Evi Dekker – Zomers Madrid

Toen wij de persmail over deze titel ontvingen was onze interesse snel gewekt. De flaptekst klonk interessant en de cover trok ons ook aan, dus konden wij het niet laten om een recensie-exemplaar van deze titel aan te vragen. Niet lang daarna ontvingen wij dan ook een exemplaar in onze brievenbus. Hier willen wij HarperCollins Holland dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Lara’s scheiding is eindelijk rond, dus ze kan trouwen met haar grote liefde Kevin. Ze kent hem van haar werk als cateraar; hij werkt als marketingmanager voor een van haar klanten en heeft een zoontje uit een eerder huwelijk: Siem. Na hun zomerbruiloft gaan ze met zijn drieën op huwelijksreis naar Madrid. Alles is precies zoals Lara het zich voorstelde, want ze genieten als nieuw gezin van de stad en van elkaar. Totdat Siem verdwijnt. Het kind is spoorloos in een miljoenenstad.
De Spaanse en de Nederlandse politie werken nauw samen om de zaak op te lossen. Kevin denkt dat zijn ex achter de verdwijning van zijn zoon zit, maar Lara wordt daar gaandeweg steeds minder zeker van…

De cover

Op de cover is een jonge vrouw, met een zonnebril op, te zien. Ze kijkt uit over een straat en plein in de richting van een groot gebouw. Ik neem aan dat dit Lara is die naar het Koninklijk paleis van Madrid kijkt. De quote ‘Na hun trouwfeest reist Lara met haar nieuwe man naar Madrid. Daar verdwijnt haar stiefzoon…’ maakt mij nieuwsgierig. Bij deze cover moet ik meteen aan de boeken van Suzanne Vermeer denken. Ik denk dat dit ook komt door het kader wat rond deze cover zit.

De auteur

Evi Dekker (1986) is een telg uit een vooraanstaande zakenfamilie uit het westen van het land. Omdat ze als cultureel attachée werkt op een Nederlandse ambassade in de Europese Unie, gebruikt ze een pseudoniem. Evi Dekkers tweede thriller, ‘Stormachtig Berlijn‘ is net verschenen.

Het verhaal

Eindelijk is de scheiding van Lara rond en kan ze in het huwelijksbootje stappen met haar Kevin. Ze hebben elkaar leren kennen op de werkvloer. Lara werkt al cateraar en Kevin als marketingmanager. Het toeval bracht de twee bij elkaar. Na hun bruiloft gaan ze op huwelijksreis naar het mooie Madrid en Siem, het zoontje van Kevin, mag ook mee. Ze genieten van het mooie weer, het lekkere eten en alles wat Madrid hun verder te bieden heeft. Tot dat Siem verdwijnt. Hij is spoorloos en plotseling lijkt Madrid niet meer zo mooi.
De Spaanse politie doet wat ze kunnen, en zelfs de Nederlandse politie helpt mee. Kevin vermoedt dat zijn ex hierachter zit omdat ze de voogdij over Siem wil. Maar Lara is hier niet zo zeker van. Lara zal alles op alles moeten zetten om Siem te vinden…

Mijn mening

Het blijft altijd spannend en leuk om een debuut te lezen. Zo was ook het geval bij ‘Zomers Madrid’, geschreven door Evi Dekker. Ik had een gevoel dat dit wel eens een verhaal à la Suzanne Vermeer kon zijn, en laat ik de boeken van Vermeer nu altijd met veel plezier lezen. Ik kon dus niet wachten om te starten in ‘Zomers Madrid’.

In het eerste hoofdstuk maken we meteen kennis met Lara, Kevin, en zijn zoontje Siem. Ze zitten in het vliegtuig op weg naar hun vakantiebestemming Madrid. Als je het eerste hoofdstuk leest denk je dat het een leuke, gezellige, en fijne vakantie wordt. Ze hebben er zo te lezen zin in. Maar schijn bedriegt, dat wordt al snel zichtbaar.

Bij een debuut heb je toch altijd de nieuwsgierigheid hoe een de schrijfstijl is en of het verhaal wel lekker loopt. Ik zit al vrij snel in het verhaal. In het begin heb ik het gevoel dat ik een cosy crime ga lezen. Maar al snel merk je toch dat er iets niet klopt, en dat vertaald zich hoofdzakelijk naar onderhuidse spanning. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik Lara soms een beetje naïef vond. Ze reageerde op veel dingen anders dan dat mensen in het echte leven doen. Maar dat is ook eigenlijk het enigste minpuntje dat ik kan benoemen.

Lees jij graag de verhalen van bijvoorbeeld Suzanne Vermeer, Nan Adams of Noortje Brink. Dan zou ik ook eens snel kennis gaan maken met deze auteur. Persoonlijk ga ik, Evi Dekker, in de toekomst, zeker volgen. Haar nieuwe boek ‘Stormachtig Berlijn‘ ligt hier dan ook al klaar om gelezen te worden. Binnenkort vertel ik jullie daar graag meer over.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Zomers-Madrid

Gegevens van dit boek:
Titel: Zomers Madrid
Auteur: Evi Dekker
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 264
Verteller luisterboek: Thirsa van Til
Duur luisterboek: 07:12:54
ISBN paperback: 9789402707229
ISBN e-book: 9789402761382
ISBN luisterboek: 9789402761887
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge