Mijn favoriete boeken notitieboek


Van Deltas Centrale uitgeverij ontving ik “Mijn favoriete boeken notitieboek” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Deltas Centrale uitgeverij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Breng in dit notitieboek verslag uit van alle boeken die je gelezen hebt en maak zo een persoonlijk leesdagboek dat je op elk moment kunt raadplegen. Een onmisbare aanwinst voor je bibliotheek. 

Dit boekje is nog veel uitgebreider dan de informatie op internet doet vermoeden. Het is niet alleen een verslag boekje voor je recensies, maar het boekje heeft veel meer te bieden. Hier was ik positief verbaasd over.

Zoals je in bovenstaande afbeelding, de index ziet, kun je er verschillende dingen in kwijt.
Het eerste stuk is er ruimte voor je recensies. Wat ik hier fijn bij vind, is dat er eerst een aantal pagina’s hebt met index van de recensies. Hier heb je iedere keer 2 regels voor titel en auteur. Er voor staat dat het paginanummer waar de recensie geplaatst is.

Van pagina 10 tot en met 109 is er ruimte om je recensies te schrijven. Per recensie gebruik je 2 pagina’s. Hier heb je ruimte voor o.a. de titel, auteur, uitgeverij, genre, hoe je het boek gevonden hebt, wanneer je het uitgelezen hebt, enz.

Hierna begin je eigenlijk aan je inhoudelijke recensie. Je beantwoord de vragen:

  • Mijn gevoel toen ik het boek pas uit had:
  • Wat me bij zal blijven:
  • Mijn gedachten en commentaren:

En dan helemaal onderaan op de tweede pagina kun je je beoordeling door middel van sterren geven.
Ik heb een recensie van het boek “Oktober is de koudste maand” ingevuld.

Dit kun je invullen als je het boek uit hebt, maar je kunt natuurlijk ook de gegevens en dergelijke al invullen als je nog in het boek aan het lezen bent, dan kun je je gedachten en commentaren die je tijdens het lezen hebt, ook tijdens het lezen al invullen. Vaak heb je tijdens het lezen weer andere gedachten dan na het lezen. Ik ben nu het boek “Zac & Mia” geschreven door A.J. Betts aan het lezen en vul het dus nu onder het lezen in, wat ik echt ideaal vind.

Hierna komt een stuk voor je favoriete quotes uit boeken. Ik vergeet quotes meestal weer en dan denk ik achteraf altijd weer hoe zat het ook alweer. Vaak zijn het grappige feitjes of mooie uitspraken die ik eigenlijk wil onthouden, maar die ik tot nog toe steeds weer vergat. Nu heb ik hier mooi ruimte voor, en kan ik ze mooi opschrijven. Hier vul je de quote en dan de titel van het boek en de auteur in. Wat hier van mij nog bij had mogen staan, is de pagina waar je de quote gevonden hebt. Want vaak is de quote vooral mooi door de tekst die er omheen staat. En dat is zonder de pagina er bij te vermelden vaak lastig te achterhalen.


Het volgende stuk is “Mijn favoriete boeken”. Dit vind ik echt een geweldig onderwerp. Ik moest meteen aan twee van mijn favoriete boeken denken. Namelijk aan “Kanjer Guusje” geschreven door Lowie van Gorp en het boek wat ik nog niet zo lang gelezen heb, namelijk “De kans van 0,0059{0a4034c56799fdcbb6c9f01bb4616d6430cd375384c5fb1edad2021a4dfb32ec}” geschreven door Audrey Stevens. Wat ik erg mooi vind is dat je in dit notitieboek ook kunt opschrijven waarom je het boek zo goed vind en hoe het boek je beïnvloed heeft. Hier moet je echt wel even over nadenken en dat is wel mooi van dit boekje. Je staat nog eens stil bij een boek, ook al heb je het al wat langer geleden gelezen. Waarom vind je het ook alweer zo mooi. Dit onderdeel is ook handig als je bijvoorbeeld in de bieb niet weer wat je wilt lezen. Door bij je favoriete boeken te kijken, vind je vaak boeken die in het zelfde genre zitten en die je dus ook vaak bevallen.


Mijn Wishlist is natuurlijk onnoemelijk lang. Dit wordt in de boekenwereld ook wel de TBR lijst genoemd. Waarbij TBR staat voor To Be Read of te wel de Nog Te Lezen lijst. Dit is natuurlijk vooral handig als je bijvoorbeeld naar de bieb gaat en je niet via internet bijvoorbeeld Hebban kunt of wilt raadplegen dan is het natuurlijk handig als je je wishlist bij de hand hebt. Wat mij hier wel leuk had geleken is als er ook nog een verwijzing naar de recensie zou zijn. Je kunt namelijk wel aangeven “Gelezen”, maar dan had er van mij bijvoorbeeld ook bij mogen staan “Recensie op pagina:” Omdat je, als je het boek leest, of hebt gelezen, een recensie maakt, en dan zou het handig zijn als je meteen naar de recensie kunt verwijzen.

Als laatste vind je hier nog De “Mijn (uit)leenlijst”. Dit is vooral handig als je van meerdere personen boeken leent, of aan meerdere mensen boeken uitleent. Dit gebeurt bij mij niet zo veel. Eigenlijk leen ik de boeken alleen aan mijn moeder uit en heel soms aan mijn schoonmoeder. En deze boeken krijg ik toch altijd terug. Dus dat hoef ik eigenlijk niet eens op te schrijven. Waar het wellicht wel handig voor is. Is voor de boeken die ik van de bieb leen. Ik vergeet soms nog wel eens wanneer ik ze geleend heb, en het uitleenbonnetje gooi ik meestal meteen weg als ik thuis ben. Nu kan ik dat natuurlijk wel op internet nakijken, maar in dit boekje  zou ik wel makkelijker vinden.

Conclusie: Ik ben erg blij met dit “Mijn favoriete boeken notitieboek”. Het is een heel uitgebreid notitieboek waar je al je boek gerelateerde dingen in kwijt kunt. Of je nu je recensie wilt opschrijven, je favoriete quotes of de boeken die je nog wilt lezen. Je kunt het allemaal kwijt in dit boek. Ik vind dit echt een ideaal boek, wat ik nog zeer vaak zal gaan gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om na jaren zo’n boek nog eens terug te lezen.

Gegevens:
Titel: Mijn favoriete boeken Notitieboek
Uitgever: Deltas uitgevers
Aantal pagina’s: 160
EAN: 9789044748000
Prijs: € 15,99

Deze “Mijn favoriete boeken – Notitieboekje” is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

3 thoughts on “Mijn favoriete boeken notitieboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge