Fanny de Roy – Mail uit het verleden

Mail uit ht verleden

In de facebook groep “Thrillerlezers” had de schrijfster Fanny de Roy een berichtje geplaatst dat ze haar boek in de vorm van een ebook wilde aanbieden aan een aantal leden van de groep. Op het moment dat ik dit berichtje zag dus gelijk gereageerd en helaas ik was net te laat. In de tijd dat ik een priveberichtje gestuurd had schreef Fanny dat ze er even een stop op zette. Wat ik wel jammer vond, maar haar goed recht natuurlijk. Een week later kreeg ik toch nog een berichtje van Fanny of ze mijn mailadres mocht hebben dan zou ze me het boek toesturen. Leuk!
Ik was nog bezig met het boek “Kaal” van Marco Roelofs dus dat eerst uitgelezen. En daarna in “Mail uit het verleden” begonnen.

Waar gaat het boek over?
Ze probeerde niet te gillen, maar de pijn was te erg. Ze schreeuwde het uit en zag hem genieten van haar angst en pijn. Geen levende ziel zou dit moeten meemaken. Het enige dat haar op de been hield was de hoop dat ze gered werd. ze wist immers dat het kon. Ze was er getuige van hoe zijn vorig slachtoffer gered werd door de politie door een tip van een vrouw die een mail uit het verleden had gekregen. Zou ze nog eens zo n mail krijgen en haar red-den? Of was al de pijn die ze doorstond voor niks? Zal recherche Jack Palmer haar op tijd vinden?

Mijn mening over het boek
Nadat ik gelezen had waar het over ging was ik wel nieuwsgierig vooral vanwege de titel. Ik was een beetje bang dat het onrealistisch zou worden door de titel. Echter dit was helemaal niet zo. Ik zat gelijk in het boek. En wilde het liefst door blijven lezen, echter… soms heb je ook afspraken waar je heen moet. Dus met moeite het boek weggelegd.
De spanning werd goed opgebouwd waardoor het verhaal op geen enkel moment saai wordt.
Daarnaast kreeg ik het gevoel dat het net zo goed mijn buurman zou kunnen zijn die de gruweldaden uitvoerde. Wat het verhaal extra goed maakte. De angst dat het boek onrealistisch zou zijn bleek volledig ongegrond.
Wat ik een extra leuk detail vond waren de soms belgische termen in het boek. Wat mij als (nederlansds) Limburgse natuurlijk wel bekend voor kwam. Zo word er bijvoorbeeld gesproken over een tas chocomelk, en over zoeteke en Amai. Dat bracht dan toch weer een glimlach op mijn gezicht, ondanks de spanning van het boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mail uit het verleden
Auteur: Fanny de Roy
Uitgever: Brave new books
Aantal pagina’s Paperback: 180
Aantal pagina’s E-book: 94
ISBN Paperback: 9789402109252
ISBN E-book: 9789402108965
Prijs Paperback: € 20,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge