je interessant vind en waarom. Nu leek mij het boek “Maffia inside” echt super boeiend. Vooral ook vanwege de true crime, waar ik echt van houdt. Dus dit aangegeven, maar nooit verwacht dat ik ook echt uitgekozen zou worden. Er reageren daar altijd heel veel mensen. Logisch ook. Maar een paar dagen later kreeg ik een privébericht dat ik dit boek zou ontvangen. Hier wil ik Bol.com dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hij reisde van inwijdingsceremonies in verre Russische steden naar elite gokclubs in Macau: Federico Varese dompelde zich onder in de wereld van de maffia. Hij ontkracht de vele mythes en neemt ons mee naar de échte wereld van georganiseerde misdaad. Aan de hand van afgeluisterde gesprekken, interviews, ongepubliceerde politiedossiers en gebaseerd op baanbrekend veldonderzoek, creëert Varese voor het eerst een compleet en uniek menselijk portret van de huidige internationale georganiseerde misdaad.

De cover laat de rug van een man zien, met een groot kruis erop getatoeëerd.  Ter hoogte van het midden van de rug staat in grote witte letters “Maffia Inside”, eronder staat de naam van de schrijver Federico Varese en in het knalgeel de tekst “De echte wereld van georganiseerde misdaad. Ik denk dat ik dit boek in de winkel wel opgepakt had, maar dan vooral door de titel van het boek. Ook zit er op het boek een opvallend rode sticker met de tekst Onthullend en Angstaanjagend. Dus dat belooft veel goeds.

Ik begon erg enthousiast aan dit boek te lezen, want true crime is echt wel aan mij besteed. Echter mij viel al snel op dat dit gortdroge stof was. Ik had het gevoel alsof ik in een studieboek aan het lezen was. De gebeurtenissen werden naar mijn idee echt opgesomd en ook gebeurtenissen waar Varese zelf bij aanwezig was, werden vrij saai verteld, zonder mij het gevoel te geven dat ik een onthullend of angstaanjagend boek aan het lezen was, zoals de rode sticker op het boek vermeldt.
Het boek geeft wel een inkijkje in de internationale maffia, echter dit wordt op zo’n afstandelijke manier gedaan, dat je geen “feeling” met het verhaal krijgt. En ik me helaas echt door het boek heen heb moeten worstelen.
Aangezien Varese Hoogleraar Criminologie is, heb ik het gevoel dat dit boek perfect past als je criminologie studeert, echter als gewoon boek om ontspannen te lezen… Nee, helaas daar is te stof toch echt te droog voor.

Gegevens van dit boek:
Titel: Maffia inside
Auteur: Federico Varese
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 318
Aantal pagina’s E-book: 250
ISBN paperback: 9789401607865
ISBN E-book: 9789401608213
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 5,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge